Ελένη Παπασταματάκη

Πατριάρχης Ρουμανίας – υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας τουτέστιν του θρησκειακού αχταρμά

εικόνα άρθρου: Πατριάρχης Ρουμανίας – υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας τουτέστιν του θρησκειακού αχταρμά
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη

Συνεργάζεται στενά με την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους των αιρέσεων και θρησκευμάτων για το… καλό του Ρουμανικού λαού


Η Ρουμανία έπεσε και μάλιστα βαθιά στα δίχτυα του Οικουμενισμού. Ο Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ, υπεύθυνος για το ξεπούλημα της πίστης στην χώρα του, αφού συμμετείχε και προσυπέγραψε τις αποφάσεις της Ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου το 2016, αφού δέχτηκε επίσκεψη από τον Πάπα το 2019, αφού στάθηκε υπέρμαχος της αίρεσης της εικονομαχίας και της μασκοφορίας εντός των ιερών ναών την περίοδο του κορονοϊού, αφού αποδέχτηκε πλήθος νεωτερισμών και οικουμενιστικών τακτικών, επανέρχεται με νέο χτύπημα.

Η είδηση

Στις 10 Απριλίου 2024 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Πατριάρχη Ρουμανίας κ. Δανιήλ με εκπροσώπους των χριστιανικών δογμάτων, των θρησκευτικών κοινοτήτων και εκπροσώπων του κράτους.

Ο λόγος ήταν η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των θρησκευτικών κοινοτήτων, πράγμα το οποίο προάγει η κυβέρνηση. Μάλιστα ανακοινώθηκε ότι η Γενική Γραμματεία Θρησκευμάτων προετοιμάζει σχέδιο νόμου με το οποίο θα καθιερωθεί η 16η Μαΐου ως Ημέρα Θρησκευτικής Ελευθερίας στην Ρουμανία! [1]

Στην Ορθόδοξη Ρουμανία ο εκκλησιαστικός ηγέτης προάγει την ανεξιθρησκεία. Εξισώνει την Αγία Πίστη μας με τις αιρέσεις και τα λογής θρησκεύματα. Σαν αρχηγός πολιτικού κόμματος μοιάζει παρά σαν Ορθόδοξος ποιμενάρχης. Τέτοιοι όμως είναι οι σημερινοί πατριάρχες που έχουν ασπαστεί την αίρεση του Οικουμενισμού.

Σαν η πίστη να είναι μια φιλοσοφία, ένα κοινωνικό ρεύμα που ο καθείς ακολουθεί κατά τα γούστα του…

Ταλαίπωρε πατριάρχη Ρουμανίας φορτώνεσαι τα κρίματα τόσων ψυχών, και τους αφήνεις στο σκοτάδι της πλάνης στερώντας τους την Αλήθεια και την Ζωή!

Ευχαριστούμε την κυβέρνηση της Ρουμανίας για την υποστήριξη την οποία παρέχει μέχρι τώρα στις θρησκευτικές κοινότητες καθώς και για τη διοργάνωση αυτής της συνάντησης μεταξύ των εκπροσώπων του ρουμανικού κράτους και των εκπροσώπων των αναγνωρισμένων θρησκευτικών κοινοτήτων στη Ρουμανία, ως έκφραση συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του Κράτους και των Θρησκειών, για το καλό του ρουμανικού λαού”, κατέληξε ο Ρουμάνος πατριάρχης.

Πόσο πλανάται…Μπορεί το καλό ενός λαού να είναι μακριά από τον Χριστό και την Ορθοδοξία; Να περιφρονείται ο Αληθινός Θεός και να εξισώνεται με τα είδωλα; Και αυτό να βγει σε καλό;

Ο πρωθυπουργός της χώρας δήλωσε «δεν μπορώ να φανταστώ μια Ρουμανία ή μία Ευρώπη χωρίς την συμβολή των θρησκειών…». Αυτή είναι η επονομαζόμενη εργαλειοποίηση της θρησκείας, στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης.

Αθεϊσμός και Οικουμενισμός, χτυπάνε την Ορθόδοξη Ρουμανία

Σε μια Ρουμανία που υπέφερε τόσα δεινά από την κομμουνιστική αθεΐα, σε μια Ρουμανία όπου ο διάβολος με τα όργανά του εξαπέλυσε φοβερό διωγμό εναντίον των πιστών Ορθοδόξων, σε μια Ρουμανία που δεν είναι πολύς ο καιρός που ο λαός του Θεού αναπνέει ελεύθερα το οξυγόνο της Ορθόδοξης Πίστης, έρχεται ο Πατριάρχης της Ορθόδοξης χώρας να υποσκάψει τα θεμέλια, να ανατινάξει το οικοδόμημα, να γεμίσει και πάλι πληγές.

