Όταν χαθεί η πίστη στο Θεό και η ανθρωπιά, ο καθένας που κατέχει εξουσία, εκτρέπεται και παραφέρεται

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Προ μερικών ημερών η Αγία μας Εκκλησία τίμησε την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου. Αυτός ο Ομολογητής άγιος ιδιαιτέρως τιμάται από τους πιστούς χριστιανούς, οι οποίοι κατά χιλιάδες συρρέουν κάθε χρόνο την ημέρα της γιορτής του, στους ναούς που είναι αφιερωμένοι στην μνήμη του, προκειμένου να προσκυνήσουν την Αγία Εικόνα του, να προσευχηθούν με πίστη και να επικαλεστούν τη βοήθεια του θαυματουργού Αγίου Φανουρίου. Άλλοι πάλι δεν παραλείπουν να προσέλθουν ευλαβικά στους Ιερούς Ναούς προκειμένου να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στον Άγιο, για το θαύμα που επιτελέστηκε στη ζωή τους με την πλούσια χάρη του.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος χιλιάδες πιστών προσήλθαν να προσκυνήσουν και να τιμήσουν τον άγιο Φανούριο, στο γραφικό εκκλησάκι του που βρίσκεται στην Εθνική Οδό Χανίων Ρεθύμνου και ανήκει στην ενορία της Κάινας Αποκορώνου. Μάλιστα είναι πια γνωστό το θέαμα των προσκυνητών που κατακλύζουν την παραμονή και ανήμερα της γιορτής του Αγίου, τον Βόρειο Οδικό Άξονα της Κρήτης, προχωρώντας πεζή για δεκάδες χιλιόμετρα, προκειμένου να εκπληρώσουν το τάμα τους προς τον Άγιο. Αψηφώντας την ζέστη, την κούραση και κάθε δυσκολία, οι πιστοί καταφθάνουν αφού έχουν διανύσει πολλά χιλιόμετρα, ξεκινώντας ο καθένας από τον τόπο διαμονής του. Χρειάζεται ιδιαίτερα προσοχή από τους διερχόμενους οδηγούς, πολλοί από τους οποίους ξαφνιάζονται από το θέαμα, αφού σε ορισμένα σημεία της Εθνικής Οδού δυσχεραίνει η κυκλοφορία, από το πλήθος που βαδίζει στην άκρη του δρόμου.

Με πίστη στην καρδιά και αγάπη για τον Άγιο Φανούριο, ξεκίνησε με τα πόδια και ένας νεαρός προσμένοντας να προσκυνήσει τη θαυματουργή εικόνα του Αγίου, μα δυστυχώς ο άρχων του κόσμου τούτου με τα όργανά του, είχαν άλλα σχέδια. Όπως διαβάζουμε σε σχετικό δημοσίευμα αφού είχε διανύσει με τα πόδια πολλά χιλιόμετρα και σε μικρή απόσταση από το Ναό του Αγίου Φανουρίου, ήρθε αντιμέτωπος με τον έλεγχο της αστυνομίας, οι οποίοι δυστυχώς, του έκοψαν πρόστιμο 150 ευρώ, για τη μη χρήση μάσκας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο εν λόγω νεαρός προσκυνητής δεν βρίσκονταν καν μέσα στο πλήθος στον αύλειο χώρο του ναού ή μέσα στην εκκλησία, αλλά εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν καθ’ οδόν. Πού βασίστηκαν λοιπόν, τα φερέφωνα της απολυταρχικής φασιστικής εξουσίας, για να επιβάλλουν για μια ακόμα φορά τα θηριώδη ένστικτά τους που ποδηγετούνται από μια παράνομη κυβέρνηση, που απαιτεί υποταγή των πολιτών σε ανόμους νόμους; Ως δικαιολογία για αυτήν την κατά πάντα κατακριτέα και απαράδεκτη στάση τους υπήρξε η κατάσταση εκτάκτων περιοριστικών μέτρων, που εφαρμόστηκαν στην περιφερειακή ενότητα των Χανίων, λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού, μόλις την αμέσως προηγούμενη μέρα. Μεταξύ των μέτρων, ήταν και η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους.

Πόσος παραλογισμός τελικά έχει επικρατήσει σε αυτήν τη ταλαίπωρη χώρα δεν περιγράφεται με λόγια πια. Γιατί ναι μεν ανακοινώθηκε αυτό το μέτρο, αλλά ο απλός κοινός νους αντιλαμβάνεται ότι το μέτρο αυτό προφανώς και ισχύει σε εξωτερικούς χώρους με έναν σχετικό συνωστισμό. Διαφορετικά ποια η αξία της επιβολής αυτού του μέτρου. Και όμως αυτή η κοινή λογική δεν ισχύει για το νου των οργάνων που επιβάλλουν την τάξη στους νομοταγείς πολίτες αυτής της χώρας, χρησιμοποιώντας πλείστες φορές επιβολή προστίμων αλλά και βία και από την άλλη φέρονται με απίστευτη χαλαρότητα και ανεκτικότητα στους βανδαλισμούς των λαθρομεταναστών και τόσα άλλα.

