εικόνα άρθρου: Παραμονή Χριστουγέννων
Γράφει η “Ερατώ”

Και αυτές τις ώρες που ξημερώνει Χριστούγεννα, ο Χριστός σκεπάζει την Ελπίδα με τη χάρη Του


Έξω χιονίζει και οι απαλές νιφάδες σκεπάζουν τα κλαδιά των δέντρων. Το χιόνι γεμίζει με ελπίδα κάθε ανθρώπινη καρδιά. Το άσπρο, καθαρό του χρώμα φωτίζει με την αγνότητά του όλα τα σπίτια του χωριού. Σπιτάκια χαμηλά, όπου τρεμοπαίζουν τα φωτάκια των στολισμένων χριστουγεννιάτικων δέντρων.

Παραμονή Χριστουγέννων απόψε, και στα περβάζια των παραθύρων αναμμένα κεράκια προσμένουν το ξημέρωμα. Μεγάλη μέρα ξημερώνει αύριο! Γεννάται ο Χριστός! Δοξάσατε πιστοί! Όλοι στις εκκλησίες τρέξατε!

Σε ένα από τα σπιτάκια του χωριού, καίγονται τρία κεράκια, όχι μόνο ένα όπως στα υπόλοιπα. Είναι το σπίτι της μικρής Ελπίδας, της οχτάχρονης ξανθούλας, που χαζεύει έξω από το παράθυρό της  το χιόνι, αγκαλιά με το όμορφο, μαλλιαρό σκυλάκι της, τον κοκκινολαίμη.

Ένα κόκκινο σημάδι στο λαιμό του, έδωσε αφορμή στους γονείς της Ελπίδας να τον ονομάσουν έτσι. Ήταν το καλύτερο δώρο που της είχαν χαρίσει στη ζωή της στα προπέρσινα γενέθλιά της.

Απερίγραπτη η χαρά της κόρης τους, αλλά και η δική τους! Ο κοκκινολαίμης γέμισε το σπίτι με τις σκανταλιές και την τρυφερότητά του.

Όμως η χαρά της οικογενείας δεν κράτησε πολύ. Οι γονείς της Ελπίδας έφυγαν από αυτό τον κόσμο και βρέθηκαν στην αγκαλιά του Χριστού.

Όλο το χωριό φρόντισε την ορφανή μικρούλα, να μην της λείψει τίποτα. Το σπιτάκι της ήταν πάντοτε γεμάτο από ανθρώπους που την αγαπούσαν και την συμπεριφέρονταν σαν να είναι η δική τους κόρη.

Τα βράδια κοιμόταν αγκαλιά με τον κοκκινολαίμη. Αυτός την φρόντιζε πιο πολύ από όλους, μιας και ξενυχτούσε για να την προσέχει! Κάθε βράδυ!

Μια τέτοια νύχτα ήταν κι αυτή. Η παραμονή των φετινών Χριστουγέννων! Στο παράθυρο του μικρού σπιτιού, η Ελπίδα και ο αγαπημένος της φίλος άναψαν τρία κεράκια. Ένα για κάθε μέλος της οικογενείας. Γιατί ποτέ δεν έπαψαν να είναι οικογένεια οι τρεις τους, η μαμά, ο μπαμπάς και η αγαπημένη τους κόρη.

Και αυτές τις ώρες που ξημερώνει Χριστούγεννα, ο Χριστός σκεπάζει την Ελπίδα με τη χάρη Του και η φλόγα των κεριών γίνεται προσευχή στην Παναγία, να συνοδεύει τις ψυχές στο θρόνο του Παντοδύναμου Θεού.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

17 Μάι

Στάρετς Ανατόλιος της ‘Οπτινα: Να μη φοβήσαι τις θλίψεις, αλλά μάλλον να φοβήσαι την ολέθριον αίρεσιν

Νὰ μὴ φοβῆσαι τὶς θλίψεις, ἀλλὰ μᾶλλον νὰ φοβῆσαι τὴν ὀλέθριον αἵρεσιν, διότι αὐτὴ εἶναι ποὺ μᾶς γυμνώνει ἀπὸ τὴν Θεία Χάρη καὶ μᾶς χωρίζει ἀπὸ τὸν Χριστόν!

Πατερικά

14 Μάι

Γέρων Αγάθων Κωνσταμονίτης, Το μεγαλείο της Ορθοδοξίας (Πάσχα 2009) [Κείμενο & Βίντεο]

Η πραγματική παρακαταθήκη του μακαριστού γέροντος Αγάθωνος Κωνσταμονίτη ήταν ότι σωτηρία υπάρχει μόνο μέσα στην Ορθοδοξία. Μετά από αυτή τη βασική παραδοχή δίδασκε την υπομονή και την ευχή!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.