Επικαιρότητα

Περί της κατεγνωσμένης “καθολικής παιδοφιλίας” του άγαμου κλήρου της “Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας”

εικόνα άρθρου: Περί της κατεγνωσμένης “καθολικής παιδοφιλίας” του άγαμου κλήρου της “Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας”

τέτοια αποτρόπαια εκκλησιαστικά, πολιτικά, ηθικά και ποινικά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, και μάλιστα να παραμένουν εσαεί ατιμώρητοι;..

Του Παναγιώτη Νούνη
Αποκλειστικά για katanixi.gr

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΕΓΝΩΣΜΕΝΗΣ “ΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑΣ” ΤΟΥ ΑΓΑΜΟΥ ΚΛΗΡΟΥ ΤΗΣ «ΡΩΜΑΙΟΚΑΘΟΛΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ»

Του Παναγιώτη Νούνη

Πρόκειται να ακολουθήσει μια εν δυνάμει κατά γράμμα μετάφραση, χωρίς να αλλοιώνεται το πνεύμα κυρίως και το μήνυμα του κειμένου. Παράλληλα είναι εμπλουτισμένη ίσως σε μερικά σημεία με μικρό/αμυδρό σχολιασμό υπό του μεταφραστή κυρίως εντός παρενθέσεων. Προσεχώς των ημερών, ενδέχεται να ακολουθήσει και μικρός κριτικός σχολιασμός επί του μεταφρασμένου κειμένου.

Η μετάφραση γίνεται στα Ελληνικά, για το ελληνικό αναγνωστικό κοινό μας, μετάφραση του αμέσως επόμενου αγγλικού άρθρου: «CatholicChurchPaid $213 MillionTo 4,445 ChildrenSexuallyAbusedByPedophilePriestsInAustralia», (η πηγή που το μελετήσαμε εξ αρχής είναι: http://www.social-consciousness.com, αλλά φαίνεται να εκπηγάζει, κυρίως, από εδώ: http://anonymous-news.com/ ).

Στα ελληνικά ο τίτλος του είναι: «η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία πλήρωσε $ 213 εκατομμύρια σε 4.445 παιδιά, τα οποία είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από «παιδόφιλους» ιερείς στην Αυστραλία», http://anonymous-news.com/.

Η εκκλησιαστική δημοσιογραφική ορολογία που χρησιμοποιείται κατά κόρον στο κείμενο για το Βατικανό (ή την «Καθολική Εκκλησία» ή την «Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία» ή τον Παπισμό ή τους Φραγκολατίνους ή τους Καττόλικους), μέσα στο αγγλικό κείμενο είναι κυρίως οι όροι: η RomanCatholicChurch, ή CatholicChurch, ή the Vatican, ή the church.

Και οι τρείς αγγλικοί όροι καθώς και η εννοιολογική μετάφραση τους στα ελληνικά, πρόκειται για ταυτόσημες ιστορικο-εκκλησιαστικές και θρησκευτικές έννοιες, που υποδηλώνουν την γνωστή σε όλους μας θρησκευτικο-Πολιτική Οργάνωση και την «Καθολική Εκκλησία» της Παλαιάς Ρώμης, της «Αιώνιας Πόλης» του Βατικανού.

Τέτοια βδελυρή και φαυλεπίφαυλη «θρησκευτική» ή «εκκλησιαστική» και «θεο-λογική» αιωνιότητα, βέβαια, να μας λείπει.

Ωστόσο, χωρίς καμίαν απολογητική διάθεση, μεταφράζω κυρίως, με κάθε συνεπή φιλολογική ακρίβεια για τον όρο «Καθολική Εκκλησία» (για να μη επέλθει γνωστική σύγχυσης στους ορθοδόξους Χριστιανούς κ.ά. αναγνώστες μας) ως «Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία».

