Η ΔΙΣ σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους Μητροπολίτες Αιτωλίας και Κυθήρων…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Παρακολουθούμε όλοι τις εξελίξεις στο θέμα της δίωξης των μητροπολιτών Αιτωλίας, Κοσμά και Κυθήρων, Σεραφείμ.

Πρωτίστως, για να εκφράσουμε εμπράκτως τη συμπαράστασή μας στην θεμελιωδώς άδικη υπόθεση.

Δευτερευόντως, επειδή την εκκλησιαστική μας διοίκηση, θα έπρεπε να την ταρακουνήσει πολύ νωρίτερα και με περισσότερα “Ρίχτερ” η φαινομενικά αρραγής Συνοδικότητα την οποία επικαλούνται από το Κολυμπάρι και μετά.

Η Συνοδικότητα, που έμοιαζε μπετόν αρμέ, είχε μετατραπεί για τα καλά και συμφέροντα σε αυτόκλητη κολυμβήθρα του Σιλωάμ, ώστε με την επίκληση της Υπακοής στην Εκκλησία ή στις εντολές της Συνόδου, το κάθε μέλος αποκτούσε ένα free pass, σε κάθε έλεγχο, σε κάθε αντίθετη φωνή, σε κάθε ερώτηση σχετική με θέματα πίστεως.

Η αναμενόμενη “χρυσή τομή”, που αναφέρεται στο ρεπορτάζ, είναι η γνωστή ηρωική κυβίστηση ή κωλοτούμπα. Δηλαδή να ζητήσουν συγγνώμη και να τα πάρουν όλα πίσω, ταπεινωμένοι και μετανοημένοι οι δύο “αντάρτες”. Με μια ακοινωνησία για τα μάτια του κόσμου.

Όλα τούτα τα είχε ζήσει στο πετσί του ο Άγιος γέροντας μας, π. Νικόλαος Μανώλης. Η Κατάνυξη έχει βιωμένη στο πρόσωπό του τη Συνοδική “στοργή”.

Τόσο “πολύ” και τόσο απροκάλυπτα διαλέγεται το κορυφαίο διοικητικό όργανο της Εκκλησίας μας.

Ήρθε η στιγμή άραγε να ραγίσει το γυαλί της Συνοδικότητας;

Για ένα θέμα μάλιστα “έκπληξη”, τη στιγμή που ζήσαμε Κολυμπάρι, Συμφωνία Πρεσπών, Ουκρανικό, αμπάρωμα Ιερών Ναών, μάσκες και αντισηπτικά, αλλά και εσχάτως τις τραγικές φιέστες με τα μπόλια και τη Συνοδική αυταπάτη να παραμένει, φαινομενικά τουλάχιστον, ενιαία και αλώβητη.

“Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου”. Ευχή μας πάντως είναι να μην υποκύψουν οι δύο ηρωικοί Μητροπολίτες στους εκβιασμούς και στο παρασκήνιο, που δε θα μάθουμε βέβαια ποτέ. Επιτέλους να αναδειχθεί το “Συνοδικό” πρόβλημα, να σκάσει το σπυρί, να ξεβρωμίσει ο τόπος, και ας αναλάβει για πρώτη φορά ο κάθε Συνοδικός Αρχιερέας ξεχωριστά την ευθύνη που του αναλογεί.

Υπομονή έως τέλους!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Όλη η αλήθεια για το κατηγορητήριο των Μητροπολιτών Κυθήρων και Αιτωλίας
– Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλοακαρνανίας. Πειθαρχική παραπομπή ή ευκαιρία ομολογίας;
– Προαναγγελία πειθαρχικής δίωξης για Μητροπολίτες Κυθήρων και Αιτωλοακαρνανίας