του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Στη λογική “φύγε κακό απ’ τον κόρφο μου” διαπίστωσε το αυτονόητο!

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

“Δεν κάθεται μια γυναίκα να βιάζεται χωρίς να το θέλει”. “Δεν είναι βιασμός όταν μια γυναίκα μένει έγκυος, γιατί η σύλληψη παιδιού προϋποθέτει τη συμμετοχή και των δύο”.
Δωδώνης Χρυσόστομος

Η κοινή λογική και οι νόμοι του κράτους σχετικά με το ζήτημα για το οποίο επέλεξε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του ο Μητροπολίτης Δωδώνης, είναι ξεκάθαροι. Ο βιασμός είναι έγκλημα και τιμωρείται αυστηρότατα.

Ως αστέρας της σύγχρονης εκκλησιαστικής πραγματικότητας, ο “πρώην” Ζακύνθου δεν είναι ούτε άπειρος ούτε χθεσινός. Αντιθέτως είναι χαλκέντερος και πάντοτε ξέρει και τι λέει και γιατί το λέει.

Αυτή τη φορά επέλεξε έναν άθλιο τρόπο να το πράξει, αλλά δεν παραφρόνησε. Κάποια στιγμή θα αποδειχθεί η σκοπιμότητα πίσω από τις τραγικές δηλώσεις του.

Εκείνο όμως που αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη στην εξέλιξη των γεγονότων, που κακά τα ψέματα παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, είναι η ανακοίνωση της νέας ΔΙΣ.

Απομονώσαμε τα δύο σημεία που φανερώνουν την κεντρική αγωνία των συντακτών της:

Τονίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος παρέστη στην εκπομπή εκπροσωπώντας τον εαυτό του και όχι τις θέσεις της Ιεράς Συνόδου”.

Οποιαδήποτε άποψη κληρικού, ανεξαρτήτως βαθμού Ιερωσύνης, που αποκλίνει από τις ανωτέρω θέσεις της Ιεράς Συνόδου, σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει την Εκκλησία της Ελλάδος”, τονίζει η Ιερά Σύνοδος σε σχετική ανακοίνωση.

Ομολογουμένως δεν πέρασε από το μυαλό κανενός πως ο Μητροπολίτης Δωδώνης εξέφραζε τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο ή την Εκκλησία. Ούτε έχει ανάγκη να τον στηρίξουν τα μέλη της ΔΙΣ… πολλοί εκ των οποίων τρέμουν και τη σκιά του ακόμα.

Όταν όμως με τον πιο επίσημο τρόπο, το πλέον αρμόδιο όργανο εξυπηρετεί μόνο μία αγωνία, το να νίψει τας χείρας του… συνοδικώς, αυτό συνιστά κατάντημα.

Καλέστε τον, ακούστε τον, δικάστε τον και τιμωρήστε τον παραδειγματικά ανάλογα με το παράπτωμά του.
Και γιατί όχι; Καθαιρέστε τον.

Απαλλάξτε την εκκλησιαστική διοίκηση από πρόσωπα που δηλητηριάζουν την ορθόδοξη πίστη στα μάτια του πιστού λαού.

Αλλιώς… εκτίθεστε!

Καλή μετάνοια

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Δείτε σχετικά:
Ο Δωδώνης κηρύσσει αίρεση γυμνή τη κεφαλή
Θρασύς και, όπως πάντα «ασύνετος» ο Δωδώνης Χρυσόστομος Συνετός
Οι εριστικές δηλώσεις του Δωδώνης προς τους απεργούς πείνας