Επικαιρότητα

Πειραιώς Σεραφείμ: «Εμμονική αντιπαράθεση αθεϊστικών κύκλων για το Άγιο Φως» (ΒΙΝΤΕΟ)

εικόνα άρθρου: Πειραιώς Σεραφείμ: «Εμμονική αντιπαράθεση αθεϊστικών κύκλων για το Άγιο Φως» (ΒΙΝΤΕΟ)

Απαντήσεις σε όσους αμφισβητούν το θαύμα του Αγίου Φωτός έδωσε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο ζήτημα και μεταξύ άλλων επισήμανε: «Υπάρχει μια εμμονική αντιπαράθεση κάποιων γνωστών αθεϊστικών κύκλων. Μιλάμε για ένα υπερφυσικό γεγονός. Είναι ιδεολογική αντιπαράθεση και υπάρχει προσπάθεια απομείωσης, αλλά τελικά αποβαίνει εις βάρος εκείνων που το επιχειρούν».

Σχολιάζοντας το τραγικό συμβάν με τη σαΐτα που σκότωσε τον οπερατέρ στην Καλαμάτα, ο Πειραιώς Σεραφείμ, είπε: «Κάθε πράξη που εμπεριέχει τον κίνδυνο σωματικής βλάβης και της ζωής είναι απαράδεκτη. Ποιος είναι ο υπεύθυνος για αυτή την τραγωδία; Τι σχέση με το θρησκευτικό γεγονός αυτή η κατάσταση; Στη χώρα μας υπάρχει πολυνομία».

Αναφέρθηκε όμως και στο συμβάν στη Βοιωτία με το 8χρονο κοριτσάκι που δέχθηκε σφαίρα ανήμερα το Πάσχα, και είπε: «Θαυμάζω τους γονείς αυτούς. Προσεύχομαι για το παιδί αυτό. Ελπίζω και πιστεύω πως η βοήθεια του Θεού που μας έχει εκπλήξει και παίρνω κι εγώ μάθημα από τους γονείς αυτούς».

Τέλος, για το διάλογο Εκκλησίας-Πολιτείας και τη συμφωνία που φαίνεται πως έχει τελματώσει, ο Ιεράρχης, δήλωσε: «Θέλουμε το διάλογο. Υπήρχαν νομικά προβλήματα και δυστυχώς η προσπάθεια συνεπνίγει λόγω αυτών των ζητημάτων και η κυβέρνηση δε θέλει να τα επιλύσει. Αγαπούμε και στηρίζουμε την ελληνική πολιτεία».

https://www.youtube.com/watch?v=R_6kP-8qozo

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Το Μήνυμα της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ από τον Μητροπολίτη Κυθήρων κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (ηχητικό μήνυμα) ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΥΘΗΡΩΝ & ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ ΣΕΡΑΦΕΙΜΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΕΩ (19-2-2023) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@neodevgmail.com από την “ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΥΘΗΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΥΘΗΡΩΝ” το...

Αντικατάσταση Ιεράς Κοινότητος Αγίου Όρους από τριανδρία; «Εκατοντάχειρες» κατά Αγίου Όρους;

«Ἔθος ἐγχρονίζον, εἰς νόμον τελεῖ»2 (Συνήθεια ποὺ χρονίζει στὸ τέλος γίνεται νόμος) Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Λάβαμε προς δημοσίευση στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com το ακόλουθο άρθρο των Αγιορειτών Κελλιωτών Πατέρων Ἐν Ἁγίῳ Ὄρει...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.