Επικαιρότητα

Πατρ. Βουλγαρίας προς Πάπα: Δεν υπάρχει συμβιβασμός στην πίστη

εικόνα άρθρου: Πατρ. Βουλγαρίας προς Πάπα: Δεν υπάρχει συμβιβασμός στην πίστη

Το Πατριαρχικό Μέγαρο στη Σόφια επισκέφθηκε την Κυριακή 5 Μαΐου ο Πάπας Φραγκίσκος, όπου είχε συνάντηση με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεόφυτο και μέλη της Ιεράς Συνόδου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Βουλγαρίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Βουλγαρίας είχε αποφασίσει να μην συμμετάσχει στις επίσημες εκδηλώσεις που έγιναν προς τιμήν του Προκαθημένου της Παπικής Εκκλησίας, αλλά να αρκεστεί στη συνάντηση αυτή, τονίζοντας ότι πρόκειται για μία πρόσκληση που έγινε από τις πολιτικές αρχές της χώρας.

Καλωσορίζοντας τον Πάπα, ο Πατριάρχης Νεόφυτος τόνισε ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη Πάπα στην Βουλγαρία, 17 χρόνια μετά την επίσκεψη του Πάπα Ιωάννη Παύλου του Β’, «κάτι που δεν μπορούμε να ερμηνεύσουμε ως οτιδήποτε άλλο εκτός από ειδική περίσταση».

«Η επιθυμία σας να επισκεφθείτε την Ιερά Σύνοδο θεωρείται έκφραση σεβασμού προς τη Βουλγαρική Ορθόδοξη Εκκλησία. Σας διαβεβαιώνουμε ότι αυτός ο σεβασμός είναι αμοιβαίος», πρόσθεσε ο Πατριάρχης της Βουλγαρίας.

Αναφερόμενος επίσης, στο σχίσμα μεταξύ των δύο Εκκλησιών ανέφερε ότι «η ζωή της Εκκλησίας οδηγείται από τον Ιησού Χριστό. Εάν ο Θεός έχει επιτρέψει κάτι να συμβεί, ξέρει γιατί το επέτρεψε και μας περιμένει να καταλάβουμε γιατί. Εμείς, η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας, είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν μπορεί να υπάρχει συμβιβασμός στην πίστη και ότι δεν πρέπει να υπάρξει συμβιβασμός».

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.