Φυσικά δεν είναι λίγες οι φορές όπου υπάρχουν διιστάμενες απόψεις μεταξύ των επιστημόνων, αλλά και άλλες, οι οποίες πολύ έντονα μας προβλημάτισαν.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Προκειμένου να δοθούν λύσεις και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν σχετικά με τον νέο κορωνοϊό και την εξάπλωσή του στον πληθυσμό, έχει δημιουργηθεί μια επιστημονική ομάδα. Η επιτροπή επιστημόνων που έχει συσταθεί ακριβώς για το σκοπό αυτό, πολύ συχνά συνδιασκέπτεται, συνεδριάζει και ανακοινώνει τα συμπεράσματά της.

Φυσικά δεν είναι λίγες οι φορές όπου υπάρχουν διιστάμενες απόψεις μεταξύ των επιστημόνων, αλλά και άλλες, οι οποίες πολύ έντονα μας προβλημάτισαν. Το δυσάρεστο θέμα το μεγάλο, προκύπτει όταν οι εν λόγω επιστήμονες δεν περιορίζονται αποκλειστικά στον χώρο της επιστήμης τους, αλλά εκφράζουν προσωπικές απόψεις που έχουν να κάνουν με το χαρακτήρα και τα πιστεύω του καθενός. Απαράδεκτη ακόμα είναι η στάση κάποιων από την Επιτροπή οι οποίοι υπεισέρχονται σε χώρους άσχετους με το αντικείμενό τους και εκφράζουν μάλιστα και αφοριστικές απόψεις, χωρίς να έχουν ιδέα και χωρίς να είναι σχετικοί με το θέμα. Τρανταχτό παράδειγμα αποτελεί ο κ. Σύψας ο οποίος εξέφρασε απόψεις σχετικά με τον πρόσφατο εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου, γεγονός το οποίο φυσικά σχολιάστηκε άμεσα από την Κατάνυξη και αναρτήθηκε με τον τίτλο : Οι λοιμωξιολόγοι έγιναν λειτουργιολόγοι και οι λειτουργιολόγοι έγιναν λαγοί.

Μια από αυτές τις προτάσεις της επιτροπής Επιστημόνων αναρτήθηκε σε άρθρο, προ μερικών ημερών στο διαδίκτυο. Ανακοινώθηκε αρχικά από τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ, κ. Γκίκα Μαγιορκίνη, ο οποίος είναι και ο αντικαταστάτης του κ. Σωτήρη Τσιόδρα. Πιο συγκεκριμένα μιλώντας ο ίδιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ αποκάλυψε πως υπάρχει εισήγηση της επιτροπής των ειδικών για υποχρεωτική και καθολική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους. Συνεχίζει λέγοντας ότι : Το μέτρο αυτό προτείνεται να εφαρμοστεί σε όλη την ελληνική επικράτεια εφόσον υπάρξει συνεχιζόμενη αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού… καθώς αυτό το μέτρο όταν εφαρμόστηκε σε περιοχές με έντονο επιδημιολογικό φορτίο, είχε καλά αποτελέσματα.
Ακολούθως έγινε καθησυχαστικός, καθώς παρατήρησε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη. Πρόσθεσε πως αν χρειαστεί θα εφαρμοστεί μόνο τοπικά και όχι εθνικά.

Δεν παράλειψε φυσικά να αναφερθεί και στο θέμα που καίει την κυβέρνηση και αυτό είναι το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο και πλήττεται από την άνοδο των κρουσμάτων και των ασθενών που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Όλα όπως είναι γνωστό υπολογίζονται ως ζημία ή κέρδος και βρίσκεται η χρηματική τους αντιστοιχία. Δυστυχώς στην σύγχρονη δαιμονοκίνητη εποχή μας, ο άνθρωπος δεν υπολογίζεται ως ψυχοσωματική οντότητα με την ανάλογη αξία, αλλά ως νούμερο με θετικό ή αρνητικό πρόσημο μπροστά του, ως προς τη σχέση του με το κράτος.

Απαράδεκτη κατά πάντα είναι και η προσωπική του τοποθέτηση και ο υποκειμενικός του σχολιασμός, πως δεν υπάρχει πια κανένας λόγος να μην φοράμε μάσκα συνέχεια.

Κατ’ αρχήν υποπέφτει σε μέγα λάθος, καθώς εκφράζει την προσωπική του άποψη όχι ως αποτέλεσμα μελετών και ερευνών επιστημονικών αλλά ως καθαρά καθοδηγούμενη άποψη. Μην ξεχνάμε ότι είναι ο αντικαταστάτης του κ. Τσιόδρα, ο οποίος στο παρελθόν έπεσε σε πάμπολλες αντιφάσεις πάνω στην προσπάθεια του να ταιριάξει τα επιστημονικά δεδομένα με τις άνωθεν εντολές. Συνεπώς για να μπει ο κ. Μαγιορκίνης σε αυτήν την θέση διαθέτει κάποια σχετικά προσόντα. Δεν είναι δυνατόν να προτείνει ως γιατρός και επιστήμονας την συνεχόμενη χρήση μάσκας από τον υγιή πληθυσμό, τη στιγμή που μεγάλοι επιστήμονες και γιατροί, παγκοσμίου φήμης, είναι κάθετα αντίθετοι με αυτό. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στο διαδίκτυο πολλές τέτοιες αναφορές, όπως για παράδειγμα του καθηγητή λοιμωξιολογίας κ. Ιωαννίδη. Φυσικά και δεν γίνεται να ξεχαστεί η ίδια η αναφορά του κ. Τσιόδρα, ότι η μάσκα δεν πρέπει να φοριέται από τους υγιείς, γιατί τότε δημιουργεί άλλα προβλήματα. Και αυτό υπάρχει σε σχετική συνέντευξή του.

