Στην ενορία των Αγίων Θεοδώρων Γαργηττού αποφασίστηκε το κλείσιμο του Ιερού Ναού (η ανακοίνωση τοποθετήθηκε 30 Οκτωβρίου) καθώς και ο αναγκαίος αυτοπεριορισμός (καραντίνα) για τους ιερείς, τους διακονητές και το προσωπικό της ενορίας.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ο Άγιος Γαβριήλ ο δια Χριστόν Σαλός έλεγε: Εάν ξέρατε πόση ευλογία έρχεται στη Θεία Λειτουργία, τότε θα μαζεύατε μέχρι και τη σκόνη από το πάτωμα της Εκκλησίας για να πλύνετε με αυτή το πρόσωπό σας. Όμως, στις μέρες μας, τις Εκκλησίες στολίζει η επιβλητική ανακοίνωση της Κυβέρνησης που προστάζει την υποχρεωτική συμμόρφωση με το ΦΕΚ. Σε πολλές Εκκλησίες υπάρχουν διαχωριστικά ανάμεσα στα στασίδια των πιστών, κόκκινες κορδέλες και απαγορευτικά. Στο στόχαστρο βρίσκεται ο ασπασμός των Αγίων Εικόνων και φυσικά η πολυ-βλασφημημένη Θεία Κοινωνία. Οι μάσκες αποτελούν το απαραίτητο “όπλο” του πιστού και η μυρωδιά από το ευωδιαστό θυμίαμα χάνεται μπροστά στην οξύτητα του αντισηπτικού. Από το πρώτο κύμα του ιού και τη λαίλαπα που σήκωσε, είχαμε ήδη βρεθεί θεατές σε πολλά αποκαρδιωτικά γεγονότα που βλασφήμησαν την ιαματική Χάρη του Παναγίου Πνεύματος. Η πνευματική αυθάδεια όμως δεν έλαβε τέλος, αφού κάποιοι “σύγχρονοι Φαρισαίοι” των Μητροπόλεων έδωσαν τα ανάλογα αργύρια ώστε να ατιμαστούν κάποιοι Ιεροί Ναοί από ειδικά εκπαιδευμένους ένστολους καθαριστές. Οι άνδρες αυτοί μπήκαν μέσα στους ναούς φορώντας ειδική προστατευτική ενδυμασία και με εξειδικευμένο εξοπλισμό εξαφάνισαν κάθε κόκκο της αγιασμένης σκόνης που βρίσκεται εντός των ναών. Νόμισε ο κλήρος πως ο ιός που ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα βρίσκεται εντός του Οίκου του Θεού και ο άνους και στείρος από γνώση Θεού άνθρωπος, έσπευσε να τον εξοντώσει.

Φαίνεται ότι λίγους μήνες αργότερα μετά από το πρώτο lockdown και στην ουσία την πρώτη επίθεση κατά των ναών, οι Αρχιερείς δεν ερμηνεύουν τα σημεία των καιρών, δεν αντιλαμβάνονται το μέγα σφάλμα στο οποίο έχουν ήδη υποπέσει, και συνεχίζουν με το ίδιο τροπάριο. Πιο συγκεκριμένα, φίλος της Κατάνυξης μας απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση και μας κατέθεσε τους προβληματισμούς του. H ανακοίνωση δηλώνει ότι στην ενορία των Αγίων Θεοδώρων Γαργηττού βρέθηκαν κάποιοι διακονητές θετικοί φορείς στην πανδημίας του Covid-19 και εξαιτίας αυτού, αποφασίστηκε το κλείσιμο του Ιερού Ναού έως και τις 7 Νοεμβρίου (η ανακοίνωση τοποθετήθηκε 30 Οκτωβρίου) καθώς και ο αναγκαίος αυτοπεριορισμός (καραντίνα) για τους ιερείς, τους διακονητές και το προσωπικό της ενορίας.

Σήμερα η εκκλησιαστική πραγματικότητα φαντάζει ακόμη περισσότερο πενιχρή, καθώς βιώνουμε το κλείσιμο των Ιερών Ναών. Η παραπάνω όμως πράξη διακωμωδεί την ιερότητα του Ιερού Ναού, και όπως είναι πασιφανές δεν αναγνωρίζει σε καμία περίπτωση την ιαματική του Χάρη. Αυτή λοιπόν η κίνηση, της απολύμανσης, ευλογήθηκε από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας, ο οποίος δεν κατάφερε να μοιάσει στους Αγίους Πατέρες, και αυτό αποδεικνύεται από τις πράξεις του. Οι Άγιοί μας Πατέρες, αν και γνώριζαν άριστα τις επιστήμες της εποχής τους, δεν αλλοίωσαν επ’ ουδενί την Ορθόδοξη Πίστη. Δε μετεωρίστηκαν ανάμεσα στην εκλογίκευση του Λόγου της Αληθείας και στη βίωση της Αληθείας. Ας μη λησμονούμε φυσικά ότι η δύναμη της εξουσίας των Επισκόπων παίρνει σάρκα και οστά από τους Χριστιανούς της «πάση θυσία υπακοής» και τους καισαροχριστιανούς, οι οποίοι έχουν χάσει τόσο πολύ την ουσία του ελέγχου, που άγονται και φέρονται ως δέσμιοι μίας “υπακοής” με ασαφή προορισμό και μετέωρο καπετάνιο.

Στο ναό των Αγίων Θεοδώρων Γαργηττού εκτυλίχθηκε ένα αυθαίρετο και Θεομίσητο λουκέτο και φυσικά έλαβε χώρα η βλάσφημη απολύμανσή του. Το ποίμνιο έχει χρέος να αναλάβει δράση! Όχι προς δόξαν του προσωπικού εγωισμού, αλλά προς Δόξαν του Αληθινού Θεού και της Φίλης Ορθοδοξίας, η οποία κακοποιείται. Διότι δεν υπάρχουν μεσότητες στη Χριστιανική ζωή. Ή θα επιλέξεις τον Χριστό ή θα επιλέξεις τον Διάβολο. Ή θα επιλέξεις το κλείσιμο ενός Ιερού Ναού και την απολύμανσή του ή θα λάβεις ξεκάθαρη θέση σε ποιον τελικά πιστεύεις και ποιανού είσαι δούλος. Είστε στ’ αλήθεια τόσο τυφλοί ή απλά υπερβολικά βολεμένοι; Σε ποιον πρεσβύτερο εις Τύπον Χριστού, που πιστεύει ότι εντός του Οικού του Θεού χορεύουν τα μικρόβια, βάζετε μετάνοια; Δεν είναι το καταφύγιό σας, ιατρείον παθών, καταφυγήν ασθενών και δαιμόνων φευκτίριον; Ποια βλάσφημη υπακοή θα καρποφορήσει στην ψυχή σας τον Χριστό της Αγάπης; Στ’ αλήθεια ποιον Θεό πιστεύετε ότι αναπαύετε με την υπακοή στις απολυμάνσεις και στα λουκέτα; Παντού, μας πλασάρετε το: «Παρακαλείσθε να φοράτε την προστατευτική μάσκα εντός του Ιερού Ναού», αλλά για το «πειθαρχεῖν δεῖ Θεῷ μᾶλλον ἤ ἀνθρώποις», τσιμουδιά! Η υπακοή στον Καίσαρα και η ανυπακοή στον Χριστό, δεν εξιλεώνει τους βλάσφημους!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Η μάσκα του Μεσογαίας
Ο Κορονοϊός πετσοκόβει τίς ακολουθίες και στη μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής!
Ο Μεσογαίας Νικόλαος και η αρχαιοελληνική Τραγωδία!
– Εκείνο το ΟΧΙ λαχταράμε να ακούσουμες
– Ο Άγιος Δημήτριος σώζει την Θεσσαλονίκη από λοίμωξη χειρότερη του κορονοϊού
– Νέα Τάξη στην Εκκλησία. Πλανώνται και οι πιο ευσεβείς [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Ιερώνυμος για κορωνοϊό: Η Εκκλησία εφαρμόζει τις οδηγίες των ειδικών – Δεν έχουμε «μετρητή…
– Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας αδειάζει τον Αρχιεπίσκοπο
– Αναρωτιέται ο λαός: “πού είναι η Εκκλησία;”
– Δύο αγωνιστές μητροπολίτες παίρνουν Ορθόδοξη θέση για τις μάσκες στους Ναούς
– Ο Ομολογητής ιερέας δε φοράει μάσκα
– Προσβολή της νοημοσύνης μας ή κύκνειο άσμα;
– Η υποκρισία χτυπάει κόκκινο