Έρρωσθε Ρουμάνοι αδελφοί μας! Γιατί ο Χριστός μας δεν εγκατέλειψε ποτέ τον λαό Του. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα από εμάς τα δεινά που υποφέρατε ως Ορθόδοξοι. Γνωρίζετε όμως και τους νεοφανείς αγίους σας, τους μάρτυρες της Πίστεως, τους Ομολογητές των εσχάτων, που πλούτισαν την Θριαμβεύουσα Εκκλησία. Ένας από αυτούς ο Ιωάννης Ιανολίδε γράφει στον πρόλογο του βιβλίου «Ρουμάνοι Ομολογητές και μάρτυρες του 20ου αιώνα»:

«Παρά τη σκληρή δοκιμασία μας στο ολοκληρωτικό καθεστώς της Ρουμανίας, εμείς δεν έχουμε παραμορφωθεί πνευματικά, αλλά διαθέτουμε τη δυνατότητα να διαισθανόμαστε πιο καθαρά τα πνεύματα, τις ιδέες, τα επίκαιρα προβλήματα, τις δυνάμεις που ενεργούν στον κόσμο.

Επίσης, ομολογούμε ότι είμαστε λυτρωμένοι από την αλαζονεία και το πάθος της εξουσίας, διότι πεθάναμε αναρίθμητες φορές για την αμαρτία και αναγεννηθήκαμε εν Χριστώ Ιησού.

Εκτός του Χριστού δεν έχουμε κανένα στήριγμα. Φτάσαμε με μεγάλο κόπο σ’ Αυτόν. Αυτός μας έχει βγάλει από τον κόσμο και μας έχει οδηγήσει στη δική Του αιώνια ζωή. Γι’ αυτό και εμείς θέλουμε να δώσουμε στους ανθρώπους την προοπτική της χριστιανικής πνευματικότητας σαν τη μοναδική τους απολύτρωση.

Είμαι ένας αδύνατος άνθρωπος, άρρωστος, εξουθενωμένος, εξαντλημένος, θα έλεγα κατεστραμμένος, αλλά πιστεύω στη νίκη του Αμνού. Θέλω να κάνω το καθήκον μου μέχρι την έσχατη αναπνοή μου. Προσεύχομαι να πεθάνω χριστιανικά.[…][2]

Έτσι και σήμερα εξακολουθούν να υπάρχουν αγωνιστές της πίστεως στην Ορθόδοξη Ρουμανία που κλυδωνίζεται από την παναίρεση του Οικουμενισμού όπως και η πατρίδα μας. Μια τέτοια μορφή αποτελεί και ο άγιος Επίσκοπος Ιουστινιανός Κίρα ο οποίος αγωνίστηκε κατά του Οικουμενισμού στην Ρουμανία. Είναι οι σεβαστοί πατέρες που προέβησαν στην Ιεροκανονική Αποτείχιση, είναι η ιερή χούφτα οι οποίοι μη αντέχοντας τις οικουμενιστικές εκτροπές του πατριάρχη Δανιήλ εφάρμοσαν τον 15ο Κανόνα της Πρωτοδευτέρας Συνόδου επί Μ. Φωτίου.

Ο πατέρας Κλαούντιο Μπούζα και οι συν αυτώ αγωνιστές ιερείς, μαζί με το ποίμνιο τους αποτελούν την μικρά ζύμη στην Ρουμανία. Με την αμέριστη στήριξη και καθοδήγηση από τον πολυσέβαστο πατέρα Θεόδωρο Ζήση και τον αγωνιστή μοναχό π. Σεραφείμ Ζήση, κατά το αποστολικό «αδερφός υπό αδερφού βασταζόμενος ως πόλιν οχυρά» βαδίζουν στο δρόμο της Ομολογίας εμπνευσμένοι από τους αγώνες των εδώ Αποτειχισθέντων πατέρων, του μακαριστού Ομολογητή πνευματικού πατέρα μας πατρός Νικολάου Μανώλη και του πατρός Θεοδώρου Ζήση.

Η Ιστοσελίδα της Κατάνυξης αταλάντευτα και αμέριστα στηρίζει με την βοήθεια του Θεού τους αγώνες της Ομολογίας, όπου γης και αποτελεί την ευλογημένη Παρακαταθήκη του μακαριστού αγωνιστή υπέρ της Ορθοδοξίας, πατρός Νικολάου Μανώλη, αποτελεί δε το καταφύγιο και την παρηγοριά εν καιρώ αιρέσεως, αλλά και την Ορθόδοξη και αληθινή πληροφόρηση του ποιμνίου. Αυτό εκφράζεται και μέσα από τα λόγια εν Χριστώ αδερφής στην Ρουμανία «Εμείς με τη σειρά μας χαιρετίζουμε με αδελφική αγάπη τους εν Χριστώ Ορθόδοξους αδελφούς μας στην Ελλάδα που μάχονται ενάντια στον οικουμενισμό, αυτήν την πολυκέφαλη Λερναία Ύδρα, που το δηλητήριο της δηλητηριάζει παντού τα μυαλά της Υψηλής Ορθόδοξης Ιεραρχίας. Αγκαλιάζουμε τα πνευματικά τέκνα του Αξίου Μνήμης και Τιμής π. Νικολάου Μανώλη. Είθε η θυσιαστική αγάπη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου να ζεστάνει τις καρδιές μας και η πνοή του παρηγορητή Χριστού μας, να μας σκεπάζει σε αυτόν τον αγώνα για τη νίκη της Αγαπημένης μας Ορθοδοξίας για πάντα εις τους αιώνες! Αμήν! Δρ Gabriela Naghi »