Ένα ολόκληρο κίνημα γιατρών και επιστημόνων έχει δημιουργηθεί, το οποίο δεν χρηματίζεται, και ως εκ τούτου, εκφράζει την καθαρή επιστημονική άποψη, έρευνα και μελέτη. Παιδοκαρδιολόγοι, πνευμονολόγοι, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου από τη συνεχόμενη χρήση μάσκας, όπως αυτό μπορούμε να διαβάσουμε και σε σχετικό άρθρο της Κατάνυξης. Η κ. Γιαμαρέλλου, την οποία και εμπιστευόμαστε ως Κατάνυξη, καθώς ο λόγος της είναι καθαρός, ανόθευτος και ομολογιακός όταν αυτό χρειαστεί, παρουσιάζει άλλα δεδομένα. Σε συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικό σταθμό, μίλησε για τα αποτελέσματα μιας μετα-ανάλυσης, με 2666 εργασίες. Το συμπέρασμα αυτής της μεγάλης επιστημονικής έρευνας, ήταν ότι αυτό που προστατεύει από την μετάδοση των ιών, είναι το συχνό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό και όχι η χρήση μάσκας. 

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα απόσπασμα βίντεο από εδώ:

Η λοιμωξιολόγος κα Ελένη Γιαμαρέλλου για τις μάσκες

Εξάλλου ο κ. Μαγιορκίνης, εκτέθηκε σοβαρά σχετικά με το ποσοστό μεταδοτικότητας του ιού μέσα στις σχολικές τάξεις, όπως ο ίδιος το ανακοίνωσε στο πρόσφατο παρελθόν. Ισχυρίστηκε μέσω σχεδιαγραμμάτων πως μια σχολική τάξη των 25 μαθητών δεν αποτελεί σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο για τη διασπορά του κορωνοϊού απ’ ότι η τάξη των 15 μαθητών. Επιπλέον, υποστήριξε ότι η λύση των μικρότερων τάξεων θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο τους εκπαιδευτικούς, μιας και σχεδόν διπλασιάζει το χρόνο έκθεσής τους σε πιθανά κρούσματα. Η κοινή λογική απέρριψε άμεσα αυτήν την τοποθέτησή του, όπως επίσης και συνάδελφοί του καθηγητές, γιατροί όπως η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού και ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης. Ο τελευταίος ανέπτυξε τη διαφωνία του απαντώντας προσωπικά στον κ. Μαγιορκίνη, λέγοντας ότι το μοντέλο του δεν ισχύει επειδή σε τάξη 25 παιδιών αυξάνεται η πιθανότητα κάποιο παιδί να είναι θετικό και επιπλέον θα διασπείρει τον ιό σε περισσότερα άτομα απ’ ότι σε τάξη με 15 παιδιά.

Είναι ολοφάνερο ότι αυτή η τοποθέτηση είναι πολύ βολική για το Υπουργείο Παιδείας που αντί να μοιράσει τους μαθητές σε περισσότερα ολιγομελή τμήματα, μοιράζει μάσκες και παγούρια. Προφανώς γιατί αυτά στοιχίζουν πολύ λιγότερο από τους μισθούς των καθηγητών που θα χρειαζόταν να απασχολήσουν. Ενδιαφέρεται όπως δείχνει ο κ. Μαγιορκίνης περισσότερο για άλλα…, παρά για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών αυτής της χώρας. Ας κρατήσει τις προσωπικές απόψεις του για τον εαυτό του. Ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Οι λοιμωξιολόγοι έγιναν λειτουργιολόγοι και οι λειτουργιολόγοι έγιναν λαγοί
Σε καιρούς μαζικής παράκρουσης
Οι μασκοφόροι και οι υποστηρικτές τους, δεν άκουσαν για τα θαύματα της Παναγίας;
Η προώθηση της μάσκας στους Ναούς από τον Αρχιεπίσκοπο (ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ)
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ
Καβάλα… όπως Φλώρινα
Σοβαρότατος ο κίνδυνος τουλάχιστον για τα παιδιά, όταν φορούν τη μάσκα
Δεν πρέπει να φοράνε μάσκες οι υγιείς ενήλικες, ούτε τα υγιή παιδιά
Η παράνοια στην Ταϊλάνδη
Το κυνήγι μαγισσών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Η Πάτρα, η μάσκα και ένα ερώτημα!
Γιατί τα μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά;
Οι άλλες όψεις του νομίσματος
Εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό και το εμβόλιο [mp3 2020]
Δημιουργική στατιστική και αβάσταχτα ψέματα (μέρος 2ο από 3)
– Δημιουργική στατιστική και αβάσταχτα ψέματα (μέρος 1ο από 3)