Όλα δείχνουν ότι θα παραταθεί η υποχρεωτική μασκοφορία μέχρι το τέλος του μαζικού και «υποχρεωτικού» εμβολιασμού.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Σταθερός στην πολιτική της Υγείας που έχει χαραχθεί επί κορωνοϊού στη χώρα μας, ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας, μιλώντας στο ΣΚΑΪ για το εμβόλιο που αναμένεται στις αρχές του 2021, τόνισε ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία σε πρώτη φάση θα δοθεί σε ευπαθείς ομάδες και υγειονομικό προσωπικό. Ο υπουργός Υγείας έκανε έκκληση στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και στις ευπαθείς ομάδες να προσέξουν ιδιαίτερα, σημειώνοντας παράλληλα ότι η ασφαλής οδός για να βγούμε από το lockdown, είναι να τηρήσουμε τους υγειονομικούς κανόνες. Τόνισε ότι αν τηρηθούν τα μέτρα, θα μειωθεί το ποσοστό της θετικότητας και ανέφερε ως παράδειγμα το Ισραήλ, το οποίο μέσα σε λίγες εβδομάδες πέτυχε να ρίξει τα κρούσματα από τις δέκα χιλιάδες σε τριψήφιο αριθμό. Ωστόσο τόνισε ο υπουργός ότι: «Το μέτρο της μάσκας θα μας συνοδεύσει σίγουρα μέχρι και τους μήνες της άνοιξης». 

Αν αυτό το μακροχρόνιο μέτρο σε εμάς φαίνεται υπερβολικό και ταυτόχρονα κουραστικό, θα πρέπει να οπλιστούμε με εξαιρετική υπομονή, γιατί η πρώτη πληροφόρηση που είχαμε τον Οκτώβριο από τον καθηγητή Κοινωνικών και Φυσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Γέιλ, κ. Νικόλα Χρηστάκη, ήταν ότι το κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού θα συνεχιστεί μέχρι το 2022. Επομένως, σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση είναι βέβαιο ότι θα φοράμε μάσκες μέχρι και το 2022. Διότι ακόμη και να ανακαλυφθεί το εμβόλιο μέσα στο 2021, οπωσδήποτε θα χρειαστεί τουλάχιστον διάστημα ενός έτους για να παραχθεί με επάρκεια για όλο τον πληθυσμό και να αρχίσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί. Επειδή θα υπάρξουν ανεύθυνοι άνθρωποι που δε βλέπουν τα γεγονότα από τη ματιά των ειδικών και δε θα είναι άξιοι εμπιστοσύνης, μπορεί να βρεθούμε μπροστά σε ένα ενδεχόμενο αντιεμβολιαστικό κίνημα με αποτέλεσμα πολλοί να μη θέλουν να εμβολιαστούν, όπως αναφέρει με ανησυχία για την παγκόσμια πορεία της επιδημίας. Ο κ. Καθηγητής προβλέπει επίσης ότι: «Οι οικονομικές επιπτώσεις θα είναι ορατές μέχρι το 2024, χρονιά κατά την οποία θα αρχίσει η ανάκαμψη. Μέχρι τότε η ανθρωπότητα δεν θα έχει επιστρέψει στην κανονικότητα. Υπάρχει περίπτωση ο ιός να μειώσει την επιθετικότητά του γεγονός σύνηθες. Δε θα θέλει να μας σκοτώσει. Γιατί αν μας σκοτώσει θα είναι σαν να σκοτώνει την ίδια την ύπαρξή του. Και αυτός είναι ένας από τους λόγους που η επιδημία του Έμπολα σταμάτησε τόσο γρήγορα γιατί σκότωσε τα θύματα πολύ γρήγορα. Μέχρι τότε οι θεραπείες βελτιώνονται και μας δίνουν χρόνο να προετοιμαστούμε καλύτερα»

Οπωσδήποτε δε θα μείνουμε χωρίς τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας. Για τον λόγο αυτό, τρεις φορές την εβδομάδα θα γίνονται οι ενημερώσεις για την πορεία της επιδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωσή του, η ενημέρωση πλέον θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 18:00, με τη διευκρίνιση ότι κάθε Τετάρτη, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας θα ενημερώνει προσωπικά για την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Στην ενημέρωση της Δευτέρας και της Παρασκευής θα συμμετέχει το συγκεκριμένο επιτελείο της ειδικής επιτροπής που έχει οριστεί, μαζί με τον υφυπουργό της Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκο Χαρδαλιά.

