Επικαιρότητα

Πατριάρχης Βαρθολομαίος προς Ιερώνυμο: Ευχαριστούμε που αναγράψατε το όνομα του Επιφανίου στα δίπτυχα

εικόνα άρθρου: Πατριάρχης Βαρθολομαίος προς Ιερώνυμο: Ευχαριστούμε που αναγράψατε το όνομα του Επιφανίου στα δίπτυχα

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για την αναγραφή του ονόματος του Επιφάνιου, του επικεφαλής της σχισματικής εκκλησίας, στη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Παναγίας Αχειροποιήτου της Θεοσώστου Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Εκφράζουμε και δια ζώσης την ευαρέσκειαν και την ευχαριστίαν υμών και της μητρός Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως, προς την υμετέραν ερασμία μακαριότατατου αδελφέ Ιερώνυμε διότι προ μιας ακριβώς εβδομάδος, αιρόμενος εις το ύψος των περιστάσεων ανακοινώσατε εν Συνόδω την εισήγησή σας, όπως εναρμονιζόμενος με τις κανονικές ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου αναγράψατε εις τα δίπτυχα το όνομα του Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Κιέβου και πάσης Ουκρανίας κ. Επιφανίου. Πρόκειται δια την ικανοποίηση ενός δικαίου αιτήματος εκκρεμούντος από ετών και κρατούντος τους πιστούς εντός ενός σχίσματος το οποίο θεραπεύθηκε».

Την ίδια στιγμή ανέφερε ότι αναμένει την επίσκεψη του Επιφανίου στο «Κλεινόν άστυ, ώστε να δουν οι Ουκρανοί αδερφοί μας ότι οι Έλληνες, οι διδάξαντες εις αυτούς την πίστη και τα γράμματα, ανοίγουν τας αγκάλες τους πάλι προς τον πολλά παθόντα αυτόν λαό, ως αδερφοί προς αδερφούς γνησίους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Ιερώνυμος δεν ανέφερε το όνομα του Επιφάνιου.

Η μνημόνευση έγινε από κάποιον ιερέα.

Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία εξουσιοδότησε τον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο, να μην μνημονεύει τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο σε περίπτωση που ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος αρχίσει να μνημονεύει αρχηγό μιας εκ των ουκρανικών σχισματικών παρατάξεων.

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Συμπροσευχήθηκε με αιρετικούς ο Μητροπολίτης Σουηδίας με αφορμή την επέτειο της δεκαετούς αρχιερατείας του

της Ειρήνης Ιωαννίδου. Δε βιώνεται έτσι η Ορθοδοξία… με την καταπάτηση των κανόνων και την μύηση σε μία καινούργια «πίστη», αυτή του Οικουμενισμού

Αυστραλιανές κολακίες και φιλοφρονήσεις

Άρθρο της Ελένης Καμπούρη Εάν λοιπόν οι κ.Βαρθολομαίος και κ.Μακάριος επιθυμούν να γίνουν επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσι και διάδοχοι του Αγίου Αποστόλου Βαρθολομαίου, θα πρέπει να τον μιμηθούν χωρίς να κάνουν εκπτώσεις στην Πίστη

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.