Στην σημερινή ομιλία του ο πρωτοπρεσβύτερος π.Νικόλαος Μανώλης, με θέμα “Άγιος χριστιανός είναι ο αντιστεκόμενος” από το χρονικό σημείο 1:22:00 και μετά, δίνει την αγιοπατερική απάντηση που αρμόζει στην επιστολή που ακολουθεί. Την απάντηση του π. Νικολάου μπορείτε να τη δείτε στο βίντεο, αμέσως μετά την επιστολή, ακριβώς από το συγκεκριμένο σημείο που αφορά το θέμα μας… Η επιστολή διαμαρτυρίας που ακολουθεί, αφορά τη δημοσίευσή μας με τίτλο: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Χαμός στον Ι.Ν. Αγ. Γρηγορίου Παλαμά στη Θεσσαλονίκη.

— Σχολιασμός katanixi.gr —

Αγαπητοί καλησπέρα σας,

Θλίβομαι βαθύτατα για την κατηγορία, την κατάκριση, τη ρηχύτητα, την κακεντρέχεια, το φανατισμένο δογματισμό, μα προπάντων για την έλλειψη αγάπης Χριστού.

Θλίβομαι βαθύτατα, διότι μέσα από το κήρυγμα του π. Ευσέβιου αγγίζονται καρδιές,  αναγεννώνται ζωές και φωτίζονται τα μάτια της ψυχής!

Σας διαβεβαιώ πως ο κύριος αυτός, ο πιστός αδελφός όπως τον αποκαλέσατε, δίχως τον στοιχειώδη σεβασμό κ με ολοφάνερα προσβλητικό τρόπο, άρχισε να φωνάζει μπροστά σε όλο το ποίμνιο, στον ιερέα της εκκλησίας αμαρτία πάτερ, κ εγώ διερωτώμαι αμαρτία περί τίνος πράγματος; Ο π. Ευσέβιος από την άλλη, κάθε άλλο παρά ειρωνικός υπήρξε, όπως εσείς δηλώσατε, αντιθέτως χειρίστηκε την κατάσταση με απόλυτη ηρεμία, σεβασμό κ ταπεινότητα.

Ευχαριστώ καθημερινά τον Κύριο μας Ιησού Χριστό, που έφερε αυτόν τον Ιερέα στη ζωή μας, τοποθετώντας τον στην εκκλησία της Μητρόπολης, ώστε να τελεί αξία το έργο του Κυρίου μας. Να είστε σίγουροι επίσης, πως δεν είναι τυχαίο που ο Θεός επέλεξε να τον αποστείλει στο κέντρο της πόλης μας! Από καρδιάς σας ομολογώ, πως για όλους εμάς τους Χ.Ο ενορίτες του Γρηγορίου Παλαμά είναι μεγάλη ευλογία, να διδασκόμαστε από έναν τέτοιο φωτεινό ποιμένα που ζει κ αγαπά το Χριστό, πρεσβεύοντας ευσέβια, σωφροσύνη, σοφία κ αγάπη. Μαζί του μάθαμε τη μελέτη της γραφής, την δοξολογία, την προσευχή, την εξομολόγηση, την σημαντικότητα της κοινωνίας και πάνω από όλα να ζούμε μαζί του Χριστό.
Ευχαριστώ το Θεό, διότι για τον σύζυγο μου κ εμένα προσωπικά είναι ο ποιμένας, ο πνευματικός, ο Φίλος που άλλαξε τη ζωή μας κ δυνάμωσε την πνευματική μας σχέση με το Χριστό.

Επομένως αδελφοί ας μάθουμε να σιωπούμε και όχι να συκοφαντούμε, ας μάθουμε να αγαπούμε κ όχι να μισούμε!

Εύχομαι να ανοίξουν τα μάτια της ψυχής μας κ να γλυκάνουν οι καρδιές όλων μας!

Ο Θεός μαζί μας!

Με εκτίμηση,
Ενορίτες Αγ. Γρ. Παλαμά
Παπαδάκης Φίλιππος-Εύη


π.Νικόλαος Μανώλης, Άγιος χριστιανός είναι ο αντιστεκόμενος [ΒΙΝΤΕΟ 2019]