Ελένη Παπασταματάκη

Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Φίλος των μουσουλμάνων και εχθρός της Παναγίας 

εικόνα άρθρου: Πατριάρχης Αλεξανδρείας, Φίλος των μουσουλμάνων και εχθρός της Παναγίας 
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

«…Ευχαρίστησε εγκαρδίως την εκλεκτή ομάδα των σκαπανέων της άρρηκτης αγάπης του Παντοδύναμου Θεού…»

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας εορτάζει μαζί με τους ιμάμηδες 

Την ημέρα του Δεκαπενταυγούστου όπου οι Ορθόδοξοι χριστιανοί τιμούν την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος υποδέχτηκε μεταξύ άλλων, Αιγύπτιους ιμάμηδες, στο Πατριαρχικό Μέγαρο.

Η πατριαρχική ανακοίνωση αναφέρει ότι Μουσουλμάνοι θρησκευτικοί λειτουργοί και διακεκριμένοι χριστιανοί πολίτες προσήλθαν προκειμένου να ευχηθούν στον κ. Θεόδωρο για τη Θεομητορική εορτή. Σημειώνεται μάλιστα ότι οι παρευρισκόμενοι είναι μέλη της «Κίνησης για την αρμονική συμβίωση της Αιγυπτιακής Κοινωνίας».

Ο Αλεξανδρείας Θεόδωρος, αφού περιφρόνησε την ιερότητα της ημέρας και πρόσβαλε το πρόσωπο της Παναγίας μας προϋπαντώντας τους ιμάμηδες, έδωσε το έναυσμα για να οργανώσουν τις κοινές οικουμενιστικές πανθρησκειακές δράσεις τους εξ ονόματος της ειρήνης των λαών. «Εξεδήλωσαν το έντονο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη κοινών δράσεων που προάγουν εποικοδομητικά τη συνύπαρξη και τη συναλληλία μεταξύ των πολιτών».

Συγκινημένος τα μάλα ο Μακαριώτατος «ευχαρίστησε εγκαρδίως την εκλεκτή ομάδα των σκαπανέων της άρρηκτης αγάπης του Παντοδύναμου Θεού προς κάθε ζώσα εικόνα Του, δηλαδή προς κάθε συνάνθρωπο καλής θελήσεως».

Η Οικουμενιστική πατριαρχική πορεία

Όχι μόνο δεν μας εκπλήσσει αυτή η κίνηση του Πατριάρχη Αλεξανδρείας αλλά έρχεται να συμπληρώσει μία πορεία ντροπής και προδοσίας.

Εμείς καταγράφουμε και σχολιάζουμε την οικουμενιστική κατρακύλα των Πατριαρχών και Επισκόπων των ημερών μας έχοντας κατά νου ότι δεν πρόκειται για τυχαία γεγονότα, αλλά για προκαθορισμένες και προμελετημένες καταστάσεις, βήματα του σατανικού σχεδίου της εγκαθίδρυσης της πανθρησκείας επί της γης.

Η βαθιά του σχέση με τους μουσουλμάνους

Για του λόγου το αληθές παραθέτουμε τα ακόλουθα: 

Μόλις ένα χρόνο μετά την εκλογή του στον Πατριαρχικό θρόνο της Αλεξάνδρειας (2004) ο κ. Θεόδωρος συμμετείχε σε διαθρησκειακή συνάντηση στην Τουρκία που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΕΕ, την 8η Νοεμβρίου του 2005. Σε αυτήν επίσης συμμετείχαν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο αρχιραββίνος της Τουρκίας και μουσουλμάνοι ηγέτες. Ένας καρδινάλιος μετέφερε μήνυμα του πάπα Βενέδικτου και η αμερικανίδα Nancy Mc Eldowney (επί των ημερών μας διετέλεσε και σύμβουλος στο γραφείο της Καμάλα Χάρις) η οποία μετέφερε μήνυμα του Προέδρου Μπους. Η διάσκεψη κάλεσε τα τέκνα του Αβραάμ να μειώσουν τις θρησκευτικές και εθνικές εντάσεις!

Αισθανόμενος ο ίδιος περισσότερο τέκνο του Αβραάμ -όπως το εννοούν οι Οικουμενιστές- παρά τέκνο του Σωτήρος Χριστού, δωρίζει το Κοράνι στον Πρόεδρο της Σουδανικής Δημοκρατίας το έτος 2010.

Σταθμό της οικουμενιστικής του καριέρας αποτελεί και η συμμετοχή του στη Σύναξη των Προκαθημένων των πρεσβυγενών Πατριαρχείων και της Εκκλησίας της Κύπρου στο Φανάρι το 2011. Στο Ανακοινωθέν που εξέδωσαν μεταξύ άλλων γράφει: « Ἄς ἐντείνωμεν, λοιπόν, τόν διαχριστιανικόν καί τόν διαθρησκειακόν διάλογον τῆς καταλλαγῆς. Τό Οἰκουμενικόν Πατριαρχεῖον ἔχει ἤδη ἀπό ἐτῶν καθιερώσει τόν διαθρησκειακόν διάλογον μετά τῶν ἄλλων δύο μονοθεϊστικῶν θρησκειῶν, συμφώνως καί πρός τήν σχετικήν ἀπόφασιν τῆς Γ’ Προσυνοδικῆς Πανορθοδόξου Διασκέψεως (1986). Ἐπικροτοῦμεν καί στηρίζομεν τήν προσπάθειαν αὐτήν, ἰδιαιτέρως εἰς τάς δυσκόλους αὐτάς ἡμέρας, κατά τάς ὁποίας συνταράσσει ἡ βία τήν περιοχήν, εἰς τήν ὁποίαν ἠκούσθη τό πρῶτον ἡ ἐντολή τῆς ἀγάπης καί τό μήνυμα τῆς εἰρήνης».

