Επικαιρότητα

Πατρ. Μόσχας: Καλούμαστε να διασώσουμε την Ορθοδοξία

εικόνα άρθρου: Πατρ. Μόσχας: Καλούμαστε να διασώσουμε την Ορθοδοξία

Δέηση στην Ιερά Μονή Ντονσκό της Μόσχας, όπου φυλάσσονται τα Ιερά λείψανα του Αγίου Τύχωνα, ετέλεσε ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών, κ.κ. Κύριλλος. Στη δέηση παραβρέθηκαν Ιερείς Και κληρικοί της Επαρχίας της Μόσχας, καθώς και οι εκπρόσωποι των κρατικών αρχών της Ρωσίας.

Στον μεγάλο καθεδρικό ναό της Μονής, ο Προκαθήμενος της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ετέλεσε τη δέηση, και στο μήνυμά του αναφέρθηκε στον Άγιο Τύχωνα, αλλά και στην μονή.

«Όποτε περνώ μέσα από τις ιερές πύλες της Μονής του Ντονσκό και κοιτώ του θησαυρούς αυτού του ναού, θυμάμαι τα κατορθώματα του Αγίου Τύχωνα» τόνισε και πρόσθεσε:
«Η εκκλησία μας και τώρα περνά δύσκολους καιρούς, και πρέπει να ξεπεράσει εμπόδια που δημιουργούνται από τις συνθήκες της σύγχρονης ιστορίας. Προσευχόμαστε στον Άγιο Τύχωνα να βοηθήσει ώστε να διατηρηθεί η ενότητα στην Εκκλησία μας και τον λαό της Αγίας Ρωσίας, έτσι ώστε καμία σύγχυση, καμία δοκιμασία, κανένας πειρασμός να μην καταστρέψει την ενότητά μας. Γιατί αυτή η ενότητα δεν είναι πολιτικού ή εθνικού χαρακτήρα, αλλά έχει μεγάλη πνευματική σημασία. Καλούμαστε να διασώσουμε την Ορθοδοξία. Και η Παγκόσμια Ορθοδοξία περνάει από δύσκολες καταστάσεις».

https://www.youtube.com/watch?v=7scw9p6nJOM

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Πατερικά

23 Φεβ

Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: Τι κακά κάνουν οι Χριστιανοί στις απόκριες…

Πανηγυρίζει η ασέλγεια γιορτάζει η ακολασία ευφραίνεται η μέ­θη αγάλλεται η τρυφή και η ασωτεία χορεύει ο διάβολος με δέκα μανδύλια.. Τον μισούν αυτόν τον Άγιο οι δαιμονισμένοι οικουμενιστές, που...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.