Επικαιρότητα

Πλήρη υπακοή στον Οικουμενικό Πατριάρχη δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

εικόνα άρθρου: Πλήρη υπακοή στον Οικουμενικό Πατριάρχη δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών
της Ειρήνης Ιωαννίδου

Ποιος είναι ο σωστός δρόμος για τη σωτηρία μας;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

O Μητροπολίτης Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ με κλιμάκιο του Τάγματος του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τον Μητροπολίτη Λαοδικείας κ. Θεοδώρητο, Διευθυντή του Γραφείου Εκπροσωπήσεως του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μίλησε για ένα βιβλίο που διαβάζει τελευταία του Θείρσιου, το οποίο αναφέρεται στην ιστορία της Ελλάδας στα χρόνια του Καποδίστρια και στο οποίο υπάρχουν ειδικά κεφάλαια για την Εκκλησία. Παράλληλα δήλωσε ότι στέκεται στο πλευρό του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Σημείωσε ότι κεντρικό θέμα του βιβλίου είναι το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Τόνισε ότι σε αυτά τα κεφάλαια αναφέρονται όλα τα γεγονότα, οι καταστάσεις, οι διαιρέσεις, οι συγκρούσεις μεταξύ Εκκλησιών, αλλα κυρίως Ανατολής και Δύσης και έκανε λόγο για την σοφία με την οποία συμπεριφέρεται το Οικουμενικό Πατριαρχείο από εκείνα τα χρόνια και μέχρι σήμερα, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα.

Ο Μητροπολίτης Λαοδικείας αναφέρθηκε στη σύνοδο του Κολυμπαρίου και σημείωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος διαδραμάτισε έναν σημαντικό ρόλο, ώστε να υπάρξει ισορροπία. Παράλληλα, μίλησε για την στήριξη του κ.Ιερωνύμου, όταν το Οικουμενικό Πατριαρχείο έδωσε την Αυτοκεφαλία στην ψευδοεκκλησία της Ουκρανίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά και μάλλον ούτε η τελευταία που ο Ιερώνυμος επιδεικνύει δουλικότητα απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο. Οι παραδοσιακοί ορθόδοξοι της Πατρίδας μας έχουμε βιώσει την τραυματική εμπειρία του Κολυμπαρίου, όπου η Διοικούσα Εκκλησία έκλινε γόνυ στον Οικουμενικό Πατριάρχη και έκτοτε τον ακολουθεί κατά πόδας σε όλα τα οικουμενιστικά και σχισματικά του εγκλήματα.

Η Εκκλησία μας βρίσκεται πια σε ένα σταυροδρόμι. Ο ένας δρόμος είναι σκολιός, παρεκκλίνει από την ευθεία πορεία, στρίβει και πηγαίνει κατευθείαν στην ένωση με τους αιρετικούς. Αυτός είναι ο πλατύς δρόμος, ο αγαπητός στους οικουμενιστές, τους κοσμικούς άρχοντες και τα ΜΜΕ, δρόμος του Ιερώνυμου. Ο άλλος δρόμος, ο δύσκολος είναι της Ορθοδοξίας της Αγίας Γραφής, των Αγίων Αποστόλων, των Οικουμενικών Σύνοδος και των Αγίων Πατέρων. Είναι ο δρόμος της ομολογίας και, για πολλούς, της Αποτείχισης. Σε αυτόν τον δρόμο μας οδηγούν οι σύγχρονοι ομολογητές πατέρες. Ποιος είναι ο σωστός δρόμος για την σωτηρία μας;

Όχι λοιπόν δεν σφάλλουν οι Αποτειχισμένοι ιερείς και λαϊκοί, δεν σφάλλουν οι Οικουμενικές Σύνοδοι, ούτε οι κανόνες ούτε οι άγιοι Πατέρες που καταδικάζουν τις αιρέσεις και συνιστούν να σηκώνουμε τείχος σε όσους σχετίζονται μαζί τους. Οι άφρονες άνθρωποι σφάλλουν που θέλουν να γίνουν θεοί χωρίς τον Θεό. Σφάλλουν οι Οικουμενιστές και φιλενωτικοί. Πλανώνται οι χλιαροί και αγαπούληδες χριστιανοί. 

Έχει σημασία να δανειστούμε ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο του Ομότιμου καθηγητή της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ, π.Θεοδώρου Ζήση, με τίτλο «Μαζί με την Εκκλησία, έστω και αν πλανάται;». Γράφει ο π.Θεόδωρος ότι «ὅταν ἀνακριτές ἐπίσκοποι προσπαθοῦσαν στήν φυλακή νά ἐκφοβίσουν τόν Ἅγιο Μάξιμο νά δεχθεῖ τίς αἱρετικές μονοθελητικές θέσεις, τίς ὁποῖες εἶχαν δεχθῆ σχεδόν ὅλες οἱ ἐκκλησίες, τοῦ εἶπαν ὅτι μέ τήν διακοπή κοινωνίας πού ἔκανε βγάζει τόν ἑαυτό του ἐκτός Ἐκκλησίας, δέν εἶναι μαζί μέ τήν Ἐκκλησία, μετά τῆς Ἐκκλησίας, ὅπως μετέτρεψαν τήν Χρυσοστομική θέση ὁ μητροπολίτης Λεμεσοῦ καί ὁ ἡγούμενος τῆς Βατοπαιδίου. Τοῦ εἶπαν λοιπόν: «Ποίας εἶ ὦ οὗτος Ἐκκλησίας; Βυζαντίου, Ρώμης, Ἀντιοχείας, Ἀλεξανδρείας, Ἱεροσολύμων; Ἰδού πᾶσαι μετά τῶν ὑπ᾽ αὐτάς ἐπαρχιῶν ἡνώθησαν. Εἰ τοίνυν εἶ τῆς καθολικῆς καί αὐτός Ἐκκλησίας, ἑνώθητι, μήπως ξένην ὁδόν τῷ βίῳ καινοτομῶν, πάθῃς ἅπερ οὐ προσδοκᾶς».

Σε ποια λοιπόν μητέρα Εκκλησία αναφέρεται το δημοσίευμα; Σε μία Εκκλησία βυθισμένη στην πλάνη και την αίρεση; Σε μία Εκκλησία που απορρίπτει κατ’ ουσία το Ορθόδοξο δόγμα;

Kαι είπε ο Άγιος «ἡ Ἐκκλησία δέν βρίσκεται ἐκεῖ πού εἶναι οἱ διοικοῦντες, οἱ πατριάρχες, οἱ ἐπίσκοποι, οἱ σύνοδοι, ἡ Ἱεραρχία, ἀλλά ἐκεῖ πού ὑπάρχει ἡ σωτήρια ὁμολογία τῆς πίστεως: «Καθολικήν Ἐκκλησίαν, τήν ὀρθήν καί σωτήριον τῆς πίστεως ὁμολογίαν, ὁ Κύριος εἶναι εἰπών, ἐπί τούτῳ καί Πέτρον καλῶς ὁμολογήσαντα ἐμακάρισεν».

Γι’ αυτή την Εκκλησία αξίζει οι πιστοί να καταφύγουμε στην Αγία Αποτείχιση και αν δεν τη γνωρίζουμε, να κοπιάσουμε για να την ανακαλύψουμε. Γι’ αυτή την Εκκλησία αξίζει κάθε λοιδορία και κάθε χλευασμός.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο Αθηνών Ιερώνυμος “γυμνῇ τῇ κεφαλῇ” κηρύττει αίρεση;
Συναντώνται οι Αρχιεπίσκοποι Ιερώνυμος και Βαρθολομαίος!
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είναι ο χειρότερος μέχρι σήμερα ηγέτης της Ελλαδικής Εκκλησίας;

Σχετικά άρθρα

Ο Ζελένσκι και οι σχισματικοί της Ουκρανίας σε διαθρησκειακή τελετή στη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου

Ψευδεπίσκοποι, αιρετικοί και αλλόθρησκοι στο λίκνο της Ορθοδοξίας Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr Κατά την 90ή επέτειο του Γολοντομόρ, την 25η Νοεμβρίου, ο διώκτης των Ορθοδόξων, πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετέβη στον...

Πατερικά

3 Δεκ

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Aγαπητόν ποίμνιον, προστατέψετε τον εαυτό σας

“Δυστυχώς, δεν είναι σήμερα εκείνοι οι ταγοί της Εκκλησίας μας σε θέση να βοηθήσουν το ποίμνιο και το αφήνουν να κατασπαράζεται“ Ομιλία του μακαριστού π. Αθανασίου Μυτιληναίου,  02/11/81 Αγαπητοί μου, προσέξτε....

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.