Αντίστροφη μέτρηση για την εκλογή νέου Ποιμενάρχη στην Αυστραλία. Η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου συνεδριάζει από αύριο και το ζήτημα είναι από τα κορυφαία στην ατζέντα.

Μεγάλη είναι η αγωνία και στην πολυπληθή ομογένεια της Αυστραλίας. Όπως αναφέρει το neoskosmos.com, στην Κωνσταντινούπολη βρίσκονται πέντε λαϊκοί εκπρόσωποι της Αρχιεπισκοπής για διαβουλεύσεις με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και μέλη της Ιεράς Συνόδου.

Η πρώτη τους συνάντηση θα γίνει στις εννέα το πρωί της Πέμπτης. Όπως έγινε γνωστό, η αντιπροσωπεία από την Αυστραλία αποτελείται από τους εξής:

Νίκο Πάπα (Παπαναστασίου) ο οποίος εκπροσωπεί τη Νέα Νότια Ουαλία.
Ανδρέα Γεωργίου (Μελβούρνη).
Θήο Μπακαλάκης (Κουίνσλαντ).
Χάρη Πατσούρη (Αδελαΐδα).
Σταν Παλάση (Δυτική Αυστραλία).

Κατά τα φαινόμενα, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα προκριθεί η λύση της κατάτμησης της Αρχιεπισκοπής και της εκλογής Αρχιεπισκόπου για την οποία θέση ακούγεται το όνομα του Μητροπολίτη Ιωσήφ.

Όσον αφορά τις Μητροπόλεις, ένα από τα σενάρια είναι η διχοτόμηση της Μητρόπολης Μελβούρνης Βικτώριας και Τασμανίας. Σε αυτή την περίπτωση δύο ονόματα που ακούγονται είναι οι ο Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Ζήσης και ο Αρχιμανδρίτης Ελπίδιος Καραλής.

Για τη Μητρόπολη Αδελαΐδας και Βόρειας και Δυτικής Αυστραλίας φαβορί είναι ο Επίσκοπος Δορυλαίου Νίκανδρος με το σημαντικό έργο στην περιοχή.

Στην περίπτωση που δε διασπαστεί η Αρχιεπισκοπή, πιθανή παρουσιάζεται η εκλογή νυν Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ.

ΠΗΓΗ