Εύλογο ακόμα ήταν το γεγονός ότι περπατώντας χιλιόμετρα σε εθνική οδό κάτω από τον καυτό ήλιο, δεν ήταν δυνατό να γίνει υποφερτή η χρήση μάσκας κατά την διαδρομή. Αυτό επιβεβαίωσαν και οι υπόλοιποι προσκυνητές, οι οποίοι και φόρεσαν τις μάσκες μόλις πλησίασαν στο ναό. Ήταν φυσικό λοιπόν να ξεσηκωθούν και να αντιδράσουν σε αυτήν την απάνθρωπη ενέργεια των αστυνομικών. Κινούμενοι από ανθρωπιά που δυστυχώς στις μέρες μας έχει χαθεί από πολλούς, συγκέντρωσαν τα χρήματα προκειμένου να πληρώσει ο νεαρός το πρόστιμο, αφού όπως εξαρχής ο ίδιος είχε ενημερώσει τους αστυνομικούς, η μητέρα του ήταν άνεργη.

Η συμπεριφορά και στάση των συγκεκριμένων αστυνομικών δεν αντικατοπτρίζει τίποτε άλλο, παρά την παρακμάζουσα κοινωνία μας. Πιο συγκεκριμένα, την απαράμιλλη αλλοτρίωση η οποία έχει επέλθει σε ανθρώπους που κατέχουν κάποια θέση εξουσίας σε αυτήν την κοινωνία. Η επάρατη νόσος του εγωισμού σε συνδυασμό με την αυταρχικότητα, ενδυναμώνονται και ενισχύονται από απολυταρχικά καθεστώτα, όπως αυτό που ζούμε στις μέρες μας. Είναι γνωστή η τακτική των ανελεύθερων κυβερνητικών συστημάτων, να τονώνουν τον εξουσιαστικό οίστρο στα όργανα της εκτελεστικής εξουσίας, προκειμένου να εφαρμόσουν τις παράνομες αποφάσεις τους στο λαό.

Επιπρόσθετα αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή η επονείδιστη πράξη φανερώνει και άλλα στοιχεία ως προς τους συγκεκριμένους αστυνομικούς. Δείχνει ότι έχει χαθεί όχι μόνο η ανθρωπιά, καθώς έμειναν αμετακίνητοι στην επιβολή του προστίμου παρά την ανεργία που βιώνει ο νεαρός προσκυνητής, αλλά πολύ σπουδαιότερο από αυτό, είναι ότι έχει χαθεί εντελώς η πίστη στο Θεό και η ευλάβεια στους Αγίους μας. Είναι αδιανόητη πράξη να κόβει πρόστιμο Έλληνας αξιωματικός σε συνάνθρωπο του που πλησιάζει στην εκκλησία πεζοπορώντας, προκειμένου να προσκυνήσει στη χάρη του Αγίου που γιορτάζει. Ούτε διάκριση, ούτε σεβασμό, ούτε θρησκευτική συνείδηση δείχνουν να έχουν. Αυτό είναι φυσικό επακόλουθο, όταν ο άνθρωπος απομακρυνθεί από το Θεό και κυριευθεί από τη δαιμονική υπερηφάνεια.Ευχόμαστε να μην επαναληφθούν τέτοια θλιβερά περιστατικά στην Ορθόδοξη Ελλάδα μας. Να εννοήσουμε ακόμα όλοι, ότι μόνο ο Άγιος Τριαδικός Θεός, η Παναγία μας και οι Άγιοί μας, μας προστατεύουν από κάθε συμφορά, μας θεραπεύουν, μας δυναμώνουν να αντέξουμε τις δυσκολίες της ζωής. Οι ανθρώπινοι νόμοι -οι όχι σπάνια παράνομοι- βρίσκονται κάτω από το Νόμο του Θεού. Οι εν λόγω αστυνομικοί, αλλά και καθένας που έχει θέση εξουσίας ας μην ξεχνούν τον λόγο του Κυρίου μας «Όποιος όμως σκανδαλίσει και παρασύρει εις την αμαρτίαν ένα από τους μικρούς και απλοϊκούς αυτούς, που πιστεύουν εις εμέ, είναι προτιμότερον δι’ αυτόν να κρεμασθή στον τράχηλόν του μυλόπετρα από εκείνες που γυρίζει ο όνος στον μύλον, και να καταποντισθή εις την ανοικτή θάλασσα» (Ματθ. ιη΄ 6).

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Σε καιρούς μαζικής παράκρουσης
Οι μασκοφόροι και οι υποστηρικτές τους, δεν άκουσαν για τα θαύματα της Παναγίας;
Η προώθηση της μάσκας στους Ναούς από τον Αρχιεπίσκοπο (ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ)
ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ
Καβάλα… όπως Φλώρινα
Σοβαρότατος ο κίνδυνος τουλάχιστον για τα παιδιά, όταν φορούν τη μάσκα
Δεν πρέπει να φοράνε μάσκες οι υγιείς ενήλικες, ούτε τα υγιή παιδιά
Η παράνοια στην Ταϊλάνδη
Το κυνήγι μαγισσών του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
Οι λοιμωξιολόγοι έγιναν λειτουργιολόγοι και οι λειτουργιολόγοι έγιναν λαγοί
Η Πάτρα, η μάσκα και ένα ερώτημα!
Γιατί τα μέτρα δεν είναι αποτελεσματικά;
Οι άλλες όψεις του νομίσματος
Εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό και το εμβόλιο [mp3 2020]
Δημιουργική στατιστική και αβάσταχτα ψέματα (μέρος 2ο από 3)
– Δημιουργική στατιστική και αβάσταχτα ψέματα (μέρος 1ο από 3)