Επικαιρότητα

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Γύρω – γύρω πόλεμος και στη μέση… συμπροσευχές με αιρετικούς

εικόνα άρθρου: Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Γύρω – γύρω πόλεμος και στη μέση… συμπροσευχές με αιρετικούς
Γράφει ο “Παρακαταθικός

Ο Άγιος Ραφαήλ ελέγχει με το παράδειγμά του, κάθε επίδοξο σύγχρονο “Αμιρούτζη”1 της πίστεως


Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων δυστυχώς συνεχίζει την πορεία κατά κρημνών με τις επιλογές του. Την οδύνη μας για την φρίκη και τη βαρβαρότητα του πολέμου, διαδέχεται η αβάσταχτη θλίψη της προδοσίας της πίστεως. Προσπαθεί με μιαρές συμπροσευχές με τους αιρετικούς, να παρακαλέσει τον Θεό για την κατάπαυση του πυρός.

Δεν είναι ανώτερος ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων από τους Ιερομάρτυρες Αγίους Ραφαήλ και Νικόλαο. Ας συνελθει όσο είναι καιρός και να παραδειγματιστεί από τη στάση τους απέναντι στην εξουσία, που εναπόθεσε τις ελπίδες της στον τρισκατάρατο Πάπα και τελικά “πέτυχε” αντίθετο αποτέλεσμα… την άλωση της Πόλης.

Κωνσταντινούπολη 1452 μ.Χ. 12 Δεκεμβρίου2.

Γίνεται στην Αγία Σοφία το απαράδεκτο “ενωτικό συλλείτουργο” με τον Καρδινάλιο Ισίδωρο ως απεσταλμένο του Πάπα, όπου και ακούγεται το αιρετικό “Φιλιόκβε”, εξοργίζοντας και αναστατώνοντας ολόκληρη τη Βασιλεύουσα! Στη “λειτουργία” παρίσταται με σφιγμένα δόντια ο Κωνσταντίνος, που θεωρεί πως ήταν η εσχάτη, έστω απελπισμένη, ενέργεια να περισώσει την Πόλη, από τους Τούρκους που την κύκλωναν απειλητικά. Τις Πόλεις βέβαια και τους λαούς τους προστατεύει και τους σώζει όπως χιλιάδες φορές είδαμε ο Θεός. Η ευσέβεια και όχι η ασέβεια! Και η ασέβεια είχε γίνει! Στις 12 Δεκεμβρίου, ανήμερα του Αγίου Σπυρίδωνα, στην Κωνσταντινούπολη.

Αρνείται όμως να παραστεί στο φρικτό “συλλείτουργο” ο πιστός λαός και ο Μέγας Δούκας του Στόλου, ο Λουκάς Νοταράς που προφητικά σχεδόν φωνάζει “καλύτερα το τουρκικό σαρίκι, παρά η καλύπτρα του Καρδιναλίου” και η Ιστορία τον δικαιώνει, αφού κάτω από το βάρβαρο τουρκικό σαρίκι, με τη βοήθεια του Θεού, πιστοί στην Ορθοδοξία, κρατηθήκαμε, σταθήκαμε, ισχύσαμε και είμαστε σήμερα ελεύθεροι, όνειρο απλησίαστο για τα χρόνια εκείνα τα τρομερά και λάμπει σήμερα η Ορθοδοξία μας σαν ατόφιο ολοκάθαρο χρυσάφι στα μάτια του διψασμένου κόσμου.

Είναι όμως και κάποιος άλλος που αρνείται να παραστεί εκείνη τη θλιβερή ημέρα στο “ενωτικό συλλείτουργο”. Ο Πρωτοσύγκελος του Πατριαρχείου, ο ΑΓΙΟΣ ΡΑΦΑΗΛ!!! Αν και προσωπικός φίλος του Αυτοκράτορα, λέει το ΜΕΓΑΛΟ “ΟΧΙ” και δεν παρίσταται, εξοργίζοντας τον Κωνσταντίνο που διατάσει την εξορία του, μαζί με τον Διάκονό του Άγιο Νικόλαο”.

Ιεροσόλυμα 2023 μ.Χ. 20 Οκτωβρίου

(..) “Ἐν τῇ ζοφερᾷ ταύτῃ ὥρᾳ, ὁ Πατριάρχης Θεόφιλος καί ὁ Ἀρχιεπίσκοπος Justin ἀπευθύνουν θερμήν δέησιν πρός τόν Παντοδύναμον Θεόν δι’ ἄμεσον λῆξιν τῶν ἐχθροπραξιῶν καί πνεῦμα ἀνανεώσεως, κατανοήσεως καί δεσμεύσεως, τό ὁποῖον θά ἐκπηγάζῃ ἀπό τήν χοάνην τῆς συνεχιζόμενης σύγκρουσεως ταύτης, στοχεύοντες εἰς ἕν αἰσιοδοξώτερον μέλλον διά πάντας τούς κατοίκους τῶν Ἁγίων Τόπων”.

Ιεροσόλυμα 2023 μ.Χ. 21 Οκτωβρίου

(..)Ἡμεῖς, οἱ Πατριάρχαι καί οἱ Προκαθήμενοι τῶν “Ἐκκλησιῶν” εἰς Ἱερουσαλήμ, συνεκλήθημεν εἰς προσευχήν συμπαραστάσεως μετά τοῦ ἐντιμοτάτου φιλοξενουμένου τῆς Ἱερουσαλήμ, Σεβασμιωτάτου κ. Justin Welby, Ἀρχιεπισκόπου Canterbury, ἐκφράζοντες ὁμοῦ μετ’ αὐτοῦ μέ τόν σθεναρώτερον τρόπον τήν καταδίκην ἡμῶν διά τάς Ἰσραηλινάς ἀεροπορικάς ἐπιδρομάς, αἱ ὁποῖαι ἐξερράγησαν ἄνευ προειδοποιήσεως ἐπί τοῦ συγκροτήματος τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας τοῦ Ἁγίου Πορφυρίου εἰς τήν Γάζαν τήν νύκτα τῆς 19ης Ὀκτωβρίου 2023”.

ὁ ἔχων ὦτα ἀκούειν ἀκουέτω (Ματθ ΙΑ΄-15)

  • 1 Στους έσχατους χρόνους της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας υπήρξαν πρόσωπα που διαδραμάτισαν ρόλο επιεικώς άθλιο έως και προδοτικό. Ένα από τα πρόσωπα αυτά που είχε απολύτως καταστροφικό ρόλο ήταν και ο Γεώργιος Αμιρούτζης. Η κοντινότερη, χρονολογικά, μαρτυρία για αυτόν ήταν αυτή του επίσης φιλότουρκου Κριτόβουλου του Ίμβριου και αυτή του χρονικογράφου Δωρόθεου που έγραψε με ελάχιστα κολακευτικά λόγια για αυτόν. Ο Αμιρούτζης γεννήθηκε στην Τραπεζούντα. Έλαβε υψηλή μόρφωση εκεί και στην Κωνσταντινούπολη. Το 1438/39 έλαβε μέρος στην Σύνοδο Φερράρας – Φλωρεντίας υπογράφοντας υπέρ της ένωσης των εκκλησιών με αντάλλαγμα χρήματα.Ο Αμιρούτζης συνέγραψε και μια πραγματεία στην οποία τόνιζε τις «ομοιότητες» Χριστιανισμού και Ισλάμ προτείνοντας τον συγκερασμό τους. Έφτασε στο σημείο να εξυμνήσει το Ισλάμ σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε κάλλιστα να χαρακτηριστεί εξωμότης. Γενικά υπήρξε υπέρμαχος της «ελληνοτουρκικής συνεργασίας» σε βαθμό γλοιώδη, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. history-point.gr
  • 2 Η Άλωση της Κωνσταντινούπολης | Κατάνυξη

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Όταν ακούστηκε στην Αγία Σοφία μνημόνευση του Πάπα
29η Μαΐου, επέτειος της Άλωσης. Γιατί την επέτρεψε ο Θεός;
Η ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑΔΙΟ ΣΧΟΛΑΡΙΟ

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.