Σχέσεις συν-αλητείας Εκκλησίας και Πολιτείας

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr


Επιχείρηση “Ελευθερία” ή “δολοφονίας” του ελληνικού λαού;

Στα πλαίσια της εθνικής εκστρατείας ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, που θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουνίου του 2021, ο Υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας επισκέφτηκε στις 22 Δεκεμβρίου τον Μακαριώτατο κ.Ιερώνυμο, καλώντας με αυτό τον τρόπο την Εκκλησία να συμμετάσχει στην εκστρατεία και αυτής της σκοτεινής υπόθεσης του αμφιλεγόμενου εμβολίου. Έχουμε επανάληψη του ίδιου σκηνικού, όπως ακριβώς έγινε και το Μάρτη με το “Μένουμε Σπίτι”. 

Τότε, πριν την επιβολή του πρώτου λόκ ντάουν και των βλάσφημων μέτρων υπέρ, δήθεν, της δημόσιας υγείας που ακολούθησαν, σε αγαστή συνεργασία Εκκλησίας και Πολιτείας, δήλωνε ο Μακαριώτατος: “ Η Εκκλησία της Ελλάδος αποτελεί σύμμαχο της πολιτείας στην προσπάθεια αποτροπής της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καθώς επιστήμη και Εκκλησία δεν ανταγωνίζονται, ώστε να υποκαταστήσει η μία την άλλη”. Έχουμε σαν Κατάνυξη αναφερθεί με σειρά επώνυμων άρθρων εδώ, και στα ιερά deals  που ακολούθησαν. Έτσι και τώρα ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε τον Μακαριώτατο για το νέο εμβόλιο που έρχεται στη χώρα μας και τον κάλεσε να στείλει ένα μήνυμα σε όσους θέλουν να εμβολιαστούν. (Ποια είναι άραγε τα νέα ανταλλάγματα, εκτός από τη σπέσιαλ θεραπεία που έτυχε ο κ.Ιερώνυμος;) Ζήτησε επίσης να σταθεί η Εκκλησία αρωγός στην προσπάθεια ενημέρωσης. Η Εκκλησία δέχτηκε!

Βέβαια, τώρα τα πράγματα είναι ακόμη πιο άγρια! Η επιχείρηση “ Ελευθερία”, στην οποία συμμετέχει η Εκκλησία της Ελλάδας, έχει πάρει τη μορφή στρατιωτικής επιχείρησης, απ΄ότι φαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα. Σε αυτή συμμετέχει η Εκκλησία της Ελλάδας…. 

Μάλιστα! Τέτοια δικαιώματα δώσαμε στον Καίσαρα, ώστε να χρησιμοποιεί την Ιεραρχία, για να επιβάλει αυτό το αμφιλεγόμενο και επικίνδυνο, για πολλούς επιστήμονες παγκοσμίως, εμβόλιο. Και η Ιεραρχία αυτό το θεωρεί χρέος της και υποχρέωσή της! Μάλλον ο Μακαριώτατος το αισθάνεται αυτό, μιας και τον φρόντισαν πολύ καλά, όταν νόσησε. Ο Μακαριώτατος  επεσήμανε ειδικά ότι, ενώ θα ήθελε να είναι ο πρώτος που θα εμβολιαστεί, οι θεράποντες ιατροί του δεν του το επιτρέπουν ακόμη, λόγω της περιπέτειας με την υγεία του. Τόνισε, όμως, ότι συμβολικά κάποιος από τους Αρχιερείς θα είναι εκεί από την πρώτη μέρα, για να εμβολιαστεί. Και όπως παρακολουθήσαμε αυτός ήταν ο Ιερόθεος Ναυπάκτου. 

Πραγματικά μας εξοργίζει η ταύτιση του εμβολίου με την ελευθερία από τον κ. Κικίλια από τη μια μεριά, και η προαναγγελία της ειδικής συνεργασίας της Εκκλησίας με  την Πολιτεία για τον εμβολιασμό, στην οποία αναφέρθηκε ο Μακαριώτατος, από την άλλη. Λέγει μάλιστα ότι: «Αυτή η κίνηση εκδηλώνει την συμπαράσταση σε αυτήν την προσπάθεια που γίνεται, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο».

Να υποθέσουμε ότι αληθεύουν όλα αυτά που ακούγονται από τα στόματα πολλών ανήσυχων ιερέων, ότι θα τους επιβληθεί εμμέσως ο εμβολιασμός, προκειμένου να τους επιτρέπεται να λειτουργούν και να διακονούν το ποίμνιο, και ότι τα ενοριακά κέντρα θα γίνουν κέντρα εμβολιασμού; Δεν αποκλείεται οι βεβλημένοι αρχιερείς μας να προσφέρουν εθελοντικά τα ενοριακά κέντρα γι΄αυτή τη δουλειά…. Λέτε να απαιτείται και στις ενορίες πιστοποιητικό εμβολιασμού για το ποίμνιο από τους “ ποιμένες” μας; Δε θα προλάβουν….

