…αρκεί να πείσουμε τους Έλληνες ότι πρέπει να εμβολιαστούν…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Πραγματικά και χωρίς καμία αμφιβολία είμαστε μία πολύ προνομιούχα χώρα. Μέχρι τώρα πιστεύαμε ότι είμαστε μία ευλογημένη χώρα και μας προστατεύει ο Θεός. Αλλά από την ημέρα που ήρθε ο κορωνοϊός στην ευλογημένη πατρίδα μας, ανέλαβε να μας προστατεύει καθημερινά κατά αποκλειστικότητα ο ίδιος ο πρωθυπουργός με την βοήθεια του εξαιρετικού επιτελείου του, της πολιτικής προστασίας, του υπουργείου παιδείας, δια βίου μάθησης και θρησκευμάτων, και τέλος του υπουργείου υγείας μετά των ειδικών επιτροπών αυτού. Η σειρά με την οποία αναφέρεται το επιτελείο του πρωθυπουργού δεν είναι τυχαία αλλά κατά προτεραιότητα ευθύνης και βαθμού προστασίας.

Αυτή η πεποίθηση ότι είμαστε προνομιούχοι επιβεβαιώνεται καθημερινά από τα γεγονότα και δεν είναι λόγια του αέρα. Η τελευταία επίσημη ενημέρωση που έγινε από τον πρωθυπουργό μας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής στις 13-09-20 στη ΔΕΘ, μας ενθάρρυνε προς αυτή την κατεύθυνση και μας καθησύχασε σε όλα τα επίπεδα. Ο κύριος πρωθυπουργός απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που του έθεσαν για την πανδημία, για τις δυσκολίες της πανδημίας και για το εμβόλιο.

Εξέφρασε την απόλυτη αισιοδοξία ότι θα έχουμε επάρκεια σε εμβόλια, αφού η χώρα μας είναι μέσα σε όλα τα συμβόλαια προαγοράς και μάλιστα όχι μόνο σε ένα εμβόλιο. Μας διαβεβαίωσε ότι τα εμβόλια που θα είναι απολύτως ασφαλή και αρκετά αποτελεσματικά, θα τα έχουμε σχετικά σύντομα κοντά μας. Θα έχουμε εξασφαλίσει τη δωρεάν διάθεση για όλους τους πολίτες, κατά προτεραιότητα μέσα  από μία ακόμη επιτροπή, άκρως απαραίτητη όμως σε αυτή τη φάση, την επιτροπή του εμβολιασμού.

Η αισιόδοξη εκτίμηση του κ. πρωθυπουργού είναι ότι όλα θα πάνε καλά. Αυτό που τον προβληματίζει και πολύ εύκολα γίνεται αντιληπτό είναι πως το μόνο πρόβλημα που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι οι Έλληνες και πώς θα τους πείσουμε. Αρκεί να πείσουμε λοιπόν τους Έλληνες ότι πρέπει να εμβολιαστούν. Ο αξιότιμος κύριος πρωθυπουργός αναφέρει ότι ο μόνος βαθμός δυσκολίας είναι η πειθώ και μάλιστα συγκεκριμένα για τους Έλληνες. Δεν προβαίνει σε καμία αναφορά για τους ξένους που “εισέρχονται” ουσιαστικά ως απρόσκλητοι, παρά ως πρόσφυγες στη χώρα μας. 

Ο λόγος αυτός μας φανερώνει ότι ξεχωρίζει τους Έλληνες; Γιατί ξεχωρίζουν οι Έλληνες από τον υπόλοιπο πληθυσμό που έχει σωρευθεί στη χώρα αλλά και από των υπολοίπων χωρών; Αυτό που προξενεί τη δική μας ανησυχία είναι ότι δεν έκανε λόγο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Με τόση ξαφνική υποχρεωτικότητα στη μάσκα και τόση υστερία με τα πρόστιμα και τις επιλεκτικές τιμωρίες, αυτό είναι το πιο ανησυχητικό. Φαίνεται πως δεν ήρθε η ώρα ακόμη να διευκρινίσουν την υποχρεωτικότητα που έχει ψηφιστεί. Αλλά αφήνουν να φανερωθεί το καλό πρόσωπο για την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Με τόση προστασία από τον ΕΟΔΥ που κάθε μέρα εξασφαλίζεται μέσω της εικόνας της δημόσιας υγείας και των μέτρων προστασίας με τις ΚΥΑ κατά του φονικού ιού, οι Έλληνες θα πρέπει να ευγνωμονούν καθημερινά τον κ. Πρωθυπουργό. Πώς θα δυσκολευτεί λοιπόν, η ειδική επιτροπή με την πολιτική προστασία να πείσουν τους Έλληνες; Αυτό πραγματικά δεν φαίνεται παράδοξο; Έχουν μάλλον τον τρόπο τους και γι’ αυτό. 

Αφού το εμβόλιο θα είναι απολύτως ασφαλές και εφόσον θα διατεθεί σε επάρκεια και με την ανάλογη προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης μέσω των ΜΜΕ, γιατί να αμφισβητήσουν οι Έλληνες την εντιμότητα και ακεραιότητα της καλής πρόθεσης της προστασίας τους; Όμως οι Έλληνες δε θέλουν για λόγους συμβολισμού και μόνο να δώσει το παράδειγμα και πρώτος, να εμβολιαστεί, όπως ανέφερε ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με την οικογένειά του. Εάν θελήσει να το κάνει, ας το κάνει ως πρώτος Έλληνας πολίτης της Πατρίδας μας. Και εάν θελήσει να ακολουθήσει και η πρώτη Ελληνίδα πολίτης της Πατρίδας μας, η κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα είναι διπλή τιμή ως κίνηση για το έθνος μας και την σωτηρία του από τον αόρατο εχθρό τον κορωνοϊό. Μπορεί να θελήσουν να το κάνουν και άλλοι ως κίνηση που προωθεί την υποχρεωτικότητα όμως και όχι μόνο για την ενθάρρυνση του πολίτη, διότι τον πολίτη τον έχουν αλυσοδεμένο με το μόνιμο φόβο και τις φοβίες του.

Αυτό που καταλαβαίνουμε είναι ότι είναι πολύ καλά ενημερωμένος ως ικανός πρωθυπουργός, από την επιστημονική κοινότητα αλλά κι από την ειδική επιτροπή του υπουργείου υγείας, για την πληθώρα και ποικιλία των εμβολίων, για αυτό και δε θα έχουμε μόνο ένα εμβόλιο. Τώρα πιο εμβόλιο θα διαλέξει να κάνει για λόγους συμβολισμού όπως ο ίδιος είπε, εκείνος το ξέρει, ενώ εμείς δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε.

Αυτό που γνωρίζουμε από την σχετική επιστημονική ενημέρωση είναι ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ αυτό το διάστημα βρίσκονται υπό αξιολόγηση περισσότερα από 170 υποψήφια εμβόλια. Τα 138 βρίσκονται σε προ-κλινικές δοκιμές. Τα 24 αξιολογούνται ως προς την ασφάλειά τους στους ανθρώπους σε μικρές μελέτες φάσης 1. Τα 14 βρίσκονται σε μελέτες φάσης 2 με περισσότερους εθελοντές και αξιολογούνται ως προς την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια. Εννιά εμβόλια βρίσκονται υπό αξιολόγηση σε μεγάλες μελέτες φάσης 3. Εφόσον έχουν ενθαρρυντικά αποτελέσματα ασφάλειας, πρόκειται να οδηγηθούν σε έγκριση από τις ρυθμιστικές αρχές. 

Το καλό με τον πρωθυπουργό μας είναι ότι δεν επέλεξε να γίνει εθελοντής αλλά ως πολίτης της χώρας συμβολικά να εμβολιαστεί δημόσια, ως παράδειγμα προς μίμηση. Για όσους επιλέξουν να ακολουθήσουν το καλό παράδειγμα του προστάτη μας κ. πρωθυπουργού, ας φροντίσουν να ενημερωθούν σωστά για τα εμβόλια. Ας αρχίσουν να μαθαίνουν από το ποια είναι η βασική αρχή των εμβολίων, μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια που αφορά τον εμβολιασμό. Με τόσα lokdawn που θα γίνουν προσεχώς θα πρέπει κανονικά να τελειώσουμε όλοι το ανοικτό διαδικτυακό πανεπιστήμιο ή τουλάχιστον το λαϊκό τηλεφωνικό πανεπιστήμιο. Και το ακόμη καλύτερο όλων των υπολοίπων, αυτό του πολύτιμου οικογενειακού διαλόγου εντός της οικίας μας πανεπιστήμιο. Το να γίνει κάποιος εθελοντής σε κλινική μελέτη εμβολίου, θα πρέπει τουλάχιστον να γνωρίζει αυτή τη βασική αρχή περί του εμβολίου. Η βασική αρχή όλων των εμβολίων είναι να εκθέσουν τον οργανισμό σε ένα αδρανές ιικό αντιγόνο το οποίο φυσικά δεν θα προκαλέσει νόσο, αλλά θα ενεργοποιήσει το ανοσοποιητικό μας σύστημα προκειμένου να αναγνωρίζει άμεσα τον ιό και να τον αδρανοποιεί. Υπάρχουν αρκετές διαφορετικές τεχνολογίες ανάπτυξης εμβολίων… Ευχόμαστε σε όλους μας καλή δια βίου μάθηση και καλές εξετάσεις στα διαγωνίσματα.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ο Ιλαρίων πρόθυμος εθελοντής στις έρευνες για το Ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού
Όσο φοράς τη μάσκα… μάθε για το εμβόλιο!
Οι οδηγίες του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας προς τους πιστούς και η ώρα του Θεού σχετικά με το εμβόλιο του κορωνοϊού
Και οι 12 ήταν υπέροχοι (12 γιατροί μιλούν για τα μέτρα κατά του Covid-19)
Υποχρεωτικά η μάσκα-υποχρεωτικά και το εμβόλιο;
Εξελίξεις σχετικά με τον κορωνοϊό και το εμβόλιο [mp3 2020]
Πρώην Υφυπ. Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης: “Το εμβόλιο θα περιέχει Βιοτσίπ Ελέγχου!”
Κύριε Κικίλια, είναι ή όχι υποχρεωτικό το υποτιθέμενο εμβόλιο του κορονοϊού;
Μητσοτάκης και εμβόλιο – Μια σχέση βαθιάς φιλίας! [ΒΙΝΤΕΟ]
Το εμβόλιο μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα χειρότερα αποτελέσματα (Δρ Ιωάννης Ιωαννίδης)
– π.Νικόλαος Μανώλης, Εμβόλιο ζωής ή θανάτου; [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
Αλλάζει ο εμβολιασμός στην Ευρώπη υπό την σκιά του Κορονοϊού;
– Έρχεται το αντίχριστο σφράγισμα μέσω του εμβολίου για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού;