Επικαιρότητα

Πατριάρχης Βαρθολομαίος ηχηρό χαστούκι σε Ελπιδοφόρο, πριν την πόρτα της εξόδου;

εικόνα άρθρου: Πατριάρχης Βαρθολομαίος ηχηρό χαστούκι σε Ελπιδοφόρο, πριν την πόρτα της εξόδου;

Το Φανάρι έκρυψε κάτω από το χαλί την ωρολογιακή βόμβα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Ἐπιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Διαψεύστηκαν όσοι στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού περίμεναν την οριστική απομάκρυνσή Ελπιδοφόρου από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. 

Μετά τα πολλά και αξεπέραστα αδιέξοδα που δημιούργησε με την πολιτική του διχασμού της ομογένειας, ο πάλαι ποτέ εκλεκτός του Φαναρίου Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος Λαμπρυνιάδης ήταν σχεδόν βέβαιο πως στην καθοριστική σύγκληση της Ιεραρχίας ενώπιον του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Φανάρι θα εξαναγκαζόταν σε μια ηρωική παραίτηση. 

Αντιθέτως ακούστηκαν όλες οι γνώμες και απορρίφθηκαν ΟΛΕΣ οι εισηγήσεις Ελπιδοφόρου. 

Η χαρακτηριστική διατύπωση του ανακοινωθέντος ήταν η ταφόπλακα των σχεδιασμών Ελπιδοφόρου: “Στο πλαίσιο αυτό, διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα περαιτέρω ωρίμανσης των προτεινόμενων τροποποιήσεων περί του κανονικού θεμελίου του διοικητικού σχήματος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σε συνδυασμό προς την εν καιρώ γενησομένην διαρρύθμισιν των εσωτερικών ορίων αυτής επί εμπραγμάτου βάσεως“. 

Γνωρίζοντας το ποιόν του Βαρθολομαίου Αρχοντώνη, που δεν υποκύπτει σε πιέσεις, εκτιμούμε πως θα επιλέξει ο ίδιος τον τρόπο και τον χρόνο της απομάκρυνσης Ελπιδοφόρου. 

Ο κύβος ερρίφθη! 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: ΚΑΤΑΝΙΧΙ

Σχετικά άρθρα

Μητροπολίτης Ζαπορόζιε: «καταστροφέας της παγκόσμιας Ορθοδοξίας ο π. Βαρθολομαίος»

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη. Όταν στην Ελλάδα, Ιεράρχες στρώνουν κόκκινα χαλιά στους σχισματικούς και συλλειτουργούν με τους αχαρίτωτους, ένας αληθινός Επίσκοπος κρατά ψηλά το λάβαρο της Ορθοδοξίας και αντιδρά στην πτώση που επιβάλλει το Φανάρι!

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.