Επικαιρότητα

Πατριαρχική επίσκεψη στην Ι.Μ Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

εικόνα άρθρου: Πατριαρχική επίσκεψη στην Ι.Μ Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου

(2η μέρα) Ορατότης μηδέν στην Εκκλησία της Ελλάδος…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Δεν θα αντιδράσει κανένας Επίσκοπος για την κοινωνία με τους σχισματικούς;

Η δεύτερη μέρα της Πατριαρχικής επίσκεψης στη Μητρόπολη Φιλίππων κύλησε βάσει προγράμματος “ομαλά”. 

Πραγματοποιήθηκε το συλλείτουργο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών με τον Επιφάνιο Ντουμένκο χοροστατούντος του υπεύθυνου του πανορθοδόξου σκανδαλισμού Βαρθολομαίου Αρχοντώνη. 

Ενδεικτικό το απόσπασμα από το λόγο που εκφώνησε κατά τη Θ. Λειτουργία ο ψευδομητροπολίτης Κιέβου ΕΠΙΦΑΝΙΟΣ:

Έχοντας συγκεντρωθεί κατά την εντολή του Σωτήρος στο όνομά Του, νιώθουμε αληθινά την παρουσία Του ανάμεσά μας όταν λαμβάνουμε το Σώμα και το Αίμα Του. Αποκαλύπτουμε και μαρτυρούμε τη μυστηριακή ενότητα της Εκκλησίας, που σύμφωνα με τις συνθήκες αυτού του κόσμου έχει ορατές διαιρέσεις, αλλά ως Σώμα Χριστού είναι πάντα και παντού ένα.

Και όσο μεγάλη χαρά και ευλογία είναι η πνευματική ενότητα στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, τόσο βαριά είναι η ενοχή όσων απορρίπτουν και αρνούνται αυτήν την ενότητα για χάρη της αμαρτωλής υπερηφάνειας ή για άλλους λόγους που δεν προέρχονται από την αλήθεια του Θεού, αλλά από τις εκτιμήσεις αυτού του κόσμου και τους πολιτικούς υπολογισμούς”.

Κάποιος έχει την εντύπωση πως απευθύνεται σε άλογα πρόβατα της ποίμνης του Χριστού. 

Διαστρέφει το άσπρο σε μαύρο και μάλιστα κατά πρόσωπο. Το δικό του κατηγορητήριο απέναντι στον Θεό, το χρησιμοποιεί σαν κατηγορητήριο για όσους αντιδρούν στην Ουκρανική κακοκεφαλία. 

Έχει μετατραπεί η Ορθόδοξη Εκκλησία σε πιόνι, μιας υπερβατικής πολιτικής παρτίδας  που εξελίσσεται στη γεωπολιτική σκακιέρα της Ουκρανίας.

Στα παραλειπόμενα της Θείας Λειτουργίας που πήρε τη μορφή φιέστας, η απουσία του λαού με τους ελάχιστους που χώρεσαν να είναι μασκοφορεμένοι, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε καθώς και η ισχνή κάλυψη των γεγονότων από τον τοπικό τύπο.

Πέρασε και δεν ακούμπησε πάρα τις πυρετώδεις ετοιμασίες η δεύτερη μέρα την τοπική κοινωνία. 

Μέχρι το απόγευμα οι τοπικοί άρχοντες τίμησαν επιπλέον τον Πατριάρχη, δίνοντας το όνομα του σε έναν δρόμο στα Λιμενάρια, για να θυμούνται για πάντα την επίσκεψή του. 

Προσέξτε μόνο τι εύχεστε… 

Ο Θεός να μας λυπηθεί

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Θάσος ώρα μηδέν για την Ορθοδοξία στην Ελλάδα 

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.