Ο εν λόγω όρος δεν είναι δικής μας επινόησης, αλλά είναι καθαρά στυγνός σφετερισμός της ιστορίας των γνησίων Ρωμαίων με Κέντρον τους την Νέαν Ρώμην, υπό των εκ της Γιουτλάνδης βαρβάρων και σφαγιαστών των εθνών και Φραγκολατίνων του Καρλομάγνου. Ενώ, παράλληλα, υπάρχει καθαρά και ξάστερα ως σημείον αναφοράς στο αγγλικό κείμενο, ώστε να προσδιορίσει απόλυτα ποια ακριβώς «Εκκλησία» βρίσκεται στον παγκόσμιο κυκεώνα των άκρως αποκαλυπτικών σεξουαλικών σκανδάλων περί της θεοστυγούς και μισάνθρωπης «παιδοφιλίας».

Κατ΄ακρίβειαν, ο πραγματικός όρος, δεν είναι η «παιδοφιλία», αλλά ο παιδικός βιασμός ή αν θέλετε, ο παιδο-βιασμός ψυχής τε και σώματι αθώων μικρών παιδιών, από εκκλησιαστικούς «εν Χριστώ αδελφούς και αδελφές» άντρες και γυναίκες του Βατικανού. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος όπου το λεξίδιον «παιδοφιλία» το θέτω σε εισαγωγικά. Το θέτω σε εισαγωγικά, ώστε να κεντρίσω την μνήμη του αναγνώστη για να ενθυμόμαστε αμέσως ότι πρόκειται για αμιγώς γνήσιο παιδο-βιασμό και σφαγιασμό της ψυχής και των σωμάτων των παιδιών μας, και όχι κυριολεκτικά για παιδο-φιλία ή άλλως πως και παιδική φιλία.

Το ρητορικό ερώτημα, εξάπαντος, που πρέπει σε ένα πρώτο στάδιο να προβληματίσει τον ετεροχρονισμένο θρησκευτικό στοχασμό μας, είναι: Τι είδους «Εκκλησία» είναι αυτή, ή τι είδους «Θεός» υπάρχει – αν υπάρχει και αν παραμένει Θεός σε αυτήν την «Εκκλησία»– (εκτός και αν βασιλεύει και την εξουσιάζει καθαρά ο Διάβολος (;), πράγμα που σημαίνει, μάλλον, αυτοεξορία του Θεού ή βίαιος εξοστρακισμός του Θεού από την εν λόγω «Εκκλησία»), όπου αν, και μόνον αν, παραμένει Θεός στους κόλπους της, τότε, και μόνο τότε, γιατί ανέχεται οι εκκλησιαστικοί και θεσμικοί εκπρόσωποί της να διενεργούν ασύστολα και για πολλές, πάρα πολλές δεκαετίες – μη πω, ότι για ολόκληρους αιώνες αυτή είναι η πάγια βάρβαρη και γεω-στρατηγική τακτική της επικυριαρχίας τους – τέτοια αποτρόπαια εκκλησιαστικά, πολιτικά, ηθικά και ποινικά εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας, και μάλιστα να παραμένουν εσαεί ατιμώρητοι;

Μήπως, εν τέλει το αδυσώπητο κακό που ακούει στο όνομα «παιδοφιλία» και παιδοβιασμός, θα πρέπει, άραγε, να πατάσσεται και με ανάλογον κακόν τρόπο ίνα μη εξαπλώνεται στα πέρατα της οικουμένης;

Ακολουθεί, η μετάφραση στην Ελληνική Γλώσσα εκ του Αγγλικού κειμένου.

Του Παναγιώτη Νούνη
† Θεο-Λογικός και Θρησκευτικός Στοχαστής,
Εκκλησιαστικός Ρεπόρτερ, Ιστορικός.
Διαχειριστής του Ιστολογίου «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»
Για συνεργασίες και επικοινωνία: Tηλ.: 00357-96897711
apologitika@gmail.com / panagiotisnounis@gmail.com

Η «Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία» πλήρωσε $ 213 εκατομμύρια σε 4.445 παιδιά τα οποία είχαν κακοποιηθεί σεξουαλικά από “παιδόφιλους” ιερείς στην Αυστραλία