Βρισκόμαστε σε πολύ κρίσιμη φάση για να αποδώσουν τα μέτρα και να οδηγηθούμε στην επόμενη φάση του «υποχρεωτικού» εμβολιασμού. Για τον λόγο αυτό, πραγματοποιούνται συσκέψεις του Πρωθυπουργού με την αρμόδια Εθνική Επιτροπή εμβολιασμού για τη στρατηγική της σχεδίασης ενός μαζικού εμβολιασμού κατά του Covid-19 μέσα από ειδικές δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που θα αναπτυχθούν σε όλη την επικράτεια. Αναφερόμενος στο σχέδιο εμβολιασμού διαβεβαίωσε ότι, θα υπάρχουν ακόμη και κινητά συνεργεία τα οποία θα εμβολιάζουν υγειονομικούς οίκους ευγηρίας ή και άλλους πολίτες που δε θα μπορούν να μετακινηθούν. Από το βήμα της Βουλής κάλεσε όλα τα κόμματα να στείλουν από έναν εκπρόσωπο στην Εθνική Επιτροπή εμβολιασμού. Δήλωσε επίσης ότι αυτή η αρμόδια επιτροπή σύντομα θα καταρτίσει το πρόγραμμα των εμβολιασμών, το οποίο αποτελεί ένα σχέδιο που θα πρέπει να επενδυθεί με τη μέγιστη δυνατή πολιτική συναίνεση. Σύμφωνα με την πρόσφατη ενημέρωσή του, η Ελλάδα θα λάβει σταδιακά από τις αρχές του 2021, περισσότερες από 25 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του Covid-19 μέσω των συμβάσεων προαγοράς που έχει υπογράψει η Ευρωπαϊκή Ένωση με φαρμακευτικές εταιρείες. Ο Πρωθυπουργός, ανέφερε τα εξής: «Επιμένω στην ελεύθερη πρόσβαση όλων των Ελληνίδων και των Ελλήνων στο εμβόλιο, γιατί αυτή η κυβέρνηση από την αρχή αντιμετώπισε το εμβόλιο ως δημόσιο αγαθό. Γι’ αυτό και θα το διαθέτει δωρεάν σε όλους χωρίς καμία εξαίρεση. Είναι υποχρέωσή μας, αλλά ταυτόχρονα, με αυτό τον τρόπο, δηλώνεται και η προσήλωσή μας στην προστασία της δημόσιας υγείας. Είναι πάρα πάρα πολύ σημαντικό να πείσουμε τους συμπολίτες μας ότι το εμβόλιο δεν θα είναι απλά αποτελεσματικό, αλλά και ασφαλές».

Μία σημαντική επισήμανση των λεγομένων του κ. Μητσοτάκη αφορά τη δωρεάν διάθεση του εμβολίου για όλους τους πολίτες. Όπως και ότι θεωρεί λάθος να δοθεί ένα μήνυμα εφησυχασμού, τώρα που είναι περίπου βέβαιο πως μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2021, θα έχει επιτευχθεί ένα επαρκές επίπεδο εμβολιασμού. Αυτή ακριβώς η πληροφόρηση συνεπάγεται και ευαισθητοποιημένους πολίτες περισσότερο προσηλωμένους στην τήρηση των μέτρων προστασίας. Κατά συνέπεια σε ό,τι αφορά την τήρηση των μέτρων, συνδυαστικά με τη στρατηγική του μαζικού εμβολιασμού και την πειθώ του αποτελεσματικού και ασφαλούς εμβολίου, κατανοούμε ότι η άρση του μέτρου της υποχρεωτικής μάσκας θα αργήσει να επιτευχθεί. Όλα δείχνουν ότι θα παραταθεί η υποχρεωτική μασκοφορία μέχρι το τέλος του μαζικού και «υποχρεωτικού» εμβολιασμού. Αυτό που δεν αγγίζεται προς το παρόν είναι η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, διότι είναι ένα ζήτημα που θα ξεκαθαρίσει στην πορεία.

Είναι γεγονός ότι ήδη έχει αλλάξει η καθημερινή ζωή και οι προτεραιότητες των ανθρώπων έχουν επηρεαστεί από την προσπάθεια να διαφυλαχθεί το αγαθό της δημόσιας υγείας, το οποίο έχει πρώτιστο ρόλο στην κυβερνητική πολιτική. Έτσι, αυτή η πολιτική της «υγείας πάνω απ’ όλα», εφαρμόζεται μέσω των σκληρών μέτρων του κοινωνικού αποκλεισμού (lockdown) με τα συνθήματα της νέας κανονικότητας. Από το «Μένουμε σπίτι», που παραμένει πάντοτε σε ισχύ, στο «Μένουμε ασφαλείς» και πάλι στο «Μένουμε σπίτι». Πολλά θα συμβούν ακόμη λόγω της πανδημίας και το μέλλον της ανθρωπότητας είναι δυσοίωνο. Θα καθιερωθεί η εργασία από το σπίτι σε αρκετά επαγγέλματα, επίσης πολλοί θα αναγκαστούν λόγω της αλλαγής των συνθηκών της εργασίας, της ανεργίας και της φτώχειας να εγκαταλείψουν τις πόλεις και μαζί με τις οικογένειές τους να μετακινηθούν στην ύπαιθρο. Ήδη αναζητά κάθε πολίτης πιo ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης. Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν πρέπει να χάσει το θάρρος του κανένας Έλληνας και να αποβάλλει τον φόβο και την αδιαφορία για το κοινό μέλλον της πατρίδας. Η καλύτερη προοπτική είναι να συναισθανθεί την αληθινή προτεραιότητα των αξιών της ζωής του και να τις διεκδικήσει. Η υγεία είναι ένα αγαθό, αλλά υπάρχουν πνευματικά ανώτερα ιδανικά και αξίες. Πάνω από όλα δεν είναι η υγεία, αλλά η Πίστη και η Πατρίδα. 

