Επικαιρότητα

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: “Έπρεπε να ληφθεί αυτή η απόφαση για να βοηθήσει και τις άλλες Εκκλησίες”

εικόνα άρθρου: Πατριάρχης Αλεξανδρείας: “Έπρεπε να ληφθεί αυτή η απόφαση για να βοηθήσει και τις άλλες Εκκλησίες”

Πατριάρχης Αλεξανδρείας: «Στο τέλος μόνοι μας θα λύσουμε το πρόβλημα με φόβο Θεού»

Για την απόφαση του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας να αναγνωρίσει την Εκκλησία της Ουκρανίας και να καταγράψει στα Δίπτυχά της τον Μητροπολίτη Κιέβου κ. Επιφάνιο, μίλησε στο ΡΙΚ ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ.κ. Θεόδωρος Β’.

«Έπρεπε να ληφθεί αυτή η απόφαση για να βοηθήσει και τις άλλες Εκκλησίες και την Ρωσική Εκκλησία, ότι μια Εκκλησία που θέλει την αυτοκεφαλία πρέπει να την λαμβάνει και μόνοι θα δουν ότι δεν γίνεται διαφορετικά και με πολύ ταπείνωση θα δουν ότι πρέπει να λυθεί το πρόβλημα».

Σε ερώτηση για την αντίδραση του Πατριαρχείου της Μόσχας ότι θα διακόψει την κοινωνία με το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας ο κ.κ. Θεόδωρος τόνισε πως: «δεν είναι μέτρο να κόβεις την κοινωνία προς τους άλλους Προκαθημένους και μάλιστα όταν αυτοί είναι Προκαθήμενοι Πρεσβυγενών Πατριαρχείων γιατί στα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία και στην Εκκλησία της Κύπρου η πορεία όλη της Εκκλησίας και η πορεία των νεώτερων Εκκλησιών».

«Το σχίσμα πιστεύω πως δεν θα γίνει. Πιστεύω με την δική μου παρέμβαση με πολύ προσευχή που ακολούθησα το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο, την Εκκλησία της Ελλάδος, θα ακολουθήσουν και άλλες Εκκλησίες και στο τέλος μόνοι μας θα καθίσουμε με φόβο Θεού και αγάπη για να λύσουμε το πρόβλημα» κατέληξε.

ΠΗΓΗ

Δείτε σχετικά:
– ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ: Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας μνημόνευσε τον σχισματικό Μητρ. Κιέβου κ. Επιφάνιο
– Διάγγελμα Πατρ. Θεόδωρου: Το βίντεο με την αναγνώριση της Αυτοκεφαλίας της «Εκκλησίας της Ουκρανίας» από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας
– Αλεξανδρείας Θεόδωρος πριν το 2019: «Η Κανονική Ουκρανική Εκκλησία είναι του Ονούφριου.» Σήμερα κάνει κωλοτούμπες!
– Το ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου του Πατρ. Αλεξανδρείας για την μνημόνεση του σχησματικού Μητροπολίτη Κιέβου στα Δίπτυχα

Σχετικά άρθρα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.