Η δική μας η ελευθερία πόσο κόστισε άραγε; Εβδομήντα δύο δισεκατομμύρια ευρώ;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Η κυβέρνηση, τηρώντας τις εξαγγελίες της από 31/7/2020, ξεκίνησε ήδη τις συλλήψεις πολιτών από τις δυνάμεις ασφαλείας, λόγω του “συνωστισμού” που δημιουργείται από πάρτι που διοργανώνονται σε σπίτια.

Αυτές οι νέες αποφάσεις, όπως τις διαβάζουμε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τιτλοφορούνται “Κανόνες τήρησης αποστάσεων και άλλα μέτρα προστασίας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, δημόσιες υπηρεσίες και άλλους χώρους συνάθροισης κοινού στο σύνολο της Επικράτειας, προς περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19”.  Τις υπογράφουν οι Υπουργοί Οικονομικών- Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προστασίας του Πολίτη, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσων, Υγείας-Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εσωτερικών- Υποδομών και Μεταφορών, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Τα νέα  αυτά μέτρα  θεσπίζονται με βάση πλείστους προϋπάρχοντες νόμους, τρεις από τους οποίους, όμως, ελέγχονται ευρέως από νομικούς κύκλους και από μερίδα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου ως προς την συνταγματικότητά τους, όπως αποδείξαμε σε προηγούμενο άρθρο μας. Οι νόμοι αφορούν α) την από 1.5.2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου «Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα» (Α΄ 90), όπως κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4690/2020 (Α΄ 104), β) το πρώτο άρθρο  της από 25.2.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης κορωνοϊού» (Α΄ 42), όπως κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76), γ)  την παρ. 4 του άρθρου εικοστού τρίτου της από 14.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19» (A΄ 64), όπως κυρώθηκε με το άρθρο 3 του ν. 4682/2020 (Α΄ 76).

Σε προηγούμενο άρθρο μας καταδείξαμε την αμφιλεγόμενη συνταγματικότητα των μέτρων, όπως της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας και του υποχρεωτικου εμβολιασμού. Στο παραπάνω δημοσίευμα βλέπουμε και την κατάργηση του ασύλου, σαν μέτρο κατάλληλο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Μπορεί αυτό το μέτρο να φαίνεται εύλογο σε κάποιες περιπτώσεις. Υπάρχουν π.χ. σπίτια όπου διοργανώνονται πάρτι έναντι αντιτίμου,  και όπου, φυσικά υπάρχουν ποινικές και φορολογικές παραβάσεις και δημιουργούν πρόβλημα για την υγεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις και η κοινή γνώμη εκφράζεται αποδοκιμαστικά ίσως, αλλά αυτός είναι ένας τρόπος, ένα παράθυρο, για να εισέλθει  το Κράτος στα σπίτια μας παραβιάζοντας το άσυλο, στις περιπτώσεις συνωστισμού που αυτό θα κρίνει. Αναρωτιόμαστε αν το Κράτος έχει λάβει υπόψη του τις πολύτεκνες και υπερπολύτεκνες οικογένειες, όπου είναι σύνηθες να μαζεύονται πολλά άτομα σε μια απλή οικογενειακή συγκέντρωση. Αλλά μήπως είναι το μόνο παράλογο της υπόθεσης!

Είναι πασιφανές σε όλο και περισσότερους πλέον, ότι η Κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τις πολιτικές που της έχουν επιβάλει να εφαρμόσει. Μάλλον που έχει δεχτεί και δεσμευτεί να εφαρμόσει, σε μια περίεργη συναλλαγή που έχει βαφτίσει “κυβερνητική πολιτική”. Αν κρίνουμε μάλιστα από την Εισαγωγική τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου στις 31/7/2020, κατανοούμε ότι πρέπει να τηρηθούν και κάποια αυστηρά χρονοδριαγράμματα, σε έναν αγώνα δρόμου να διακριθεί αυτή η Κυβέρνηση  σε σχέση με τις κυβερνήσεις των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως  διακρίθηκε και στην τήρηση – επιβολή των μέτρων για τον κορωνοϊό. Σε τί ακριβώς πρέπει να διαπρέψουμε και να διακριθούμε το ψυχανεμιζόμαστε και δεν συναινούμε! 

Σε τί ακριβώς έχετε συναινέσει, κύριοι  της Κυβέρνησης; Έτσι κάπως θα είναι οι προσωπικές ελευθερίες στα χρόνια της παγκόσμιας δικτατορίας του Αντιχρίστου.

Μήπως σε κάτι τέτοιο; Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας ισχυρίζεται ότι έλαβε μια προσφορά 92 εκατομμυρίων δολαρίων, για να κλείσει τη χώρα και να οδηγήσει το έθνος στο σπίτι του. Έπρεπε να κλείσει ολόκληρη τη χώρα του, σύμφωνα με το παράδειγμα των Ιταλών.Σε συνέντευξη τύπου,  αποκάλυψε ότι είχε λάβει μια γενναιόδωρη προσφορά (92 εκατομμυρίων δολαρίων) από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για να το κάνει όπως στην Ιταλία. Όταν ο Λουκασένκο δε συμφώνησε με αυτό το ποσό, έλαβε μια άλλη προσφορά, αυτή τη φορά  περίπου 900 εκατομμύρια δολάρια από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με το ίδιο αίτημα: ” Κλείστε τα πάντα και κάντε όπως στην Ιταλία». «Γνωρίζω από πηγές πληροφοριών, συνέχισε στη συνέντευξη του ο πρόεδρος, ότι παρόμοιες προσφορές έγιναν σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές και όχι μόνο ευρωπαϊκές χώρες. Γνωρίζω επίσης ότι πολλοί αρχηγοί κρατών ή κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένου του Σέρβου προέδρου Aleksandar Vučić που δε δίστασε για λίγο να αποδεχτεί αυτή την προσφορά». Αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιώνονται από τον ιστότοπο της Λευκορωσίας http://www.belta.by.

Μόνο έτσι εξηγούνται όλα όσα συμβαίνουν όλο αυτό το διάστημα στην πολύπαθη χώρα μας. Με όλα όσα έχει επιφέρει η φτιαχτή οικονομική κρίση την τελευταία δεκαετία, όλα έχουν αποκτήσει πλέον ένα αντίτιμο, όλα…,δυστυχώς, πωλούνται και όλα… αγοράζονται. Η δική μας η ελευθερία πόσο κόστισε άραγε;  Εβδομήντα δύο δισεκατομμύρια ευρώ; Τζάμπα πράμα… θα λέγαμε!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας που “κοκορεύεται”, έχοντας πλήρη άγνοια της εκκλησιολογίας
Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας που “κοκορεύεται”, έχοντας πλήρη άγνοια της εκκλησιολογίας
Ο Κορωνοϊός έφερε το στρατό μας στα νησιά! Αποτίμηση…
– Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός που αποφάσισε η Κυβέρνηση είναι φασιστικό μέτρο. Λέμε ΟΧΙ!
Ο βαθιά θρησκευόμενος Χαρδαλιάς και η ιδιότυπη πίστη του
– Έρχεται το αντίχριστο σφράγισμα μέσω του εμβολίου για την αντιμετώπιση του Κορωνοϊού;
– Θα μας εμβολιάσουν παιδιά! Αυτό είναι το επίπεδο της Εκκλησίας της Ελλάδος! Ιερατική Σύναξη Ι. Μ. Ναυπάκτου