Ελένη Παπασταματάκη

Περιφρονούν και ατιμάζουν την εορτή της Παναγιάς μας

εικόνα άρθρου: Περιφρονούν και ατιμάζουν την εορτή της Παναγιάς μας
Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Επισταμένα και εν γνώσει τους το ψευτορωμαίικο που μας κυβερνά προσπαθεί να ξεριζώσει από τα σπλάχνα του ελληνικού λαού την Ορθόδοξη Πίστη και παράδοση…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Τα καλοκαίρια των Ελλήνων Ορθοδόξων καυχώνται, γιατί κλείνουν μέσα τους τον Αύγουστο της Παναγιάς μας! Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μέρα λαμπρή, ημέρα ελπίδας. Αποκαλείται «Πάσχα του καλοκαιριού», και όχι άδικα. «Η Θεοτόκος είναι ο πρώτος άνθρωπος που ανέρχεται εις την βασιλεία του Θεού και συνεπώς αποτελεί το πιο χαρούμενο γεγονός μετά το Πάσχα…» (π. Αθανάσιος Μυτιληναίος)

Είναι η μέρα που εορτάζουμε τη Χάρη της και ψάλλουμε στην Κυρία Θεοτόκο «Ἐν τῇ Γεννήσει τήν παρθενίαν ἐφύλαξας, ἐν τῇ Κοιμήσει τόν κόσμον οὐ κατέλιπες Θεοτόκε· μετέστης πρός τήν ζωήν, μήτηρ ὑπάρχουσα τῆς ζωῆς, καί ταῖς πρεσβείαις ταῖς σαῖς λυτρουμένη, ἐκ θανάτου τάς ψυχάς ἡμῶν.

Εορτάζουμε τη γλυκιά μας μανούλα, όπως την αποκαλεί ο Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής, αυτήν που παρακαλούμε να ιατρεύσει τις αρρώστιες, να παρηγορήσει τους πενθούντας, να δώσει ελπίδα στους απελπισμένους, προστασία και σκέπη στα παιδιά και τους νέους μας, ανδρεία και φώτιση στους ποιμένες να ποιμάνουν Ορθόδοξα το λαό.

Γράφει ο κυρ Φώτης Κόντογλου «Ἡ θρησκεία τοῦ Χριστοῦ εἶναι πονεμένη θρησκεία, ὁ ἴδιος ὁ Χριστός καρφώθηκε ἀπάνω στό ξύλο: κ’ ἡ μητέρα του ἡ Παναγία πέρασε κάθε λύπη σέ τοῦτον τόν κόσμο. Γι’ αὐτό καταφεύγουμε σέ Κείνη πού τήν εἴπανε οἱ πατεράδες μας: «Καταφυγή», «Σκέπη τοῦ κόσμου», «Γοργοεπήκοο», «Γρηγοροῦσα», «Ὀξεία ἀντίληψη», «Ἐλεοῦσα», «Ὁδηγήτρια», «Παρηγορίτισσα» καί χίλια ἄλλα ὀνόματα, πού δέν βγήκανε ἔτσι ἁπλά ἀπό τά στόματα, ἀλλά ἀπό τίς καρδιές πού πιστεύανε καί πού πονούσανε.

Κατά αυτή λοιπόν την ημέρα ως είθισται σε όλες τις μεγάλες θρησκευτικές εορτές, η κοσμική εξουσία του τόπου εκφωνεί έναν χαιρετισμό και μεταφέρει ένα μήνυμα προς τον ελληνικό λαό. Παρατηρείται δε ένα φαινόμενο που υπήρχε ανέκαθεν, αλλά όσο περνάνε τα χρόνια αυξάνεται σε έκταση και μέγεθος. Οι δηλώσεις που κάνουν τα πολιτικά πρόσωπα είναι χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, χωρίς καμία σχέση με την εορτή. Κατά τη φετινή εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, δεν στάλθηκε ούτε ένα αξιόλογο μήνυμα.

Επισταμένα και εν γνώσει του το ψευτορωμαίικο που μας κυβερνά προσπαθεί να ξεριζώσει από τα σπλάχνα του ελληνικού λαού την Ορθόδοξη Πίστη και παράδοση. Προκειμένου να κρατήσουν τα προσχήματα παρευρίσκονται σε Εκκλησίες, αφορισμένοι και θεομάχοι πολιτικοί, πολέμιοι του Χριστού και της Θεοτόκου και απαγγέλουν όσα επιτάσσουν τα παγκόσμια κέντρα.

Ακούσαμε κάθε λόγο για κοινωνική ισότητα, για ενσυναίσθηση, για ενότητα, για τους Έλληνες της διασποράς και τη στήριξη που χρειάζονται… Ο δε Πρωθυπουργός είπε τα ακόλουθα ανακόλουθα αυτής της μεγάλης εορτής «Να σταθούμε δίπλα σε όσες και σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη και να ξεπεράσουμε αυτές τις μεγάλες δυσκολίες και με πίστη θα παραμείνουμε πιστοί στον δρόμο που έχουμε χαράξει για μια Ελλάδα της ευημερίας της αυτοπεποίθησης, της κοινωνικής συνοχής».