Πάντως, όπως μας πληροφορεί ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, πρώτη φορά στα χρονικά η Εκκλησία αδυνατεί να πάρει συνοδική θέση για το θέμα του εμβολίου. Λέγει συγκεκριμένα: “Όσον αφορά τον εμβολιασμό, η Εκκλησία, είχε ζητήσει από την επιτροπή Βιοηθικής ένα κείμενο με τις θέσεις της. Εξήγησε δε ότι η συγκεκριμένη επιτροπή αποτελείται από γιατρούς, ενώ προεδρεύει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας. Καθώς τελικά δεν υπήρξε συμπέρασμα του κειμένου, οι ιερείς έχουν συμφωνήσει να τηρούν συγκεκριμένη γραμμή, παραπέμποντας τους πιστούς στους γιατρούς τους, που γνωρίζουν κιόλας την κατάσταση της Υγείας τους”. Αυτό τί άλλο σημαίνει, παρά  ότι δεν υπάρχει ομοφωνία μεταξύ της Ιεραρχίας; Και παρόλα αυτά η γραμμή υπέρ του εμβολιασμού επιβλήθηκε….

Στην εκστρατεία εμβολιασμού και τον καθοριστικό ρόλο που καλείται να παίξει και η Εκκλησία σε αυτή, αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από του βήματος της Ολομέλειας της Βουλής, ολοκληρώνοντας τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού του 2021. Η χώρα ακολουθεί για άλλη μια φορά μια χίμαιρα, αφού τα έχει ξεπουλήσει όλα πια, και Αυτόν τον Κύριο της Δόξης, το εμβόλιο της Ζωής και της Αθανασίας. Ο εθνικός εμβολιασμός είναι το νέο κίβδηλο, δήθεν εθνικό και πατριωτικό εγχείρημα της Νέας Εποχής…..Με συνεργό, δυστυχώς, τη μοιχαλίδα Εκκλησία της Ελλάδας της Νέας Εποχής. 

Το εμβόλιο, όμως, στις λίγες μέρες που εφαρμόζεται στην Ελλάδα έχει στείλει ανθρώπους στην εντατική, και μάλιστα το διοικητή του Θριάσιου Νοσοκομείου. Επίσης και άλλους ασυμπτωματικούς φορείς, όπως μας λέει εδώ ο κ. Κούβελας. Μέλος εξάλλου της επιτροπής του FDA, η Οβέτα Φούλερ, είχε ψηφίσει «όχι» στην έγκριση του εμβολίου, θέτοντας παρόμοια ερωτήματα. Γι΄αυτούς τους λόγους και επειδή ουσιαστικά το εμβόλιο της pfizer δεν έχει καμία άδεια κυκλοφορίας, τα εμβόλια σε 15 τουλάχιστον νοσοκομεία σταμάτησαν αιφνιδιαστικά. Τους λόγους μάς τους αποκαλύπτει εδώ, σε βίντεο που αξίζει όλοι να παρακολουθήσουμε, ο ιατρός κ. Δ.Αντωνίου, καθώς μας εξηγεί τα πάντα για το εμβόλιο με τρόπο που επιτέλους κατανοούμε. 

Για λόγους ενημέρωσης του αναγνωστικού μας κοινού προβάλλουμε ένα σχετικό σύντομο απόσπασμα ατο το κανάλι Misailidis Michalis. Ολόκληρο το βίντεο μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ.

Πόσο αναπολόγητος είναι στα μάτια μας ο Ναυπάκτου Ιερόθεος που έσπευσε να εμβολιαστεί πρώτος, συνεργώντας στη “δηλητηρίαση” και το “φόνο” των Ελλήνων, αλλά και όλη η Ιεραρχία, η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα  “δολοφονίας των Ελλήνων” από την Κυβέρνηση. Μακαρίζουμε τους πνευματικούς μας πατέρες, και κυρίως το γέροντά μας π.Νικόλαο Μανώλη, που μας καλλιέργησαν την κουλτούρα του “ ΟΧΙ”  και της αντίστασης υπέρ της πίστης μας της Αγίας και της πατρίδας την πραγματική Ελευθερία. 

Δι’ ευχών  των αγίων Πατέρων ημών, της Στρατευομένης και Θριαμβεύουσας Εκκλησίας του Χριστού, ο Κύριος της Δόξης δεν αργεί!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Επονείδιστη η επιστολή της ΔΙΣ προς τον Πρωθυπουργό
Επιστολήν του Μητροπολίτου Κυθήρων Σεραφείμ προς την Ιεράν Σύνοδον της Εκκλησίας της Ελλάδος
Θα κάνει το εμβόλιο, δηλώνει ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου
Εμβόλιο της σωτηρίας ή της αποστασίας;
Με ποιο τρόπο διαφυλάττει η Ιερά Σύνοδος το Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας;
Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
Θα στηρίξει η Ιεραρχία τη γενναία στάση του Μητροπολίτη Κερκύρας να κηρύξει την εκκλησία υπό διωγμό;
Η παράβαση των εντολών του Ευαγγελίου απενεργοποιεί την Θεία Χάρη και φέρνει τους βαρβάρους στον τόπο μας
– Μαζί με την Εκκλησία, έστω και αν πλανάται;
– Η Αναισθησία της Ιεραρχίας που έκλεισε τους Ναούς, κορυφώνεται. Πρόσκληση σε δημόσιο διάλογο
– Να βρούμε και να ακολουθήσουμε τις “μεμονωμένες και απομονωμένες φωνές” που προσβάλει ο κ. Κονιδάρης
– Συνοδικότητα ή φασισμός;