Για την υποχρεωτικότητα και των δύο μέτρων που αφορούν τη μετάδοση του κορωνοϊού, έχουμε αναφερθεί πολλές φορές και οπωσδήποτε μελλοντικά θα μας απασχολήσουν πολύ περισσότερο. Και το αναφέρουμε αυτό, διότι ως πολίτες εφαρμόζουμε τους νόμους της πολιτείας και την τήρηση της υποχρεωτικότητας της μάσκας. Όπως λοιπόν, για το κράτος είμαστε πολίτες του, ταυτόχρονα είμαστε και πιστά μέλη της Εκκλησίας. Επομένως, μας αφορά άμεσα το θέμα της μασκοφορίας εντός του ιερού ναού, όπως και το κλείσιμο των ιερών ναών. Η υποχρεωτικότητα της μάσκας στη λατρευτική ζωή της Εκκλησίας είναι ενάντια στους νόμους του Θεού. Η μάσκα δεν έχει θέση στο πρόσωπο του πιστού, διότι του παρέχεται προστασία μέσω της Θείας Πρόνοιας. Η πνευματική, πολυπόθητη θεραπεία και σωτηρία προέρχεται από την ουράνια ιατρική του Θεού, πρωτίστως με τη Θεία Κοινωνία και τα άπειρα θαύματά Του. Συνεπώς, ο ορθόδοξος πιστός δεν μπορεί να εξαρτηθεί από ένα ταπεινωτικό εργαλείο της σύγχρονης «θεάς» Υγείας, που αποτελεί είδωλο της νέας εποχής. Τα πάντα είναι δώρα της χάριτος του Θεού, ακόμη και η υγεία. Όλα έχουν αξία, αλλά μόνο όταν μας οδηγούν διά της οδού της μετανοίας και της σωτηρίας μας στον Δωρεοδότη Θεό. Δε δύναται να αγαπάμε και να ζητάμε τα δώρα περισσότερο από τον ίδιο τον Τριαδικό Θεό. Ο Κύριος άλλωστε μας δίδαξε: «Ζητεῖτε δέ πρῶτον τήν βασιλείαν τοῦ Θεοῦ καί τήν δικαιοσύνην αὐτοῦ, καί ταῦτα πάντα προστεθήσεται ὑμῖν». Δηλαδή, ζητείτε δε κατά πρώτον και κύριον λόγον την βασιλείαν του Θεού και την αρετήν που θέλει από σας ο Θεός, και όλα αυτά τα επίγεια αγαθά θα σας δοθούν μαζί με τα ανεκτίμητα αγαθά της βασιλείας των ουρανών. (Ματθ. στ΄, 33) Αμήν !

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Βιάζεται ο Κικίλιας
– Κύριε Κικίλια, είναι ή όχι υποχρεωτικό το υποτιθέμενο εμβόλιο του κορονοϊού;
Όμοιος ομοίω αεί πελάζει και τα τακίμιασε η Λινού με τον Πατριάρχη!
Αυτοκτονία. Μια πραγματική πανδημία
Αποτίμηση, ένας μήνας μετά: Πολλά εξαρτήθηκαν από τον αγιασμό της φοβίας και της μάσκας στη Βουλή των Ελλήνων
Την κεφαλή της Γιαμαρέλλου επί πίνακι ζητά ο Ρουβίκωνας…
Ένας ακόμα επιστήμονας φιμώνεται…
– Στώμεν καλώς, στώμεν μετά φόβου Θεού
– Πατούλης: Η ανατομία ενός «εγκλήματος»
– Όσο φοράς τη μάσκα… μάθε για το εμβόλιο!
– Και οι 12 ήταν υπέροχοι (12 γιατροί μιλούν για τα μέτρα κατά του Covid-19)
– Υποχρεωτικά η μάσκα-υποχρεωτικά και το εμβόλιο;