Με αφορμή την ενημέρωση που λάβαμε από το σχολείο για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ο Αγιασμός και την ερώτηση των παιδιών μου: “Μαμά, πώς το επιτρέπουν αυτό οι ιερείς;”

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Λάβαμε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση infokatanixis@gmail.com, το ακόλουθο μήνυμα προς αποκλειστική δημοσίευση:


Ερώτηση προς τους ιερείς μας

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά υπό περίεργες συνθήκες. Έχουμε επιπλέον έννοια να κρατήσουμε τα παιδιά μας ασφαλή και να κάνουμε ό,τι απαιτείται για τον περιορισμό της “πανδημίας”. Ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, έχουμε την πεποίθηση ότι εμείς και τα παιδιά μας, για να μείνουμε ασφαλείς, αρκεί να έχουμε Πίστη. Τα ίδια τα παιδιά μας νιώθουν ασφαλή όταν κάνουν το σταυρό τους, όταν λαμβάνουν Αγιασμό, όταν κοινωνούν με την ευλογία του Πνευματικού μας Πατρός. Από νήπια στα κατηχητικά σχολεία έχουν μεγαλώσει έτσι, έμαθαν ότι με την ευχή του Γέροντά μας, μένουμε ασφαλείς ό,τι και να γίνει.

Οι κυβερνώντες από πολύ νωρίς μας έδωσαν να καταλάβουμε ότι δεν έχουν την ίδια πεποίθηση. Δυστυχώς δεν την έχει ούτε η Ιερά Σύνοδος. Στα παιδιά φαίνονται παράλογα τα απαγορευτικά μέτρα στα σχολεία. Έχουν απορίες, όπως για παράδειγμα, γιατί κινδυνεύουν τα παιδιά στην αυλή του σχολείου αλλά όχι οι άνθρωποι που πηγαίνουν σε μια συναυλία. Τα στενοχωρεί το ότι θα γίνονται διακρίσεις μεταξύ των παιδιών αναλόγως αν φορούν μάσκες ή όχι, αν έχουν κάποιο χρόνιο θέμα υγείας ή όχι. Αλλά η ενημέρωση που λάβαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σχετικά με τον τρόπο που θα γίνει ο Αγιασμός στο σχολείο, προβλημάτισε ιδιαίτερα τα παιδιά. Η πρώτη ερώτηση, που δέχτηκα, ήταν: “μαμά, πώς το επιτρέπουν αυτό οι ιερείς;” 

Ταπεινά, μέσω της Κατάνυξης, θέτω το ερώτημά τους αυτό στους σεβαστούς ιερείς μας. Παραθέτω τη σχετική ενημέρωση για το πώς θα γίνει ο Αγιασμός:

“Σας ενημερώνουμε ότι:

Τη Δευτέρα, 14/9, το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει στις 8.15, οπότε και οι μαθητές θα πρέπει να έχουν, ήδη, προσέλθει στο σχολείο και να κατευθυνθούν απευθείας στις αίθουσές τους, χωρίς να σταθούν στον αύλειο χώρο ως εξής: (ακολουθούν τα ονόματα των παιδιών ανά τμήμα). 

Στις 8.30, αναμένεται ιερέας, που, αφού ψάλλει με μεγάφωνο στον προαύλιο χώρο, θα επισκεφτεί τις τάξεις, προκειμένου να δώσει ευλογία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, οι μαθητές, τμηματικά, με τρόπο που θα υποδείξουν οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί τους, θα παραλάβουν τη συσκευασία των σχολικών τους βιβλίων.

Από την επόμενη ημέρα, τα μαθήματα θα ξεκινούν στις  8.15, σύμφωνα με ωρολόγιο πρόγραμμα που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου μας, το αργότερο έως τη Δευτέρα, 14/9.

Η Διευθύντρια”