Άρθρο της Παναγιώτας Κεμανετζή
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Προφάσεις μιας αθέμιτης εδραίωσης.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Δικτατορία: Η απάντηση θα έπρεπε να είναι «ΟΧΙ»

Της Παναγιώτας Κεμανετζή

Η Ελευθερία δεν είναι απλώς ένα αγαθό που δόθηκε εν μία νυκτί στους Έλληνες ελέω Θεού. Είναι η ανάσα ζωής που μας κληροδότησαν οι πρόγονοί μας μετά από χρόνιους αιματηρούς και επίπονους αγώνες. Η Ελευθερία σήμερα αποτελεί βασικό συστατικό της δημοκρατίας σε μια χώρα. Αν θέλουμε να προτάσσουμε τη Δημοκρατία ως συνταγματικό θέσφατο, βασική προϋπόθεση είναι να την τηρούμε καταρχάς εμείς, η πολιτική αρχή της Επικρατείας, τους βασικούς άξονες της κοινωνικής ζωής των πολιτών. Δημοκρατία δεν σημαίνει να κραδαίνουμε την ελευθερία για το θεαθήναι και στη συνέχεια να καπηλευόμαστε την προστασία του πληθυσμού για να επιβάλλουμε μια νέα κανονικότητα ολιγαρχικών αποχρώσεων.

Είναι δυνατόν να μιλάμε για ατομική ελευθερία όταν προτεραιότητα έχει η προστασία του πληθυσμού από έναν ιό, του οποίου τα ποσοστά θνησιμότητας σε σχέση με τον γενικό πληθυσμό είναι μόλις μερικά εκατομμυριοστά, και του οποίου την ύπαρξη στον ανθρώπινο οργανισμό πιστοποιεί ένα τεστ;

Καταρχάς ας δούμε τι λέει το Σύνταγμα σχετικά με τις ατομικές ελευθερίες και πότε αυτές μπαίνουν στη «σίγαση».
Το Σύνταγμα λοιπόν, στο άρθρο 48, αναφέρει με σαφήνεια πότε, πώς και για πόσο μπορούν να περιοριστούν οι ατομικές ελευθερίες. 

Συγκεκριμένα, αναφέρει τις περιπτώσεις:

α) πολέμου,

β) επιστράτευσης εξαιτίας εξωτερικών κινδύνων ή άμεσης απειλής της εθνικής ασφάλειας,

γ) εκδήλωσης ενόπλου κινήματος για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Ο περιορισμός αυτός έχει ισχύ δεκαπέντε ημερών.

Παρατηρούμε όμως ότι τίποτα από τα παραπάνω δε συμβαίνει ώστε να δικαιολογεί τον περιορισμό των ατομικών ελευθεριών που βιώνουμε εδώ και οκτώ μήνες. Πουθενά στο Σύνταγμα δεν αναφέρεται η μακροχρόνια καραντίνα λόγω υγειονομικού κινδύνου. Ως εκ τούτου, τι κάνουμε όταν δεν μπορούμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα; Πολύ απλά, διαμορφώνουμε τις έννοιες κατά το δοκούν, με τρόπο ώστε να στριμώχνονται οριακά στο Συνταγματικό Πλαίσιο. Έτσι, στο διάγγελμα του Μαρτίου, ακούμε τον πρωθυπουργό να αναφέρει, όχι τυχαία, ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο με έναν αόρατο εχθρό, τον κορωνοϊό, με χιλιάδες νεκρούς ξωπίσω του. Και με αυτό τον τρόπο, οριακά και ανορθόδοξα, εφαρμόζεται ο περιορισμός των ατομικών ελευθεριών «για την προστασία της Δημόσιας υγείας».

Στη συνέχεια εκδίδεται και μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) που θα «ρυθμίσει» αυτό το κενό στα άρθρα του Συντάγματος, ξεκινώντας με τον περιορισμό της άσκοπης μετακίνησης. Η τελευταία προβλέπεται μόνο για συγκεκριμένους λόγους, οι οποίοι αναγράφονται σε έγγραφα ή γνωστοποιούνται ηλεκτρονικά σε διατεταγμένη τηλεφωνική υπηρεσία, ώστε να εγκριθεί η άδεια για μετακίνηση. Κάτι σαν την ειδική άδεια μετακίνησης που έδινε ο γερμανικός στρατός στην κατοχή του 1941.

Με νέα ΠΝΠ, επιβάλλονται μάσκες, αρχικά σε κλειστούς χώρους και, λίγους μήνες αργότερα, και σε εξωτερικούς, με την απειλή του προστίμου σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Το μέτρο αυτό ουδέποτε αιτιολογήθηκε επαρκώς, τουλάχιστον όσον αφορά την ύπαιθρο. Ταυτόχρονα, με νέα ΠΝΠ, εφαρμόζεται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από νωρίς το βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, μέτρο εμπνευσμένο πάλι από την κατοχική Ελλάδα.