Αυτές τις ημέρες, η «Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία» έγινε συνώνυμη με την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών. Δεν οφείλει κανένας μας να αποδώσει στο Βατικανό μια συγνώμη, όταν λέγεται αυτό. Είναι η αλήθεια. Οι περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης, δηλ. ο ανελέητος βιασμός μικρών παιδιών και οι ετεροχρονισμένες άνομες συγκαλύψεις που διεπράχθησαν κατά τη διάρκεια του 20ου και του 21ου αιώνα από ‘Ρωμαιοκαθολικούς’ ιερείς, μοναχούς/ές, και άλλα μέλη της «Ρωμαιοκαθολικής Τάξης» έχουν οδηγήσει σε πολυάριθμες σοβαρές καταγγελίες, ποινικές και αστυνομικές έρευνες, δικαστήρια και καταδίκες.

Στην κακοποίηση συμπεριλαμβάνονται αγόρια και κορίτσια, κάποια από την ηλικία των 3 ετών, με την πλειοψηφία μεταξύ των ηλικιών 11 και 14.

Είναι πέρα από κάθε φαντασία ότι αυτοί οι λεγόμενοι άνδρες και γυναίκες του Θεού έχουν κακοποιήσει αθώα ανήλικα παιδάκια με αυτόν τον απεχθέστατο και διαδεδομένο σκληρό τρόπο. Η σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα για την «Εκκλησία» του Βατικανού. Δεν υπάρχουν ακριβή στατιστικά στοιχεία, για τον προσδιορισμό του αριθμού των βιασμένων παιδιών υπό των «ρωμαιοκαθολικών» παιδεραστών κληρικών του Βατικανού (Σημείωση του Μεταφραστού: καθότι το Βατικανό έχει ενορίες σε ολόκληρον τον κόσμο), τα οποία έχουν κακοποιήσει παγκοσμίως, εξ αιτίας της μεγάλη έκτασης του φαινομένου.

Από το 2001 έως το 2010, η «Αγία Έδρα», η οποία λειτουργεί ως το κεντρικό διοικητικό όργανο της «Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας» θεωρεί επί τη βάσει των καταγγελιών για σεξουαλική κακοποίηση, ότι περιλαμβάνει περίπου 3.000 ιερείς του «Ρωμαιοκαθολικισμού» που χρονολογούνται οι υποθέσεις έως και πενήντα χρόνια πίσω.

Οι υποθέσεις σε όλο τον κόσμο αντανακλούν τα πρότυπα μιας αδίστακτης και μακροχρόνιας σεξουαλικής κακοποίησης (Σημ. του Μτφρ.: συμμετεχούσης εμμέσως και συγκαλύπτοντας αμέσως από τα ύπατα δώματα του Βατικανού, ανά το παγκόσμιον, το εν λόγω φρικτότατον και αποτρόπαιον έγκλημα) αποκαλύπτοντας έτσι την εκκλησιαστικήν ιεραρχία (Σημ. του Μτφρ.: Καρδιναλίους και Πάτες του Βατικανού), να καλύπτουν τακτικά τις αναφορές για κατάχρηση εκκλησιαστικής εξουσίας διά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Κληρικοί αξιωματούχοι και ακαδημαϊκοί γνώστες περί της «Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας» έχουν αποκαλύψει ότι η σεξουαλική κακοποίηση από τους παιδόφιλους-κληρικούς της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, γενικά το εν λόγω ζήτημα δεν συζητείται και γι΄αυτόν τον λόγο είναι δύσκολο να (κατά)μετρηθεί (στατιστικά).

