Επικαιρότητα

Πατριάρχης Κύριλλος: Κλείνει το θέμα χωρισμού της Ρωσικής Εκκλησίας με τον ρωσικό λαό εκτός πατρίδας

εικόνα άρθρου: Πατριάρχης Κύριλλος: Κλείνει το θέμα χωρισμού της Ρωσικής Εκκλησίας με τον ρωσικό λαό εκτός πατρίδας

Για ένα γεγονός που μπορεί να είναι ιστορικό μίλησε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών Ρωσιών Κύριλλος, αναφερόμενος στην απόφαση από μέρους της Αρχιεπισκοπής Ρωσικών Ορθοδόξων Εκκλησιών στη Δυτική Ευρώπη να ενταχθεί στο Πατριαρχείο της Μόσχας.

Το μήνυμα ότι η επανένωση της Αρχιεπισκοπής Παροικιών Ρωσικής Παραδόσεως στη Δυτική Ευρώπη με τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία μπορεί να είναι «ιστορική» απέστειλε ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών Ρωσιών Κύριλλος.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο, περίπου 100 ιερείς της ρωσικής ορθόδοξης πίστης στη Γαλλία και στην ευρύτερη Δυτική Ευρώπη αρνήθηκαν να ταχθούν με το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, επιλέγοντας αντ’αυτού εκείνο της Μόσχας. Η Αρχιεπισκοπή Ρωσικών Ορθοδόξων Εκκλησιών στη Δυτική Ευρώπη έλαβε την έγκριση του αιτήματός της για ένταξη στο Πατριαρχείο της Μόσχας.

Ο Κύριλλος κάνοντας λόγο για ένα «γεγονός που θα μπορούσε να είναι ιστορικό», επεσήμανε ότι υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να εφαρμοστεί το αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης. 

Όπως είπε ο ίδιος, δεν πρόκειται για μία «απλή εκκλησιαστική πράξη», τονίζοντας κλείνει το θέμα χωρισμού της Ρωσικής Εκκλησίας με τον ρωσικό λαό που ζει εκτός της Ρωσίας.

ΠΗΓΗ

Δείτε σχετικά:Δεκτός στη δικαιοδοσία της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Χαριουπόλεως Ιωάννης

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.