Επικαιρότητα

Πατριάρχης Βαρθολομαίος ηχηρό χαστούκι σε Ελπιδοφόρο, πριν την πόρτα της εξόδου;

εικόνα άρθρου: Πατριάρχης Βαρθολομαίος ηχηρό χαστούκι σε Ελπιδοφόρο, πριν την πόρτα της εξόδου;

Το Φανάρι έκρυψε κάτω από το χαλί την ωρολογιακή βόμβα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Διαψεύστηκαν όσοι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού περίμεναν την οριστική απομάκρυνσή Ελπιδοφόρου από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 

Μετά τα πολλά και αξεπέραστα αδιέξοδα που δημιούργησε με την πολιτική του διχασμού της ομογένειας, ο πάλαι ποτέ εκλεκτός του Φαναρίου Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης ήταν σχεδόν βέβαιο πως στην καθοριστική σύγκληση της Ιεραρχίας ενώπιον του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Φανάρι θα εξαναγκαζόταν σε μια ηρωική παραίτηση. 

Αντιθέτως ακούστηκαν όλες οι γνώμες και απορρίφθηκαν ΟΛΕΣ οι εισηγήσεις Ελπιδοφόρου. 

Η χαρακτηριστική διατύπωση του ανακοινωθέντος ήταν η ταφόπλακα των σχεδιασμών Ελπιδοφόρου: “Στο πλαίσιο αυτό, διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα περαιτέρω ωρίμανσης των προτεινόμενων τροποποιήσεων περί του κανονικού θεμελίου του διοικητικού σχήματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σε συνδυασμό προς την εν καιρώ γενησομένην διαρρύθμισιν των εσωτερικών ορίων αυτής επί εμπραγμάτου βάσεως“. 

Γνωρίζοντας το ποιόν του Βαρθολομαίου Αρχοντώνη, που δεν υποκύπτει σε πιέσεις, εκτιμούμε πως θα επιλέξει ο ίδιος τον τρόπο και τον χρόνο της απομάκρυνσης Ελπιδοφόρου. 

Ο κύβος ερρίφθη! 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧI

Σχετικά άρθρα

Ο Πατριαρχικός Ναός στο Φανάρι κέντρο αντικανονικών συμπροσευχών μετά αιρετικών επισκόπων

Λουθηρανός αρχιεπίσκοπος «εκκλησιάστηκε» σε Θεία Λειτουργία, Παπικός επίσκοπος παρέστη στο Μ. Εσπερινό για την εορτή των Αγίων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα

Τραγικοί υμνητές του Καζαντζάκη

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη Ο Οικουμενικός Πατριάρχης παρών σε εκδήλωση τιμής του Κρητικού συγγραφέα Το να προβάλλουν και να τιμούν τον Καζαντζάκη λογοτέχνες, φιλόλογοι, και γραμματιζούμενοι λογής λογής, είναι ένα αναπόφευκτο...

Επιτρέπεται η τέλεση τρισάγιου σε Άγιο της Εκκλησίας;

Άρθρο του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη Αβλεψία ή σκοπιμότητα πίσω από άλλη μια προκλητική ενέργεια του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, επί ελληνικού εδάφους; Ζούμε σε μια εποχή που έχουν αλλάξει οι σταθερές. Αλλάζει η...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.