Το 2014, το Βατικανό δήλωσε ότι 3,420 αξιόπιστες κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση που διαπράχθηκαν από ιερείς (Σημ. του Μτφρ: ιερείς του Βατικανού) είχαν παραπεμφθεί στο θεσμικό του εκκλησιαστικό όργανο τα τελευταία 10 χρόνια με αποτέλεσμα να μπουν σε αργία ή και να αποσπασθούν με δυσμενή μετάθεση 824 κληρικοί του. Ωστόσο, μια νέα έρευνα που διεξήχθη στην Αυστραλία έχει ρίξει φως στην εκδικάσιμο πρακτική και καταδίκη των «Ρωμαιοκαθολικών ιερέων» και μοναχών στη χώρα. Σύμφωνα με την έκθεση, η «Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία» πλήρωσε μέχρι στιγμής 213 εκατομμύρια δολάρια (ΗΠΑ) σε θύματα σεξουαλικής κακοποίησης που διεπράχθησαν (Σημ. του Μτφρ.: πλήρωσαν μόνον, χρηματικά, για τα ποινικά και εκκλησιαστικά τους εγκλήματα, χωρίς φυλάκιση) από ιερείς (του Βατικανού) στην Αυστραλία εδώ και κάμποσες δεκαετίες.

Το 2002, μια κριτική έρευνα της «The Boston Globe» στις Ηνωμένες Πολιτείες οδήγησε στην παγκόσμια κάλυψη από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης περί της σεξουαλικής κακοποίησης μικρών παιδιών από κληρικούς της ΄Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας’. Μέχρι το 2010, μεγάλο μέρος των καταγγελτικών αναφορών επικεντρώθηκε στην (σεξουαλική) κακοποίηση στην Ευρώπη.

Το 2012, η Αυστραλία ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα διερευνήσει το ζήτημα των σεξουαλικών κακοποιήσεων από την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία. Μέχρι το 2013, η αυστραλιανή Βασιλική Επιτροπή, λαμβάνοντας, θεσμικές απαντήσεις γύρω από την σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών ξεκίνησε την θεσμική ακροαματική διαδικασία σχετικά επί των ισχυρισμών της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών από κληρικούς της «Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας» – ως επί το πλείστον τα θύματα ήταν αγοράκια -.

Στα μέσα του Φεβρουαρίου το 2017, η Επιτροπή εξέδωσε μια έκθεση η οποία αποκάλυψε:

«Η (ρωμαιο)Καθολική Εκκλησία έκανε συνολικές πληρωμές ύψους 276,1 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ [213 εκατομμύρια δολάρια των ΗΠΑ] ως απάντηση σε αξιώσεις και καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικων παιδιών που έλαβαν χώρα μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 1980 και 28ης Φεβρουαρίου 2015, συμπεριλαμβανομένων και με άλλου είδους νομισματικών αποζημιώσεων, ψυχολογικής θεραπείας, αλλά και νομικών ή και άλλων αναγκαίων δαπανών».

Από τις 4.445 περιπτώσεις καταγγελιών που έλαβε η «Εκκλησία» από τον Ιανουάριο του 1980 έως το Φεβρουάριο του 2015, η Έκθεση ανέφερε ότι η «Εκκλησία» κατάφερε να εντοπίσει τους 1.880 θεωρούμενους ως δράστες, οι οποίοι κυρίως ήτο 597 (32%) «εν Χριστώ αδελφοί», 572 (30%) ιερείς, 543 %) και 96 (5%) αφιερωμένες στην «Εκκλησία» ως αδελφές ή καλόγριες. Σύμφωνα με την έκθεση, το 90% των κακοποιών ήταν άνδρες ενώ οι κακοποιημένοι ήταν κυρίως αγόρια.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης έλαβαν αποζημίωση ύψους AU $ 91.000. Η Έκθεση της Επιτροπής δήλωσε επίσης ότι ο θρησκευτικός όμιλος «ChristianBrothers» παραδέχθηκε κατά την ακρόαση ότι τόσο η υψηλότερη συνολική πληρωμή όσο και ο μεγαλύτερος αριθμός συνολικών πληρωμών ήταν 48,5 εκατομμύρια δολάρια. Καταβλήθηκε σε σχέση με 763 πληρωμές κατά μέσο όρο περίπου 64.000 δολάρια ανά πληρωμή. Οι «Χριστιανοί Αδελφοί» είναι μια παγκόσμια θρησκευτική κοινότητα μέσα στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Επιπλέον, η Επιτροπή δήλωσε ότι οι Ιησουίτες είχαν την υψηλότερη μέση συνολική πληρωμή κατά μέσο όρο περίπου 257.000 δολαρίων ανά πληρωμή (από τις αρχές της Καθολικής Εκκλησίας που πραγματοποίησαν τουλάχιστον 10 πληρωμές). Ο Ιησουίτης είναι μια τάξη των θρησκευόμενων στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία. (Σημ. του Μτφρ.: Ο πάπας Φραγκίσμος προέρχεται από τις τάξεις των Ιησουϊτών).