Προσηλωμένος στο σχέδιο του ξηλώματος της Ορθοδοξίας και της Παράδοσης, έχει διαπράξει ασύλληπτες βλασφημίες και αιρετικές πράξεις ως Πατριάρχης Αλεξανδρείας. Με δαιμονικό θράσος απ’ άμβωνος κηρύττει τον Θεό της πανθρησκείας, όταν μετά από ακολουθία, το 2018 λέει μεταξύ άλλων «μέσα στους ιερούς ναούς μας λατρεύεται ο Θεός, όπως και στα ιερά τζαμιά λατρεύεται από το Κοράνι ο Θεός!»

Οι αποδείξεις που εκθέτουν τον Αλεξανδρείας Θεόδωρο

Στην Ιστοσελίδα της Κατάνυξης υπάρχει δημοσιευμένη η εξαιρετική έρευνα των λεχθέντων και πραχθέντων του κατ’ επίφασιν Ορθόδοξου Πατριάρχη Αλεξανδρείας. Αλλά και ο μακαριστός πατέρας Νικόλαος Μανώλης είχε ελέγξει κατ’ επανάληψη τα όσα ανήκουστα έχει διαπράξει ο Πατριάρχης Θεόδωρος.

Ποιός είναι ο πραγματικός ρόλος ενός Ορθόδοξου Πατριάρχη;

Ολόκληρη η επίσημη ανακοίνωση του Πατριαρχείου βρίθει όρων της οικουμενιστικής ατζέντας, όπως «συναλληλία», «αλληλεγγύη», «πολυπολιτισμικότητα» κ.α. Αποκαλύπτεται για μια ακόμα φορά πως ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας φέρει την αρχιεπισκοπική του ιδιότητα ως μία κοινωνική καταξίωση και όχι ως μαρτυρία και μαρτύριο Ορθόδοξου Ιεράρχη.

Καυχάται ο κ. Θεόδωρος για αυτές του τις δράσεις. Είναι όμως αυτή η αποστολή του στον κόσμο ως Ορθόδοξος Πατριάρχης; Το προφίλ που έχει επισταμένα καλλιεργήσει παραπέμπει σε κάποια κοινωνική οργάνωση, σε κάποιον φιλειρηνιστή πολιτικό, σε κάποιον ακτιβιστή ίσως, αλλά σε καμία περίπτωση σε έναν Ορθόδοξο Πατριάρχη.

Η κοινωνική προσφορά έπεται της Ορθόδοξης ιεραποστολής. Πρωτίστως έχει χρέος να φωτίσει τον λαό της αφρικανικής ηπείρου με το Φως του Χριστού, ώστε ο λαός ο καθήμενος εν σκότει να δει Φως μέγα! Όμως ποιο Φως να δώσει ο Πατριάρχης Θεόδωρος, όταν ο ίδιος δεν το γνωρίζει, δεν το βιώνει, όταν ο ίδιος ζει στο πυκνό σκοτάδι της παναίρεσης του Οικουμενισμού και για την εδραίωση αυτού εργάζεται μανιωδώς… Ο Θεός να μας φυλάει από τέτοιους Πατριάρχες…

Προϋπόθεση της τήρησης των θείων εντολών είναι το Ορθό Δόγμα 

Ως επιστέγασμα όλων όσων είπαμε έρχεται ο φωτισμένος λόγος του μακαριστού πατρός Νικολάου, «Όποιος τιμά το πατροπαράδοτο σέβας, δεν μπορεί παρά να έχει απεριόριστη αγάπη προς την Κυρία Θεοτόκο»!

Μέσα σε αυτόν τον οικουμενιστικό ζόφο, εμείς το ποίμνιο του Κυρίου, παρακαλούμε την Παναγία Δέσποινα, την Μητέρα του Θεού, να μας στερεώσει στην Πίστη και να μας δώσει ανδρείο φρόνημα και μια λαχτάρα μέσα μας να μείνουμε Ορθόδοξοι έως τέλους. Να φωτίζει όλους μας να καταλάβουμε ότι Εκκλησία είναι ο Χριστός και όχι οι Πατριάρχες που προσκυνούν την αίρεση. Και όπου η Αλήθεια Του εκεί και η Εκκλησία.

«Η δημιουργική και συνεκτική τῶν ἁπάντων Θεοῦ σοφία καί δύναμις, ἀκλινῆ, ἀκράδαντον την Ἐκκλησίαν στήριξον, Χριστέ· μόνος γαρ εἶ ἅγιος, ὁ ἐν ἁγίοις ἀναπαυόμενος» ( Ωδή γ΄ από τις Καταβασίες της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου).

Δείτε σχετικά:
Μεγαλύτερη βλασφημία από Αρχιερέα δεν ακούστηκε ποτέ! Περισσότερο Κόπτης και υιός της Πανθρησκείας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας
Ανατριχίλα! Ανήμερα των Χριστουγέννων νέα προδοτική ενέργεια από τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας!
Σύναξις Ορθοδόξων Κληρικών και Μοναχών, Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου Β΄ Οικουμενιστικά Λεχθέντα και πραχθέντα (9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1)

Σχετικά άρθρα

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Ο Πατριαρχικός Ναός στο Φανάρι κέντρο αντικανονικών συμπροσευχών μετά αιρετικών επισκόπων

Λουθηρανός αρχιεπίσκοπος «εκκλησιάστηκε» σε Θεία Λειτουργία, Παπικός επίσκοπος παρέστη στο Μ. Εσπερινό για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.