Επικαιρότητα

Παρουσία παπικών η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γαλλίας

εικόνα άρθρου: Παρουσία παπικών η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γαλλίας

Η ανέλιξη στον αρχιεπισκοπικό θρόνο μοιάζει περισσότερο με τον ασπασμό της παντόφλας του Πάπα…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 18 Σεπτεμβρίου τελέστηκε η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Γαλλίας Δημητρίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Στεφάνου Παρισίων. Ο νέος Μητροπολίτης Γαλλίας έλαβε ως παρακαταθήκη τη λεγεώνα των κακοδοξιών του προκατόχου του κ. Εμμανουήλ, ο οποίος πρόσφατα προβιβάστηκε σε Γέροντας Χαλκηδόνος και δεύτερος τη τάξει στην ιεραρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Έτσι, κίνησε για τον δικό του μαραθώνιο στην παποδαρμένη Ευρώπη.

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Δημήτριος Πλουμής γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, στις 6 Νοεμβρίου 1979. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης και του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. Το 2001 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κυρό Προκόπιο και το έτος 2007 πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα. Στις 20 Ιουλίου 2021 εξελέγη παμψηφεί Μητροπολίτης Γαλλίας από τη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Χειροτονήθηκε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη στις 25 Ιουλίου στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

Σχετικό άρθρο, μας πληροφορεί ότι: «Από το 2015 έως το 2021, κατόπιν προσκλήσεως του τότε Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, υπηρέτησε ως προϊστάμενος της ιστορικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Μασσαλίας και ως Αρχιερατικός Επίτροπος Νοτίου Γαλλίας. Συμμετείχε σε Επιτροπές Διαχριστιανικού Διαλόγου και Διαθρησκειακών Σχέσεων (Marseille Espėrance, Radio Dialoque), εκπροσωπώντας την Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας και το Οικουμενικό Πατριαρχείο».

Όπως ήταν βέβαιο η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία καρδιναλίων επιβεβαιώνοντας πως ούτε λίγο από την ατόφια Ορθοδοξία δεν θα γευτεί ο λαός της Γαλλίας, καθώς στα κλιμάκια της Εκκλησίας η ανέλιξη στον αρχιεπισκοπικό θρόνο μοιάζει περισσότερο με τον ασπασμό της παντόφλας του Πάπα. Το σημαντικό είναι ότι όλο αυτό το οικουμενιστικό καρκίνωμα που εξαπλώνεται απειλητικά σε όλη την Οικουμένη, ξεκινάει και από τη χώρα μας. Το αλωμένο ορθόδοξο πνεύμα της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ και οι φιλοπαπικές Μητροπόλεις της Θεσσαλονίκης, δρουν αποκλειστικά εις βάρος της Ορθοδοξίας εκπαιδεύοντας Αρχιμανδρίτες εν δυνάμει Αρχιεπισκόπους, έτοιμους στρατιώτες στον σκληρό πόλεμο του Οικουμενισμού.

Αλλά και στην αγιοτόκο Θεσσαλονίκη κορυφώνεται η αντίδραση στον Οικουμενισμό με τους ομολογητές ιερείς, τον μακαριστό π. Νικόλαο, τον π. Θεόδωρο Ζήση, τον π. Φώτιο Βεζύνια που διέκοψαν το μνημόσυνο των αιρετικά φρονούντων επισκόπων τους. Τελικά όπου επλεόνασεν η αμαρτία, υπερεπερίσσευσεν η Χάρις.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Ευαγγέλιο κατά Μάρκον, κατά Ιωάννην και Αρχιεπ. Ελπιδοφόρου το ανάγνωσμα

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εκφράζεται ελεύθερα όπως έχει δικαίωμα να κάνει κάθε άνθρωπος. Τα λεγόμενά του όμως έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τον λόγο του Κυρίου. Τι πρέπει να πράξει ο πιστός λαός;

Θυρανοίξια ανακαινισθέντος Ναού στη Μητρόπολη Περιστερίου χωρίς Εσταυρωμένο

Άρθρο της Σοφίας Μακεδονοπούλου. Παρακολουθούμε τον Μητροπολίτη Περιστερίου, καθώς είναι ο απολογητής του Ουκρανικού κακοκέφαλου και ο πρώτος διδάξας την αντικατάσταση του Εσταυρωμένου από το δεσποτικό σύνθρονο μέσα στα Ιερά των ιερών Ναών

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.