Οι επικριτές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων της Καθολικής Εκκλησίας που επιθυμούν δικαιοσύνη για τα θύματα, λένε, ότι το σύστημα πληρωμών είναι άδικο και ότι δεν έχουν όλα τα θύματα τις ίδιες ευκαιρίες ή και τις ίδιες αποζημιώσεις.

Ο Εκτελεστικός Σύμβουλος του Δικαστηρίου Δικαιοσύνης και Θεραπευτικής Αλήθειας της Παπικής Εκκλησίας, ο Francis Sullivan παραδέχτηκε με ειλικρίνεια στα τοπικά ΜΜΕ ότι δεν έχουν όλα τα θύματα ίσες ευκαιρίες ή παρόμοιες αποζημιώσεις.

«Παρόλο που η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία πλήρωσε 270 εκατομμύρια δολάρια και χρειάστηκε πολύς χρόνος για να το πράξει, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το σύστημα της πληρωμής των ανθρώπων και της αποζημίωσης τους γίνεται καλύτερα και ανεξάρτητα από την εκκλησία μέσω ενός εθνικού συστήματος αποκατάστασης. Ορισμένες εκκλησιαστικές Κοινότητες πληρώνουν πολύ περισσότερο από άλλους. Ορισμένες επισκοπές πληρώνουν πολύ περισσότερο από άλλους. Δεν είναι ακόμα ένα δίκαιο σύστημα », πρόσθεσε.

«Είναι μια εικόνα της μεγάλης αδικίας και της ανισότητας μεταξύ των κακοποιημένων θυμάτων που προσπαθούν να επιβιώσουν σε όλη την Αυστραλία, αναλόγως με το πού έθεσαν τα αιτήματά τους», δήλωσε σε συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters η Helen Last, Διευθύνων Σύμβουλος του Ίδρυμα In Good Faith, η οποία αντιπροσωπεύει 460 θύματα κακομεταχείρισης.

*Το εν λόγω άρθρο («Οι Παιδόφιλοι κληρικοί της Καθολικής Εκκλησίας της Αυστραλίας κακοποίησαν σεξουαλικά 4,445 παιδιά, πληρώνουν 213 εκατομμύρια δολάρια σε θύματα ως αποζημίωση») είναι μια ελεύθερη και ανοικτή πηγή. Έχετε το κάθε δικαίωμα να το αναδημοσιεύσετε στην Αγγλική του έκδοση με αναφορά στον δημιουργό του, ως: AnonHQ.com, http://anonymous-news.com/.

**Το εν λόγω ίδιο άρθρο, έχει μεταφρασθεί από την Αγγλική στην Ελληνική Γλώσσα, για το ελληνόφωνο αναγνωστικό κοινό μας, από τον Θεολόγο/Θρησκειολόγο και Φιλόλογο κ. Παναγιώτη Νούνη (PanagiotisNounis, Theologian/Religius Researcher). Η διόρθωση και η επιμέλεια του τελικού και ολοκληρωμένου μεταφρασμένου κειμένου μαζί με τον πρόλογο, είναι της κ. Ουράνιας Β. Έχετε το κάθε δικαίωμα να το αναδημοσιεύσετε και να το κοινοποιήσετε στην Ελληνική του έκδοση και μετάφραση κατόπιν γραπτής ή προφορικής άδειας του μεταφραστή του, και με αναγκαία προϋπόθεση μόνον την αναφορά στον μεταφραστή και δημιουργό του, τον επιμελητή και την πηγή του άρθρου, καθώς και με την παραπομπή, ως εξής: ΠΗΓΗ: Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ».

ΠΗΓΗ: Ιστολόγιον «ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΚΑ»

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.