Ευάγγελος Βάρθης
Αποκλειστικά για katanixi.gr

“Οι συγκεκριμένοι επίσκοποι να σταθούν με το λαό ως Πατέρες και όχι ως υγειονομικοί επιστάτες”…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Με θλίψη μου διαπιστώνω ότι μία μερίδα του ανώτερου κλήρου της Ορθόδοξης εκκλησίας τόσο της Ελλάδος όσο και της Ρωσίας υποστηρίζουν ότι ο εμβολιασμός δεν αποτελεί πρόβλημα πνευματικής φύσεως.

Βέβαια, δεν τους απασχολεί ο τρόπος που ο εμβολιασμός διαφημίζεται και προσπαθεί να επιβληθεί, χωρίζοντας τους ανθρώπους σε δυο κατηγορίες στους καθαρούς και στους λεπρούς. Όπου οι καθαροί θα αποστρέφονται τους βρώμικους και ίσως μονό οι καθαροί θα έχουν το δικαίωμα να εισέρχονται στους ναούς. Ούτε επίσης λαμβάνουν υπ’ όψιν τους ότι υπάρχουν άνθρωποι που άπλα φοβούνται να εμβολιαστούν λόγω των κινδύνων που υπάρχουν.

Αυτό δυστυχώς αποτελεί μια πρωτοφανή πτώση μέσα στους χώρους διοίκησης της Ορθόδοξης εκκλησίας. Προφανώς η διοίκηση ξέχνα ότι ο Χριστός δεν εξανάγκασε κανέναν. Πως είναι αλήθεια δυνατόν να απαιτηθεί ο πειθαναγκασμός από τους ορθόδοξους πιστούς, επειδή δε συμμορφώνονται με ολοφάνερες φασίζουσες νοοτροπίες και πρακτικές προνομίων.

Ο Χριστός πριν κάνει το θαύμα, ρώτησε: “θέλεις υγιή γενέσθαι”; η σχετικά με την αιώνια σωτήρια του ανθρώπου είπε: “Όστις θέλει οπίσω μου έλθει”.

Που είναι λοιπόν αυτός ο σεβασμός στην προσωπικότητα της εικόνας του Θεού, οπού ακόμα και ο ίδιος ο Θεός στέκεται με έκπληξη σύμφωνα με τον γέροντα Σωφρόνιο.

Ή μήπως τελικά αυτός ο πιστός λαός είναι καταραμένος και έχει αγνοία, χωρίς να καταλαβαίνει ότι τελικά το ανώνυμο κοινωνικό καλό είναι πιο σημαντικό; Ότι τελικά ο Προκρούστης της μυθολογίας που ισοπέδωνε τους ανθρώπους είχε δίκιο και άδικα τον κατηγορήσαμε ως άρπαγα και ληστή?

Οι συγκεκριμένοι επίσκοποι να σταθούν με το λαό ως Πατέρες και όχι ως υγειονομικοί επιστάτες. Να δείξουν σεβασμό στην ελευθέρια του κάθε μικρού πιστού, χωρίς να τον καταφρονούν, διότι για αυτόν σταυρώθηκε ο Χριστός.

Να αποστραφούν επιτέλους, τον ταλαίπωρο μεν, άλλα μοχθηρό Καίσαρα. Να σταματήσουν να βλασφημούν και να προπαγανδίζουν ότι αν δεν κάνουμε το εμβόλιο τότε διαπράττουμε αμαρτία και να κολλάνε την ταμπέλα του αμαρτωλού στους ανεμβολίαστους πιστούς, προσπαθώντας να τους φορτώσουν ίσως, με τα δικά τους ενοχικά σύνδρομα, τα οποία όμως άπλα δεν τα χρειαζόμαστε διότι αποτελούν σοβαρότατη διαστροφή του ευαγγελίου.

Ευάγγελος Βάρθης

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra