Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, τον προδότη κανείς.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σε προηγούμενο άρθρο μας με τον τίτλο “ΤΑ ΤΑΚΙΜΙΑ” περιγράφαμε την παράνομη ερωτική σχέση της διοικούσας εκκλησίας με το Κράτος. Λέγαμε εκεί: “ Τα τακίμια του πόθου γλυκοκοιτιούνται, στα ακρωτηριασμένα μυαλά και στις σκιές τους, οι αγκωνιές παίρνουν και δίνουν”…….. Έρχεται η πραγματικότητα για άλλη μια φορά να αποδείξει ότι στους παράνομους έρωτες δεν υπάρχει πραγματική αγάπη, αλλά πισώπλατες μαχαιριές, καλυμμένο μίσος και ύπουλα χτυπήματα κάτω από την ζώνη.

Αυτά όλα περιγράφουν πολύ καλά την συμπεριφορά του Κράτους προς την μοιχαλίδα Εκκλησία της Ελλάδας, που ξεπουλιέται δεξιά κι αριστερά ως μη έχουσα μνηστήρα. Δίνει εμπιστοσύνη στην εκμαυλισμένη, φαύλη, άθεη και εμπορευματοποιημένη επιστήμη που εμπορεύεται η κάθε λογής ελίτ και μπέσα σε κάθε κυβέρνηση, είτε αριστερή είτε δεξιά, σαν ορφανή κορασίδα που δεν έχει πού την κεφαλήν κλίναι και γυρεύει προστάτες……

Δεν πρόλαβε ο Αρχιεπίσκοπος να δηλώσει εκ νέου τη στήριξη του στα νέα μέτρα της Πολιτείας για τον κοροωνοϊό και έσπευσε η Κυβέρνηση, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συγκεκριμένα, το τακίμι, να τον καπηλευτεί, επικαλούμενη τις συστάσεις του Αρχιεπισκόπου για να αναστείλει όλες τις λιτανείες για το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και πάσης φύσεως εμποροπανηγύρεις. Αναγκάστηκε έτσι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδας να βγάλει νέα ανακοίνωση όσον αφορά την τέλεση των λιτανειών κατά την προσεχή περίοδο. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος: “Η τέλεσις Λιτανειών θα πραγματοποιείται μετά μεγάλης προσοχής, άνευ συνωστισμού του συμμετέχοντος πιστού λαού, και εάν ή δυνατόν, εν συντομία, συμφώνως τη ποιμαντική κρίσει του οικείου Ποιμενάρχου”. Βγήκε μάλιστα κι ο εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Φιλίππων Στέφανος, να διαμαρτυρηθεί στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Το χάσαμε το κορμί πατριώτη…..

Θα παρακολουθήσουμε για άλλη μια φορά, λοιπόν, ένα ρεσιτάλ πλουραλισμού, όπου κάθε Δεσπότης στην Επαρχία του θα κάνει κατά την κρίση του, κατά την πίστη του δηλαδή (αλλά και κατά το συμφέρον του παγκαριού του), ό,τι θέλει. Από λιτανεία κανονική με κόσμο, λιτανεία μέσα στην Εκκλησία με λίγο κόσμο, μέχρι και καθόλου λιτανεία, με αστεία επιχειρήματα και φαιδρολογήματα, όπως του Μητροπολίτη Ηλείας στο πρόσφατο παρελθόν, να φανταστούμε…. Πάλι θα το κλαίμε το ομοθυμαδόν και προς την Παναγία μας….

Πότε θα καταλάβει η Διοικούσα Εκκλησία ότι δεν έχει καμιά δουλειά με αγαπητικούς που τη βεβηλώνουν, την ατιμάζουν και την κουρελιάζουν; Η Εκκλησία είναι νύμφη Χριστού. Δε μπορεί να ανέχεται να την ταυτίζουν με εμποροπανηγύρεις, ζωοπανηγύρεις, κρεαταγορές, πάρτι, συναυλιακούς χώρους και σούπερ μάρκετ. Πότε θα φύγουν οι τσίμπλες από τα μάτια μας να δούμε νοερά πάλι τους λογής λογής εμπόρους που κατέστησαν την οικία του Πατρός “οίκο εμπορίου” (Ματθ.2,16) και “σπήλαιο ληστών”(Ιερ.7,11) και ανάγκασαν τον Χριστό να πάρει το μαστίγιο και να διώξει βίαια όλους τους “αργυραμοιβούς” (Ιω. 2, 12-15) που βεβήλωναν τον Οίκο Του; 

Η Εκκλησία αναποδράστως, σε αυτή την εκμαυλισμένη και αλλοτριωμένη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει και με αυτή τη σχέση συναλληλίας με το Κράτος – που έχει όμως εξελιχθεί, με ευθύνη των Ταγών της, σε μία εξευτελιστική ετεροβαρή σχέση, χωρίς σεβασμό και ευλάβεια από τη μεριά της Πολιτείας – προδίδει σαν άλλος Εφιάλτης το ποίμνιο και τον πολύπαθο λαό με το χειρότερο τρόπο. Η χώρα στενάζει. Την προδοσία πολλοί αγάπησαν, αγαπητοί Εκκλησιαστικοί Ταγοί, τον προδότη κανείς. 

…Κι όμως, όλος ο κόσμος θυμόταν ακόμα την ιστορία του Εφιάλτη τόσα χρόνια.

Ώσπου η προδοσία γίνηκε αρετή.

Έγινε καθήκον, και για τους προδότες

θεσπίστηκε εύφημος μνεία ειδική…

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Οι νόμιμοι μασκοφόροι των Εκκλησιών πληγώνουν τον Ουράνιο Βασιλιά!
Ας έδειχνε η Ιεραρχία τον ίδιο ζήλο για τη μετά προσοχής τήρηση των Ιερών Κανόνων!
– Ο εκκλησιασμός και η παράδοση θα εκλείψουν μερικώς ή και… ολικώς!
– Τα κουταλάκια και οι χαρτοπετσέτες είναι για τα κόλλυβα και τις ψυχές των κεκοιμημένων! ΟΧΙ για την Θεία Κοινωνία!!
– Οι μωρίες, οι ασέβειες, οι βλασφημίες και οι ανοησίες καλά κρατούν!
– Η υποτέλεια της Ελλαδικής Εκκλησίας, απέναντι στους άθεους νόμους της Κυβέρνησης
– Γιατί δε θέλουμε να ξαναπάμε σε αυτή την εκκλησία
– Συνεργασία του Αρχιεπισκόπου με την Πολιτεία και όχι με τον Χριστό! Αδιανόητη φαυλότητα!
– Έκπληξη! Ανησυχία! Θυμός! Απογοήτευση! σχετικά με τα μέτρα που αποφάσισε η ΔΙΣ στην 1η συνεδρία Μαΐου
– Ή μένεις στον Ι. Ναό με μάσκα ή καταφεύγεις σε άλλες θεάρεστες λύσεις, όπως της ευλογημένης αποτείχισης
– Συνοδικά παραμύθια…
– Ο Καίσαρας αποφασίζει, η Εκκλησία υποτάσσεται!
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού