Άρθρο της Ελένης Παπασταματάκη
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Αναφερόμενος στην απόφαση της Συνόδου σχετικά με τη σύσταση για εμβολιασμό των πιστών, πληροφορεί ότι αυτή δεν προήλθε από ομόφωνη απόφαση των μελών της Συνόδου.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Αντίθετος με τη σύσταση για εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού δηλώνει ο Μητροπολίτης Μόρφου

Της Ελένης Παπασταματἀκη

Αναρτήθηκε προ ολίγων ημερών στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης Μόρφου, ανακοίνωση του Μητροπολίτη κ. Νεοφύτου. Ουσιαστικά με αυτήν την ανακοίνωση θέλει να πληροφορήσει το χριστεπώνυμο πλήρωμα της επισκοπικής του ευθύνης, αλλά και όλης της Κύπρου, ότι δε συντάσσεται και δε συμφωνεί με την ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, η οποία εκδόθηκε νωρίτερα την ίδια μέρα, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Συνόδου.

Πιο συγκεκριμένα, στις 1 Δεκεμβρίου συνεδρίασαν τα μέλη της Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου για το θέμα του κορωνοϊού. Αυτό είχε ήδη ανακοινωθεί στο παρελθόν από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο, ότι αμέσως μετά του θέματος του Ουκρανικού θα συγκαλούσε σύνοδο για το θέμα της “πανδημίας”. Ως είθισται, μετά το πέρας της Συνόδου ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις της. Αυτές λοιπόν οι αποφάσεις οδήγησαν τον Μητροπολίτη Μόρφου να συντάξει αυτήν την ανακοίνωση, μιας και τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Δηλώνει ο Πανιερώτατος Μόρφου ότι αυτή η απόφαση βγήκε χωρίς να τους δοθεί η δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις τους και να τοποθετηθούν ως προς το σοβαρό αυτό θέμα. Αυτό το οποίο απλά έγινε, όπως μας ενημερώνει σχετικά, ήταν να ενημερωθούν από ομάδα επιστημόνων επιδημιολόγων, σχετικά με το θέμα του κορωνοϊού αλλά και του επικείμενου εμβολιασμού.

Αναφερόμενος στην απόφαση της Συνόδου σχετικά με τη σύσταση για εμβολιασμό των πιστών, πληροφορεί ότι αυτή δεν προήλθε ύστερα από ομόφωνη απόφαση των μελών της Συνόδου και ξεκαθαρίζει ότι ο ίδιος είναι αντίθετος με τον εμβολιασμό των πιστών. Δε συμφωνεί σε καμία περίπτωση με αυτό, καθώς έχει πολλές επιφυλάξεις σχετικά με την ασφάλειά τους στον ανθρώπινο οργανισμό. Θεωρεί μάλιστα, εντελώς βεβιασμένη μια τέτοια παρότρυνση τη στιγμή που είναι δυνατόν αυτά τα εμβόλια να περιέχουν τεχνητό γενετικό υλικό, με σοβαρές παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό. Συγχαίρουμε τον Πανιερώτατο Μόρφου που για μια ακόμα φορά, μιλά και πράττει ως αληθινός ποιμένας της ποίμνης του Χριστού μας, ο οποίος νοιάζεται αληθινά για τις ψυχές που του έχει εμπιστευτεί ο Κύριός μας. Ως γνήσιος ποιμένας και όχι ως μισθωτός, δε διστάζει να αντιδράσει και να διαχωρίσει τη θέση του από μία ακόμα αρχιεπισκοπική απόφαση, η οποία είναι άκρως επικίνδυνη για τους πιστούς και τεχνηέντως εμφανίζεται ως συνοδική.

Για άλλη μια φορά, κυριάρχησε όπως φανερώνεται από τα παραπάνω, ο υποσκελισμός των Συνοδικών από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο και η κατά τα παπικά πρότυπα, επικράτηση της δικής του άποψης και απόφασης. Μάλιστα, τολμούμε να πούμε ότι χαμπάρι δεν έχει πάρει ο κ. Χρυσόστομος από την εκκλησιαστική διολίσθηση και διόλου δεν έχει λάβει υπόψη τα μηνύματα από τις αντιδράσεις των Επισκόπων του, σχετικά με την αντιεκκλησιαστική στάση του στο θέμα της μνημόνευσης του Επιφανίου. Τι να τον νοιάξει άλλωστε και τι να τον ενοχλήσει, αφού έχει πλάτες που κρατούν από Φανάρι μεριά, και έχει καλά κλεισμένα στόματα Επισκόπων με τις εν υπνώσει συνειδήσεις που νομιμοποιούν κάθε παρανομία του.

Αυτά όμως, θα θέλαμε να πούμε στον κ. Νεόφυτο ότι δεν είναι καμπανάκια, αλλά καμπάνες δυνατές που μας ξεκουφαίνουν. Τι τον παραξενεύει σε αυτήν τη φασιστική, ολοκληρωτική συμπεριφορά του Αρχιεπισκόπου; Εφόσον δε δίστασε να πράξει αντικανονικά και αντιεκκλησιαστικά στην αναγνώριση του Ουκρανικού κακοκέφαλου, παρά τις αντιδράσεις των Συνοδικών, τίποτα πια δε θα τον σταματήσει. Όλο και χειρότερα θα γίνονται τα πράγματα και όλο περισσότερο θα εφαρμόζεται το παπικό αλάθητο. Ήδη έγινε αυτό, αφού ούτε καν δόθηκε το δικαίωμα στους Συνοδικούς να εκφέρουν την άποψή τους και να τοποθετηθούν περί του θέματος. Και αυτό γιατί, ουδεμία σημασία έχουν για τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου οι γνώμες και οι θέσεις των υπολοίπων Μητροπολιτών. Παίρνει τις αποφάσεις μόνος του και εκ των υστέρων πραγματοποιείται μια σύγκληση συνόδου, έτσι για να νομίζουν οι Συνοδικοί ότι μετράει ακόμα ο λόγος τους. 

Κι απορούμε! Τι άλλο περιμένει να δει ο Μητροπολίτης Μόρφου! Ας σταματήσει μια και διαπαντός ο κ. Νεόφυτος να υποστηρίζει τον Αρχιεπίσκοπο και να τον δικαιολογεί για τις εκκλησιαστικές του παρεκτροπές, που επιτελούνται πλέον και απροκάλυπτα, όπως τονίσαμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας.

Οφείλουμε να δηλώσουμε ότι προβληματιζόμαστε πλέον σοβαρά. Από τη μιά, συγχαίρουμε και επαινούμε και παρουσιάζουμε όλες εκείνες τις Ορθόδοξες δηλώσεις του Μητροπολίτη Μόρφου, που φωτίζονται από το Πνεύμα του Θεού και πάντοτε ως Κατάνυξη τις αναδεικνύουμε. Όπως και τώρα επαινούμε τη συγκεκριμένη αντίδρασή του και χαιρόμαστε που αντιστέκεται σε αυτό το οργανωμένο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας μέσω αυτών των ύποπτων εμβολιασμών. Όμως, από την άλλη, δεν μπορούμε να μην του εφιστήσουμε την προσοχή, καθώς δεν είναι διόλου βοηθητική και σύμφωνη με το Ορθόδοξο, αγιοπατερικό πνεύμα, η υπεράσπισή του προς τον κ. Χρυσόστομο βάσει συναισθηματισμών, όπως έχει πράξει ο ίδιος στο παρελθόν. Είναι καιρός ξεκάθαρων αποφάσεων. Και μιας και αγαπά ο Μητροπολίτης Μόρφου να αναφέρεται συχνά σε λόγους των Αγίων μας, να του θυμίσουμε ότι οι Άγιοί μας ποτέ δεν έβαλαν τις προσωπικές φιλίες πάνω από την επικράτηση της Αλήθειας. Γιατί ήξεραν πολύ καλά ότι με τον έλεγχο και την παραδειγματική τιμωρία και η Αλήθεια διαφυλάσσεται ανόθευτη και οι υπεύθυνοι της παρεκτροπής αποκτούν τη δυνατότητα -αυτοπροαίρετα πάντα- να συνετιστούν και να μετανοήσουν, αναγνωρίζοντας το λάθος τους!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
– Ας πάει ο Δεσπότης σας φυλακή
Το γενναίο «Όχι» του Μητροπολίτη Μόρφου για τις μάσκες στα σχολεία
Τι απαντά ο Μόρφου για τον κορωνοϊό και τη στάση της Εκκλησίας της Κύπρου;
– Δόξα σοι ο Θεός! Χαράς Ευαγγέλια! Ο Μητροπολίτης Μόρφου, αποκαταστάθηκε μέσα μας εκ νέου…
– Ανοικτή επιστολή επιστημόνων: “Είμαστε στο πλευρό του κ. Νεοφύτου, επισκόπου Μόρφου”
 Αλήθεια, από Αποτείχιση στην Κύπρο πώς πάτε; Κορωνοϊός: Χριστιανοί και μουσουλμάνοι προσεύχονται!
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου υπερβαίνει στην εφαρμογή τα μέτρα της πολιτείας
– Οι μάσκες προστασίας και οι μάσκες των μασκαράδων κατά τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου
– Ταύτιση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον Πατριάρχη
– Έχουμε μάθει και κρατάμε «ομπρέλα» όταν κάνει δηλώσεις ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου
– “Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω” από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου