Επικαιρότητα

Πνευματική ανωριμότητα

εικόνα άρθρου: Πνευματική ανωριμότητα

Είναι ακατόρθωτο και πέραν λογικής να περιγράψει κανείς το θαύμα!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Είναι τόσα πολλά τα συναισθήματα που με δυσκολία περιγράφονται… Πόσο μάλλον με λίγες λέξεις, απλές, μα γραμμένες από καρδιάς και ίσως με δάκρυα στα μάτια.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Baner.png

Είναι ακατόρθωτο και πέραν λογικής να περιγράψει κανείς το θαύμα! 

Νιώθω την ανάγκη να μοιραστώ τη χαρά μου, μα ταυτόχρονα φοβάμαι μην μου “φύγει”… Έρχονται στο μυαλό οι πρώτες στιγμές κοντά στον Γέροντα, όπου μέσα από τη χαριτωμένη αυτή σχέση έρχεται ένα μικρό, ένα ελάχιστο δείγμα από τον Παράδεισο! Όπως πολύ όμορφα έλεγε ο πνευματικός μας βρίσκεις το βάζο με το μέλι, το ζαχαροπλαστείο με τα σοκολατάκια, γλυκαίνεσαι και θέλεις να το φωνάξεις σε όλους! Η διάκριση βέβαια είναι μια λέξη εκτός λεξιλογίου και μάλλον εκείνη την ευλογημένη περίοδο κάνεις τα χειρότερα… Καθώς είμαστε άνθρωποι, άμαθοι στη διαχείριση της χάριτος, βουτηγμένοι στην αμαρτία και τα πάθη μας. 

Αριθμητικά τα χρόνια κοντά στον γέροντα ήταν πολλά. Η σχέση χτίστηκε σιγά σιγά… πολλές φορές χωρίς να καταλαβαίνω ή να ερμηνεύω τις κινήσεις του. Η συμβολή του κατά την εφηβική ηλικία υπήρξε τόσο καθοριστική! Η ζωή ήταν τόσο εύκολη, όταν γνώριζες πως ο γέροντας είναι η ασπίδα και οι πλάτες σου. Ήταν δίπλα μου τις εύκολες και φυσικά τις δύσκολες στιγμές, ήταν ο προστάτης και οδηγός μου, ήταν η αγκαλιά που ένιωθα διαρκώς ακόμα και όταν δεν τη ζητούσα! 

Όταν ήρθε η στιγμή της ευλογημένης Αποτείχισης ο Γέροντάς μας πετούσε! Τολμώ να παραδεχτώ πως δεν είχα αντιληφθεί το μεγαλείο της θυσίας του, το μαρτύριό του για την Αγάπη του Χριστού και του ποιμνίου του! Ίσως ευθυνόταν το νεαρό της ηλικίας μου και σίγουρα η πνευματική μου ανωριμότητα που φάνηκε ακόμα περισσότερο στη συνέχεια… 

Κατά τα χρόνια της Αποτείχισης ο Άγιος Γέροντάς μας ήταν κατά κοινή παραδοχή σε άλλο επίπεδο! Ακούραστος και αγέρωχος συνέχιζε το θαυμαστό του έργο, την ομολογία και τον αγώνα του ενάντια στην παναίρεση του Οικουμενισμού, ενώ ταυτόχρονα η πνευματική του αγκαλιά μεγάλωνε διαρκώς! Κόσμος και κοσμάκης ερχόταν να τον γνωρίσει, να πάρει την ευχή του, νέοι, οικογένειες, παιδιά, ηλικιωμένοι! Κι όμως δεν στάθηκα άξια να ρουφήξω όσο περισσότερο μπορούσα από αυτόν. Η αμέλεια και η αναβλητικότητα με έκαναν να θεωρήσω δεδομένη την ύπαρξη του Γέροντα στη ζωή μου χάνοντας τα καλύτερα του χρόνια, θα έλεγε κανείς. Δεν θα καταφέρω να μου το συγχωρήσω ποτέ…

Έτσι, η πνευματική ωρίμανση ήρθε βίαια! Ήρθε συνοδευόμενη από μετάνοια, μοναξιά, πικρία και δάκρυα. Όταν βιώσεις την κόλαση, τότε γνωρίζεις πώς είναι η ζωή μακριά από τον ευεργέτη Κύριο! Όταν αντιληφθείς τα πάθη σου τότε μόνο καταλαβαίνεις και εκτιμάς τα ευλογημένα δώρα στη ζωή σου κοντά στον Θεό! Κάθε δοκιμασία, κάθε πειρασμός, κάθε στιγμή στη ζωή μας έρχεται στα μέτρα και στα σταθμά που μας αναλογούν, ώστε να μας οδηγήσουν στον σωστό δρόμο, αυτόν την Σωτηρίας. 

Η μικρή μου προσπάθεια στην εγκράτεια και αποχή από τις κοσμικές απολαύσεις μαζί με την απόλυτη εμπιστοσύνη στις προσευχές του Γέροντά μου, συνοδεύτηκαν από την καλή αγωνία να συμβάλλω με τον ελάχιστο κόπο στη διάδοση του λόγου του. Έφεραν άμεσα σε μένα την ανάξια μεγάλη ευλογία! Το ευχαριστώ είναι τόσο λίγο μπροστά στο θαύμα που βιώνω! Παρακαλώ τον Θεό να φανώ αντάξια της ευλογιάς αυτής με προστάτιδα την Παναγία μας και πρότυπα τον Αγιασμένο Γέροντα μας με την γλυκύτατη Πρεσβυτέρα Αικατερίνη μας να συνεχίσω στον δρόμο που μαζί χάραξαν και μας δίδαξαν με το παράδειγμά τους! 

Ο μεσίτης μας πλέον απολαμβάνει στους Ουρανούς και οι ευλογίες του είναι τόσο πλούσιες! 

Ας κάνουμε σκοπό της ζωής μας να βοηθήσουμε στο έργο του πνευματικού μας, να διαδώσουμε τους Ορθόδοξους αντιαιρετικούς λόγους του από όλα τα μέσα που μας διατίθενται: το Ιστολόγιο Κατάνυξη, το συγγραφικό του έργο, τον σύλλογο του Αγίου Ιωσήφ και τα κανάλια του YouTube! 

Η ευθύνη μας είναι μεγάλη! 

Μα είναι σημαντικότερη η ευκαιρία που μας δίνεται να ωφελήσουμε την ψυχή μας μέσω της Ομολογίας Πίστεως στη δαιμονική εποχή που ζούμε! 

Δι’ ευχών του Αγίου Γέροντά μου, Κύριε Ιησού Χριστέ Ελέησον με! 

Μια αμαρτωλή ψυχή που
σ’ αγαπά πολύ!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Σχετικά άρθρα

Προφητική φωνή του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη (…για όσους συγχέουν την Εκκλησία με την Ιεραρχία)

“Η τελευταία μάλιστα απεδείχθη ανίκανος όλως, αφ΄ ης ημέρας ιδρύθη εν Ελλάδι, να διαπράξη αγαθόν τι υπέρ της Εκκλησίας” Ούτε εκ του υπουργείου ούτε εκ της Συνόδου αναμένομεν γενναίον τι...

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στη σελίδα μας. Συνεχίζοντας την περιήγηση στην ιστοσελίδα, συναινείτε με την χρήση αυτών.
Μπορείτε να επισκεφθείτε τους Όρους χρήσης και την Πολιτική προστασίας απορρήτου.