…Οι διοργανωτές άλλαξαν γνώμη μετά τις έντονες διαμαρτυρίες μεγάλου μέρους της επιστημονικής κοινότητας – Επιμένει στις θέσεις του ο ομιλητής που επικαλείται και την Εκκλησία…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το ζήτημα των μεταμοσχεύσεων είναι πολύ ψηλά στην ατζέντα της Νέας Εποχής. Ο ευτελισμός της αξίας της ανθρώπινης ζωής και η χειραγώγησή των νεοελλήνων, μέσω του ψευδούς διλήμματος της αγάπης για τον πλησίον, αποτελούν στρατηγικές επιλογές. Όταν το εμπόριο οργάνων ανθεί, το αφήγημα για τη ζωή που δήθεν χάρισε ο ηρωικός νεκρός με το θάνατό του, αποκαλύπτει τη χρεοκοπία ενός ανθρωπισμού χωρίς τον Θεό.

Η επιστημονική κοινότητα χρηματοδοτούμενη εφευρίσκει τον βολικό εγκεφαλικό θάνατο, πολιτικοί νάνοι υπερψηφίζουν φασιστικής λογικής νόμους όπως η εικαζόμενη συναίνεση, όλοι συντεταγμένα στρατιωτάκια της νεοεποχίτικης προπαγάνδας.

Η Εκκλησία αιρόμενη στο ύψος των μασονικών επιταγών, για ντε φάκτο αποδοχή των μεταμοσχεύσεων σαν ύψιστη απόδειξη αγάπης και θυσίας για το συνάνθρωπο, άλλοτε σιωπά, άλλοτε αναθέτει σε επιτροπές αγοράζοντας χρόνο και εσχάτως, υιοθετώντας την πρακτική του Κολυμπαρίου, αποφαίνεται με χρησμούς που αποδέχονται πολλές ερμηνείες.

Ο Σύλλογος γονέων της Κατερίνης, απέδειξε μετά το Κολυμπάρι πως δεν έχει το ειδικό βάρος να αρθρώσει λόγο αντιοικουμενιστικό και να αφυπνίσει τον τοπικό Ιεράρχη και τους κληρικούς της εποχής, για το θέμα του Οικουμενισμού. Ακολούθησε την στρατηγική του όπου φυσάει ο άνεμος. Τώρα ήρθε η ώρα, να θερίσει θύελλες.

Με τρόπο που θυμίζει την λογοκρισία άλλων καθεστώτων, επιβλήθηκε η ακύρωση της ομιλίας του καθηγητού Καρακατσάνη. Ο λόγος του αταλάντευτου, πλην όμως μοναχικού υπερασπιστή της ανθρώπινης ζωής, βρίσκει απέναντί του και την στρατευμένη επιστημονική κοινότητα και τη διοικούσα εκκλησία.

Οφείλει ο Σύλλογος γονέων να κατονομάσει με θάρρος αν ασκήθηκαν πιέσεις και από ποιους. Η δήθεν αντίδραση ΜΟΝΟΝ της επιστημονικής κοινότητας είναι… προφάσεις εν αμαρτίαις.

Ως Κατάνυξη, θα ήταν τιμή μας αν μπορέσουμε να φέρουμε σε επαφή τον Ορθόδοξο Χριστιανικό Σύλλογο “Άγιος Ιωσήφ ο Ησυχαστής” με τον κ. καθηγητή, ώστε στην φιλόξενη αίθουσα του συλλόγου, εις πείσμα των καιρών, να πραγματοποιηθεί η αγωνιστική Ομιλία του κ. Καρακατσάνη!

Διαβάσαμε στο makthes.gr:


Κατερίνη: Ακυρώθηκε η εκδήλωση κατά των μεταμοσχεύσεων

Ύστερα από έντονες διαμαρτυρίες μεγάλου μέρους της επιστημονικής κοινότητας δεν θα γίνει η ομιλία του τ. καθηγητή πυρηνικής ιατρικής σχολής του ΑΠΘ Κ. Καρακατσάνη με θέμα τον εγκεφαλικό θάνατο και τις μεταμοσχεύσεις.

Το θέμα αποκάλυψε το makthes.gr φέροντας στη δημοσιότητα την επιστολή διαμαρτυρίας του πρόεδρου της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων – διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων ΑΠΘ και επιστημονικού υπεύθυνου του Κέντρου Μεταμοσχεύσεων του Ιπποκρατείου Γ.Ν.Θ. Ιωάννη Φούζα.

Όπως είπε στο makthes.gr τόσο ο ίδιος όσο και ο διοργανωτής της εκδήλωσης, ο πρόεδρος της Σχολής Γονέων – Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης Κ. Κορομπίλης δεν περίμεναν τις έντονες αντιδράσεις του Εθνικού Κέντρου Μεταμοσχεύσεων, της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων, γιατρών του Ιπποκρατείου νοσοκομείου και του καθηγητή χειρουργικής και μεταμοσχεύσεων Ι. Φούζα.

Κατόπιν τούτων ακυρώνεται η εκδήλωση που όπως φαίνεται και στην αφίσα ήταν προγραμματισμένη να γίνει στις 3 Φεβρουαρίου.

Ο τ. καθηγητής πυρηνικής ιατρικής πρόσθεσε στο makthes.gr ότι οι θέσεις του δεν αλλάζουν και είναι δημοσιοποιημένες στο διαδίκτυο. Σε ερώτηση μας αν αποδέχεται τον εγκεφαλικό θάνατο, βάσει του οποίου γίνεται η δωρεά και η μεταμόσχευση, μας παρέπεμψε στα ήδη δημοσιοποιημένα κείμενα του από τα οποία προκύπτει ότι δεν τον αποδέχεται.

Στη δε σελίδα στο fb της Σχολής Γονέων – Ανοιχτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης (που μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας ήταν αναρτημένη η εκδήλωση) αναφέρεται ότι «…ο σκοπός της ομιλίας είναι η επισήμανση των προβλημάτων, τα οποία έχουν αναφανεί κατά τη διάρκεια των τελευταίων πενήντα ετών, αφ’ ότου καθιερώθηκε η έννοια του «εγκεφαλικού θανάτου», καθώς και η προσπάθεια απάντησης στα ακόλουθα ερωτήματα: εάν ο «εγκεφαλικός θάνατος» είναι ταυτόσημη έννοια με το βιολογικό θάνατο του ανθρώπου, εάν η προαναφερθείσα έννοια επινοήθηκε για καθαρώς χρησιμοθηρικούς λόγους και εάν η ταύτιση του «εγκεφαλικού θανάτου» με το βιολογικό θάνατο του ανθρώπου είναι αποδεκτή από την ιατρική και από τη Θεολογία της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μεταμοσχεύσεων Ι. Φούζας στην επιστολή διαμαρτυρίας που απέστειλε στον κ. Κορομπίλη και παρουσιάζει το makthes.gr επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι η Εκκλησία με επίσημες αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου έχει ταχθεί υπέρ των μεταμοσχεύσεων και για το λόγο δεν θα έπρεπε να επικαλούνται την Εκκλησία όσοι τάσσονται χωρίς αρμοδιότητα και γνώση κατά των μεταμοσχεύσεων.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου και του Πρωθυπουργού για τις μεταμοσχεύσεις και τα επιστημονικά επιτεύγματα
Ο Οικουμενικός πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος σε ρόλο Χάροντος, προπαγανδίζει τον Εγκεφαλικό Θάνατο και τη Δωρεά Οργάνων
Στήριξη από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας στην δωρεά οργάνων (ΒΙΝΤΕΟ)