Ελευθέριος Κοσμίδης

Παράκληση που στιγματίστηκε από συμπροσευχή με παπικούς στη Ρώμη

εικόνα άρθρου: Παράκληση που στιγματίστηκε από συμπροσευχή με παπικούς στη Ρώμη
του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor

Ο Μητροπολίτης Ιταλίας πρωταγωνίστησε αυτή τη φορά, σε άλλη μια τραγική οικουμενιστική συμπροσευχή 


Παρακλητικός Κανών των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Φωτιστών των Σλάβων εψάλη στη Βασιλική του Αγίου Κλήμεντος, στον τάφο του Αγίου Κυρίλλου. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ιταλίας κ. Πολύκαρπος και δεν έλειψαν τα οικουμενιστικά παρατράγουδα: Παρέστησαν και αξιωματούχοι του Κράτους του Βατικανού, ήτοι Καρδινάλιοι.

Διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητροπόλεως Ιταλίας: Παρακλητικός Κανών των Αγίων Θεσσαλονικέων Αυταδέλφων και Ισαποστόλων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Φωτιστών των Σλάβων και Συμπροστατών της Ευρώπης στην κρύπτη της αρχαίας Ρωμαϊκής Βασιλικής του Αγίου Κλήμεντος, όπου ευρίσκεται ο τάφος του Αγίου Κυρίλλου. (Μάι 9, 2023 | από τη Μητρόπολη, Φωτο Ρεπορτάζ)”.

Μας παραξένεψε ο όρος ”και Συμπροστατών της Ευρώπης” και κάναμε μια σχετική αναζήτηση στη Wikipedia: Η Ορθόδοξη Εκκλησία εορτάζει τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο στις 11 Μαΐου (αν και για τις Ορθόδοξες Εκκλησίες που χρησιμοποιούν το παλαιό ημερολόγιο αυτό είναι 24 Μαΐου του νέου ημερολογίου). Η γιορτή τιμά επίσης την εισαγωγή του αλφαβητισμού και το κήρυγμα των ευαγγελίων στη σλαβική γλώσσα από τους αδελφούς. 

Η ημέρα της γιορτής τους είναι στις 14 Φεβρουαρίου για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία (για να συμπέσει με την ημερομηνία του θανάτου του Αγίου Κυρίλλου). Το 1980 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ κήρυξε τους Αγίους Κύριλλο και Μεθόδιο συμπροστάτες της Ευρώπης μαζί με τον Άγιο Βενέδικτο. Οι Κύριλλος και Μεθόδιος θεωρούνται επίσης άγιοι από την Λουθηρανική και την Αγγλικανική εκκλησία”.

Δεν είμαστε Δον Κιχώτης να πολεμούμε με ανεμόμυλους. Οι οικουμενιστές ξεδιάντροπα κατασκανδαλίζουν τον πιστό λαό, βλασφημώντας τη μνήμη των Αγίων που υποτίθεται πως τιμούν.

Ο Θεός να μας φυλάει.
Χριστός Ανέστη!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

ΦΑΝΑΡΙ: Άλλο ένα οφφίκιο, τα εύλογα ερωτηματικά και μια ακόμα αθώωση συμπροσευχής με αιρετικό

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο θεσμός των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου απαλλάσσει τον εκάστοτε Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως από τον έλεγχο για ζητήματα πίστεως;

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.