Μεγάλη θλίψη επικρατεί στο χωριό της Δροσοπηγής Κορινθίας από εχτές, που έγινε γνωστό πως ο Μητροπολίτης μας θα στείλει τον ιερέα να λειτουργήσει στις 14 Αυγούστου τη κεντρική εκκλησία, η οποία εορτάζει στις 23, και όχι το εξωκλήσι όπως κάθε χρόνο.

Το χωριό δεν αριθμεί παραπάνω από πενήντα κατοίκους. Ο Δεσπότης μας έστειλε τον ιερέα σήμερα, για να υπάρχει αύριο παπάς σε άλλο χωριό που η κεντρική εκκλησία του γιορτάζει. Από εχτές λοιπόν, γινόταν μια αγωνιώδης έρευνα για να βρούμε ελεύθερο ιερέα να λειτουργηθούμε στις 15 και στο εξωκλήσι, που γιορτάζει. Τελικά, βρήκαμε ιερέα αλλά, ο Παναγιώτατος αρνήθηκε να μας το στείλει.

Μεγαλύτερη θλίψη και απογοήτευση.
Δυστυχώς, σιγά-σιγά ξεδιπλώνει το κουβάρι του Μητροπολίτη μας. Αρχικά δεν παίρνει θέση σχετικά με το Κολυμπάρι και τ΄άλλα ζητήματα, έπειτα δεν σέβεται την επιθυμία του μακαριστού γέροντα μας Νεκταρίου για το τόπο ταφής του  και τώρα αυτό.

Γιορτάζουμε τη Παναγία στις 14 και σε μια εκκλησία που θα τη ξαναγιορτάσουμε στις 23!

Το εξωκλήσι μάζευε κόσμο, έδινε ζωή στο μικρό χωριό της Δροσοπηγής. Όσοι μένουν σε άλλες περιοχές, σε άλλες πόλεις ή χωριά και κατάγονται από αυτό το χωριουδάκι, το θυμούνται αυτό το μήνα χάρη στο εκκλησάκι. Αρκετοί Αθηναίοι από εχτές, απογοητευμένοι λένε πως θα λειτουργηθούν για πρώτη φορά της Παναγίας σε άλλο χωριό. Τόσους αιώνες εκκλησάκι ίσως είναι η πρώτη φορά που θα μείνει αλειτούργητο! 

Πανιερώτατε,

με όλο το σεβασμό στο πρόσωπο σας, υπάρχει ακόμα χρόνος να μας στείλετε ιερέα. Οι περισσότεροι κάτοικοι δεν πήγαν σήμερα στην εκκλησία γιατί ασχολούνται με τα γεωργικά. Δεν είναι σήμερα αργία, αύριο είναι. Το γεγονός αυτό μας έχει στενοχωρήσει, εάν δεν είναι δύσκολο, ακούστε τον ανίδεο μαθητή που σας γράφει και στείλτε μας ένα παπά να λειτουργηθούμε ανήμερα της Παναγίας και εκεί που πρέπει.

Με σεβασμό,
Σιάχρας Ιωάννης, μαθητής Β’ Λυκείου.