Επικαιρότητα

Παραλήρημα των τουρκόψυχων της Θράκης

εικόνα άρθρου: Παραλήρημα των τουρκόψυχων της Θράκης

Εμπρηστικές δηλώσεις της επικεφαλής του κόμματος ΚΙΕΦ-DEB, που μίλησε για τουρκική μειονότητα

«Είμαστε τουρκικό κόμμα και η μειονότητα στη Θράκη είναι τουρκική». Αυτές ήταν οι εμπρηστικές δηλώσεις της Τσιγδέμ Ασάφογλου, επικεφαλής του κόμματος ΚΙΕΦ-DEB, το οποίο εμφανίζεται ως μειονοτικό αλλά προάγει καθαρά τις θέσεις της Αγκυρας στην ευαίσθητη περιοχή της Ροδόπης και της Ξάνθης με τις ευλογίες και τη χρηματοδότηση του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής.

Οι προκλητικές δηλώσεις της ξανθιάς κυρίας Τσιγδέμ Ασάφογλου αποκαλύπτουν την ωμή πραγματικότητα και τον σοβαρό κίνδυνο που προκύπτει στη Θράκη από το γεγονός ότι οι τουρκόφιλοι στην περιοχή έχουν αφεθεί από τις ελληνικές κυβερνήσεις να αλωνίζουν ελεύθερα. Φάνηκε αυτό και από τα μεγάλα και ανησυχητικά ποσοστά που πήρε το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (ΚΙΕΦ) στους δύο νομούς στις ευρωεκλογές και βρήκε πάτημα και θράσος η επικεφαλής του να ισχυριστεί πως το κόμμα της είναι «τουρκικό» και η μειονότητα όχι μουσουλμανική, αλλά «τουρκική». Υπενθυμίζεται ότι στις ευρωεκλογές το ΚΙΕΦ ήρθε πρώτο στη Ροδόπη, συγκεντρώνοντας ποσοστό 38,01%, έναντι 18,32% της Ν.Δ. που ακολούθησε, ενώ στην Ξάνθη πήρε 25,05%, με δεύτερη και πάλι τη Ν.Δ. με 24,43%. 

«Είναι τουρκικό κόμμα, αλλά είναι ένα επίσημο κόμμα του ελληνικού κράτους. Απλά έχει ιδρυθεί από Τούρκους και αυτή τη στιγμή η πρόεδρος του κόμματος είναι μια Τουρκάλα» δήλωσε η Τσιγδέμ Ασάφογλου στον τηλεοπτικό σταθμό Open. 

Η κυρία Ασάφογλου συνέχισε το παραλήρημά της υπογραμμίζοντας πως νιώθει Τουρκάλα, ενώ σε ερώτηση αν νιώθει πατρίδα της την Ελλάδα, απάντησε: «Η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα, η μητέρα πατρίδα μου είναι η Τουρκία. Η σημαία μου είναι η ελληνική, η μητέρα σημαία μου είναι η τουρκική. Απλά, ανήκω σε μια μειονότητα η οποία είναι εθνική και θρησκευτική».

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: Θα μπορούσε να ισχυριστεί κάτι τέτοιο Έλληνας στην Τουρκία; Ασφαλώς και όχι. Οι Έλληνες στη γειτονική χώρα έχουν υποστεί τα πάνδεινα με στόχο τον οριστικό ξεριζωμό της αναγνωρισμένης διεθνώς μειονότητας. Στη Θράκη οι Τούρκοι κάνουν ό,τι θέλουν και επιχειρούν να βαφτίσουν τη μουσουλμανική μειονότητα «τουρκική».

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Καιρός να αναβαπτιστούμε με τα νάματα της πίστεως και της φιλοπατρίας του 1940: “Οι Εμφανίσεις της Παναγίας”

Ο άγων ήταν ιερός. Οι Έλληνες πολεμούσαν υπέρ Πί­στεως και Πατρίδος. Εγνώριζαν, ότι αν πατούσαν τον τόπο μας οι Φράγκοι, οι παπικοί θα μας νόθευαν την πίστη και θα μόλυναν την Ορθοδοξία

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.