Από τα μέτρα δεν εξαιρείται η Εκκλησία, η οποία γνωρίζει τον μεγαλύτερο και πιο πρωτόγνωρο διωγμό μετά τη Μεταπολίτευση.Το κάστρο βάλλεται και συνεχίζει να πέφτει εκ των έσω. Οι ιεράρχες, ως επί το πλείστον, δείχνουν υποδειγματική συμμόρφωση στα μέτρα, προτάσσοντας διάφορα επιχειρήματα -όπως η ανάγκη για ενότητα της Εκκλησίας και το γενικό καλό- μη αναγνωρίζοντας ή εθελοτυφλώντας μπροστά στον αληθινό εχθρό, που δεν είναι άλλος από τον εκάστοτε λειτουργό της Νέας Τάξης πραγμάτων.

Ο κίνδυνος για την αλλοτρίωση της εκκλησιαστικής μας κληρονομιάς είναι πλέον ορατός, ενώ οι Ιεροί ναοί καλούνται να μετατραπούν και σε εμβολιαστικά κέντρα, δίνοντας βήμα σε μια ακόμη στέρηση της ατομικής ελευθερίας: αυτήν της εθελούσιας επιλογής στον εμβολιασμό.

Τα ζητήματα με τις μάσκες, τα τεστ για τον ιό και το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού συνθέτουν ένα άλλο είδος περιορισμού της ατομικής ελευθερίας, που σχετίζεται με την ιατρική και παραβιάζει κατάφωρα τον όρκο του Ιπποκράτη, πάλι με το πρόσχημα της προστασίας της δημόσιας υγείας. Έτσι λοιπόν, όποιος δεν κάνει το εμβόλιο, δεν μπορεί να ταξιδεύει, να εργάζεται, να σπουδάζει και να είναι πολίτης της χώρας (όλα αυτά εν μέρει ισχύουν, όμως έχουν γίνει βήματα προς την πλήρη εφαρμογή τους). Και όποιος εκφέρει αντίθετη άποψη ως προς την επίσημη κυβερνητική γραμμή, που επιδιώκει καθολικό εμβολιασμό, απειλείται με παραπομπή στον αντίστοιχο επαγγελματικό σύλλογο ή στον εισαγγελέα, ενώ χαρακτηριστική είναι και η λογοκρισία σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Η συνολική εικόνα της παρούσας κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής κατάστασης συνθέτει μια χώρα που τελεί υπό το καθεστώς του ολοκληρωτισμού, σύμφωνα με μια μελέτη που διεξάγεται στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η μελέτη αυτή, θέτοντας ως όριο της απόλυτης δικτατορίας το δείκτη 90, αποδίδει στην Ελλάδα το δείκτη 84,26, σημειώνοντας ότι η χώρα βρίσκεται ελάχιστα πριν από την απόλυτη στέρηση των δικαιωμάτων των πολιτών της.

Πώς έφτασε η πατρίδα να αφαιρεί τα ατομικά δικαιώματα από τους Έλληνες, των οποίων οι πρόγονοι κατάφεραν με τόσες θυσίες να κατακτήσουν και να τους τα κληροδοτήσουν;

Ας ευχηθούμε με το νέο έτος οι ιθύνοντες της νέας πραγματικότητας να φωτιστούν και να εκδώσουν ακόμα μια ΠΝΠ, η οποία θα καταργήσει για πάντα τον κορωνοϊό και τα μέτρα του, και θα επιτρέψει στον Έλληνα να αναπνεύσει και πάλι ελεύθερα.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Υποχρεωτικό ή όχι το σχέδιο δειγματοληπτικών ελέγχων σε μαθητές;
Προ των πυλών το εμβόλιο της Νέας Εποχής
Το παγκόσμιο σοκ του lockdown και ο διωγμός των χριστιανών
Κικίλιας: «Μένουμε ασφαλείς με τη μάσκα μέχρι νεωτέρας εντολής»
Πνευματικός και ιατρικός μεσαίωνας
Μήνυση για το σκάνδαλο του κορονοϊού
Pasquale Mario Bacco: Η ομολογία ενός ιατροδικαστή
Επιπλοκές και ένας θάνατος εθελοντή του εμβολίου του Covid-19
Περιβαλλοντική Μηχανική και κουραφέξαλα
Αυτοκτονία. Μια πραγματική πανδημία
– Την κεφαλή της Γιαμαρέλλου επί πίνακι ζητά ο Ρουβίκωνας…
– Ένας ακόμα επιστήμονας φιμώνεται…