Όμως οι πανθρησκειακοί λόγοι της απόφασης αυτής επισκιάζουν τυχόν γνήσιες προθέσεις

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Γιατί άραγε, κάθε φορά που ακούμε μια ευχάριστη είδηση, θα πρέπει να “κρατάμε μικρό καλάθι”, όπως λέει κι ο θυμόσοφος λαός μας;

Μαθαίνουμε, λοιπόν, ότι η Ρωσία θα βοηθήσει να κατασκευαστεί ένα αντίγραφο της Αγίας Σοφίας στη δυτική Συρία, στην επαρχία Χαμά, που θα λειτουργεί ως ορθόδοξος Ναός, μετά την απόφαση του τούρκου προέδρου κ.Ερντογάν να μετατρέψει το κόσμημα της Ορθοδοξίας, την Αγια-Σοφιά, σε τζαμί. Ήδη έχουν μπει τα θεμέλια για τον νέο Ιερό Ναό, σε εορταστικό και συγκινητικό κλίμα, με μια τελετή παρουσία Σύριων και Ρώσων αξιωματούχων και τοπικών κληρικών. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και για τον σχεδιασμό που γίνεται, για την ανέγερση ενός μνημείου για τους Ρώσους και τους Σύριους στρατιώτες, οι οποίοι πέθαναν στο συριακό έδαφος απελευθερώνοντας την χώρα από τους εισβολείς της διεθνούς τρομοκρατίας, και αποτελεί ένα σύμβολο αδελφικής φιλίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο στρατηγός Αλεξάντερ Τσαϊκό.

Ως εδώ καλά και θεμιτά όλα. Και μάλιστα θα λέγαμε ότι η οικοδόμηση ενός ορθόδοξου Ιερού Ναού αποτελεί πάντα μία θεάρεστη πράξη. Όμως οι πανθρησκειακοί λόγοι της απόφασης αυτής επισκιάζουν τυχόν γνήσιες προθέσεις. Πιο συγκεκριμένα επικεντρωθήκαμε στη δήλωση του Ρώσου νομοθέτη Βιτάλι Μιλόνοφ, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι: <<Η κίνηση αυτή γίνεται από τη Ρωσία, ώστε να αναδειχθεί η σημασία του “ειρηνικού διαλόγου’’ μεταξύ των θρησκειών>>. 

Δυστυχώς, για άλλη μία φορά ένα τόσο ευλογημένο έργο τείνει να αμαυρώνεται από ατυχείς δηλώσεις και ανευλαβή σχέδια. Γιατί θα πρέπει σε ένα τέτοιο ευχάριστο και θεάρεστο γεγονός να βάλουμε το λεκέ της Πανθρησκείας και του Οικουμενισμού; Ας αφήσουν και κάτι επιτέλους να λειτουργεί προς δόξα Θεού! Ενώ η ιδέα της ανέγερσης ενός τέτοιου Ναού μας γεμίζει χαρά και ευχαρίστηση, η δήλωση του κ. Μιλόνοφ και η αναφορά του στους διαθρησκειακούς διαλόγους μας απογοητεύει τα μέγιστα. Το ίδιο περίπου δεν πάει να γίνει και με την Αγια-Σοφιά της Κωνσταντινούπολης; Κάποιοι ανυπομονούν να τη μετατρέψουν σε διαθρησκειακό Ναό, μολύνοντας την με την σαπίλα της παναίρεσης του οικουμενισμού. Φτάνει πια με τη σούπα της Πανθρησκείας!

Βέβαια, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε και το γεγονός ότι η Ρωσία πάντα είχε κατά νου την εδραίωσή της στην ευρύτερη περιοχή της Συρίας, οπότε αυτή η ανέγερση του Ιερού Ναού πολύ πιθανό εξυπηρετεί πολιτικά σχέδια. Όποιος και να είναι όμως ο πραγματικός τους στόχος – γεωπολιτικός ή αμιγώς θρησκευτικός – δεν πρέπει να ξεχνούν, ότι οι ορθόδοξοι Ιεροί Ναοί θα πρέπει να κτίζονται για να λατρεύεται εκεί αυστηρά και μόνο ο Άγιος Τριαδικός Θεός της Ορθοδοξίας. Δεν χωρούν εκεί μέσα ούτε αιρέσεις, ούτε άλλες ομολογίες και φυσικά καμία άλλη θρησκεία. Τι δουλειά έχει μέσα σε ορθόδοξο Ναό ο δαίμονας της Πανθρησκείας; Κλείστε του την πόρτα και πετάξτε τον εκεί που ανήκει… στο πυρ το εξώτερον!

Εμείς, ως Κατάνυξις, θα ευχηθούμε στους Ρώσους και Σύριους αδελφούς μας να διατηρήσουν ανόθευτη και ακηλίδωτη την Ορθόδοξη Πίστη μας και να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της Πανθρησκείας. Ας σκεφτούν, ποιος είναι ο πραγματικός Ένοικος και Ιδιοκτήτης του Ναού, που πρόκειται να οικοδομήσουν, κι ας θυμηθούν ότι οι εχθροί του Δεσπότη Χριστού δεν προέρχονται μόνο από το Ισλάμ αλλά και από δυτικά, τους αιρετικούς παπικούς, προτεστάντες, ουνίτες και τις λογής-λογής παραφυάδες, που κυκλοφορούν ανάμεσά μας ως προβατόσχημοι λύκοι. Θυμηθείτε! Οὐκ ἀρνησόμεθά σε, φίλη Ὀρθοδοξία· οὐ ψευσόμεθά σου πατροπαράδοτον σέβας· ἐν σοὶ ἐγεννήθημεν, καὶ σοὶ ζῶμεν, καὶ ἐν σοὶ κοιμηθησόμεθα· εἰ δὲ καλέσει καιρός, καὶ μυριάκις ὑπὲρ σοῦ τεθνηξόμεθα.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Μέτοικος, Με αφορμή την ύβριν του Ναού της Αγίας Σοφίας
– Πολύ αργά για δάκρυα…
– Η Κύπρος στο πλευρό του κομματιαστή της Ορθοδοξίας Πατριάρχη για την Αγιά Σοφιά
– Η Ρωσική Εκκλησία για την Αγία Σοφία
– Ήρθε ξανά η στιγμή που τα δαιμονικά πνεύματα θα ξανασυναντηθούν
– Πώς καταδέχεστε ένας μουφτής να σας βάζει τα γυαλιά;
– Ο Πάπας και το ΠΣΕ για την Αγια Σοφιά
– Ο Ελπιδοφόρος χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την Αγία Σοφία
– Με καθυστέρηση η Ιερά Σύνοδος προς την UNESCO
– Εμφάνιση άσχημου γεγονότος, πολύ χειρότερο από τη μετατροπή του Ναού σε τζαμί
– Η βαριά κληρονομιά, μιας λησμονημένης Αυτοκρατορίας
– Ερντογάν, κι άλλος υποτακτικός του Θεού εν δράσει;
– Απόστολος Σαραντίδης, Αγιά-Σοφιά και ο πραγματικός διττός στόχος
– Μα το αίμα, νερό δεν γίνεται και ο Χριστός απ’ την Αγιά Σοφιά δε σβήνεται!
– Μιλώντας ως κοσμικός διπλωμάτης ο κ.Βαρθολομαίος για την Αγιά Σοφιά: «Αντί να είμαστε ενωμένοι