Με κάθε τρόπο αποδεικνύεται η μηδαμινή Ορθόδοξη πνευματικότητά τους, αλλά και το πόσο υποκριτικά και άψυχα εύχονται.

Αυτές τις αντιεκκλησιαστικές και εθνομηδενιστικές πολιτικές δυνάμεις μιμούνται καθ’ υπερβάλλοντα ζήλο και οι νεόκοποι Ιεράρχες του μεταπατερικού πνεύματος που τα κηρύγματά τους αλληθωρίζουν, καθώς κοιτούν στα ψευτοφώτα της παποπροτεσταντικής Δύσης. Το δε μειλίχιο, νερόβραστο ύφος τους τσακίζει τις υπομονές μας.

Με όλα αυτά προσβάλλουν το πανσεβάσμιο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, περιφρονούν την ημέρα της Κοιμήσεώς της και αποσιωπούν τα θαυμάσια της Βασίλισσας του κόσμου! Αλλά θέλουν να πετύχουν και κάτι ακόμα. Να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι είμαστε ορφανοί, ότι είμαστε μόνοι χωρίς την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου. Να λησμονήσουμε τη Σκέπη και καταφυγή και μητρική αγάπη της, τα άπειρα θαύματά της.

Στις επάλξεις αδελφοί χριστιανοί! Στα μετερίζια του πνευματικού αγώνος, στα κάστρα τα πνευματικά της Πίστης μας. Εκεί να οχυρωθούμε!

Και αν οι τσοπάνηδες αποκοιμήθηκαν και αν έγιναν επιστήθιοι φίλοι των λύκων, αυτό μη μας αποκαρδιώνει. Εμείς τα λογικά πρόβατα της ποίμνης του Χριστού, στα γόνατα να πέφτουμε και να παρακαλούμε τη γλυκιά μας Παναγία να πρεσβεύει. Εκείνη ως Φιλόστοργη Μητέρα πάντοτε ανταποκρίνεται πρόθυμα. Και ο Φιλεύσπλαχνος Πατήρ, ο Ελεήμων Κύριος αφουγκράζεται την αγωνία και τον πόνο των προβάτων Του και δίνει τους δικούς Του, τους φίλους Του, να οδηγήσουν το ποίμνιό Του σε τόπο καθαρό και ασφαλή.

Ενώ για τους πολιτικούς της χιλιοβασανισμένης πατρίδας μας… τι άλλο να πούμε. Αμύητοι και άπιστοι. Αγνωσία νοσούν, κατά τον Άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή.

Σε όλους αυτούς που έχουν βαλθεί να αφαιρέσουν από τα παιδιά μας Χριστό και Ελλάδα, σε όλους αυτούς τους ψευδολόγους και διασαλευτές των αιωνίων θεμελίων μας, ας σταθούμε απέναντί τους. Έχουμε χρέος να φυλάξουμε την Πίστη των πατέρων μας και να την παραδώσουμε ατόφια και ανόθευτη στις νέες γενεές. Στον αγώνα αυτό έχουμε Μία Σκέπη και μία καταφυγή μία αντίληψη και μία βοηθό, την Παντάνασσα, τη Θεομήτορα τη γλυκιά μας Παναγία!

«Προς τίνα καταφύγω άλλην Αγνή; που προστρέξω λοιπόν και σωθήσομαι; Που πορευθώ;. . . Εις σε μόνην ελπίζω, εις σε μόνην καυχώμαι, και επί σε θαρρών κατέφυγον». 

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Κάποιος Βαρθολομαίος και κάποιος Βαρνάβας πολεμούν το “Άξιον Εστί” [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
«Τι ποιήσετε εν ημέρα πανηγύρεως;» – Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης για την Κοίμηση της Θεοτόκου Α’ [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015]
«Ύψωσε τα χέρια με τα οποία αγκάλιασε τον Θεό…» – Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης για την Κοίμηση της Θεοτόκου Β’ [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015]
«Η πάνσεπτος Κοίμηση και η Μετάσταση της Παναγίας μας» Ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης για την Κοίμηση της Θεοτόκου Γ’ [ΠΕΡΙΛΗΨΗ & mp3-2015]

Σχετικά άρθρα

Ο Βίος του Οσίου Σεργίου του Ομολογητή

Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη αρθρογραφεί για katanixi.gr. Ούτε η διαφύλαξη της οικογένειας από τις ταλαιπωρίες ούτε το κύρος και η ένδοξή του καταγωγή, ούτε ο πλούτος που κατείχε και όλα τα επίγεια, στάθηκαν ικανά να τον κρατήσουν μακριά από την Ομολογία…

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.