Αντί επιλόγου θα παραθέσουμε αυτούσιους τους λόγους του μακαριστού πνευματικού πατέρα μας, πατρός Νικολάου Μανώλη από το άρθρο που έγραψε όταν στην Ρουμανία παρουσιάστηκαν τα πρώτα φαινόμενα αλλαγής του μυστηρίου του Βαπτίσματος επί το παπικότερο. Έγραφε τότε «Στηριγμένοι στό ξεκαθάρισμα πού κάνουν οἱ Ἅγιοι Πατέρες -ἀνάμεσα στούς ὁποίους εἶναι καί ὁ μακαριστός πεφιλημένος Γέροντάς μας, γ. Ἀγάθων- ὅτι δύο παρατάξεις στόν οὐρανό ὑπάρχουν, ἡ Κόλαση καί ὁ Παράδεισος, φρονοῦμε μέ βεβαιότητα ὅτι ἡ παράταξη τῆς Κόλασης εἶναι ἡ παράταξη τῶν οἰκουμενιστῶν καί τῶν διαχρονικά αἱρετιζόντων – φιλοαιρετικῶν, καί ἡ παράταξη τοῦ Παραδείσου εἶναι ἡ παράταξη τῆς παραδοσιακῆς ἁγιοπατερικῆς Ὀρθοδοξίας.

Καί ὁ 15ος Ἱερός Κανόνας τῆς Πρωτοδευτέρας Ἱερᾶς Συνόδου μᾶς δίνει τή βεβαιότητα ὅτι ὅσοι ἀκολουθοῦν τή διακοπή μνημοσύνου αἱρετιζόντων ἀρχιερέων (ψευδεπισκόπων) πρό συνοδικῆς τους καταδίκης, δέν δημιουργοῦν σχίσμα, ἀλλά προφυλάσσουν την Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία ἀπό τά σχίσματα, διατηρώντας τόν ἄραφο χιτῶνα τοῦ Χριστοῦ, δηλαδή τήν Ἀλήθεια τοῦ Εὐαγγελίου, ἄφθαρτη. Γιά τόν λόγο αὐτόν ὁ συγκεκριμένος Ἱερός Κανόνας ἐπιβάλει νά επαινοῦνται ἀπό τήν Ἐκκλησἰα ὅσοι προβαίνουν στήν Ἀποτείχιση, γιά λόγους Πίστεως».

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Δείτε σχετικά:
Στη Ρουμανία ο δαίμονας του Οικουμενισμού ρίχτηκε να αλλάξει το μυστήριο του Βαπτίσματος επί το παπικότερον…
Χαιρετισμός στην Θεολογική Διάσκεψη του Urziceni της Ρουμανίας, προς τιμήν του Αγίου Παϊσίου
Από τη Ρουμανία με αγάπη… οικουμενιστική
Στην Ρουμανία ο Πάπας Φραγκίσκος – Συνάντηση με τον Πατριάρχη Δανιήλ
Ο άγιος επίσκοπος του Θεού Ιουστινιανός Κίρα που αγωνίστηκε κατά του οικουμενισμού στη σημερινή Ρουμανία (+2016)

Σχετικά άρθρα

Οι οικουμενιστές κινούνται από δαιμονική αγάπη [mp3 2019]

Κήρυγμα τοῦ μακαριστοῦ π. Νικολάου Μανώλη. Γιά τούς οἰκουμενιστές, ὑπέρτατος κανόνας, πάνω ἀπό τίς ἀποφάσεις τῶν Οἰκουμενικῶν Συνόδων, εἶναι τό διαστρεβλωμένο καί κατασυκοφαντημένο “ἵνα πάντες ἕν ὦσι”

Η Αλβανία ψηφίζει νόμο για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική υγεία, γυρνώντας την πλάτη στις θρησκείες

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη. Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα προωθεί στη Βουλή της γείτονος όρος ψήφιση, μέσω της Υπουργού παιδείας, χωρίς τη συμμετοχή στη διαβούλευση εκπροσώπων των πέντε επίσημων θρησκειών της χώρας

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.