Λιποθυμίες και αγιασμός δε συνάδουν, τι σημείο παράδοξο είναι φέτος αυτό; Την ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού να λιποθυμούν τα παιδιά;

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Νομίζουμε πως δεν είμαστε εκπρόθεσμοι! Καλή σχολική χρονιά με υγεία και με χαρά, ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά μας! Από τα μικρά του νηπιαγωγείου και του δημοτικού, ως και τα μεγαλύτερα του γυμνασίου και του λυκείου, που δεν παύει να είναι όλα παιδιά δικά μας. Παιδιά που χρειάζονται τις ευχές και τις προσευχές μας για να αντεπεξέλθουν στο επίπονο έργο της μάθησης και γενικότερα της ευρύτερης παιδείας τους.

Το σχολείο φέτος βρίσκεται σε συνθήκες νοσοκομείου με μάσκες, με αντισηπτικά, με θερμομέτρηση, με κανόνες υγιεινής, με οδηγίες και πρωτόκολλα και απαγορεύσεις εισόδου χωρίς μάσκα. Με απομόνωση και “εξιτήρια” προς το σπίτι σε περίπτωση συμπτωμάτων που είναι παρόμοια με του ιού και υποχρεωτικά το τεστ κορωνοϊού.

Άρχισαν να δίνονται και οι πρώτες βοήθειες και να χρήζουν κάποιες περιπτώσεις ελέγχου και νοσηλείας, αφού διαπιστωθούν τα αίτια από τις πρώτες κιόλας λιποθυμίες. Παρατηρούμε ότι οι λιποθυμίες μαθητών την ημέρα του αγιασμού, συνέβησαν στα μικρά παιδιά κυρίως του δημοτικού και λιγότερο του γυμνασίου σε πολλά σχολεία της χώρας. Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζακύνθου, στο 16ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας, στη Νέα Σμύρνη μαθητής πρώτης γυμνασίου, στον Εύοσμο και σε άλλες περιοχές. Μάλιστα στο 1ο Δημοτικό σχολείο Καστοριάς αναφέρθηκε ότι λιποθύμησαν 3 μαθητές. Τα τρία αυτά παιδάκια που είχαν το λιποθυμικό επεισόδιο κατά τον αγιασμό, ευτυχώς υγιέστατα επέστρεψαν πίσω στο σχολείο τους την επόμενη ημέρα. Το ευτύχημα ήταν ότι δύο γονείς ιατροί που βρίσκονταν στον αγιασμό, τους παρείχαν άμεσα τις πρώτες βοήθειες. Αυτό όμως δεν μπορεί να είναι εφικτό τις επόμενες ημέρες, δηλαδή να έχουμε γονείς-ιατρούς στο σχολείο.

Λιποθυμίες και αγιασμός δε συνάδουν, τι σημείο παράδοξο είναι φέτος αυτό; Την ημέρα της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού να λιποθυμούν τα παιδιά; Και μάλιστα χωρίς να έχει προηγηθεί ορθοστασία και συνωστισμός στις αίθουσες με τους δασκάλους τους. Αλλά αντίθετα να υπάρχουν τόσα μέτρα προστασίας και προσοχής για τα παιδιά.

Ποιος ο λόγος των λιποθυμιών; Εάν δεν είναι από ασιτία ή από κάποια σοβαρή νοσηρότητα μιας αδιάγνωστης ασθένειας, θα πρέπει αλλού να αναζητηθούν τα αίτια. Η ασιτία είναι ένας από τους σοβαρότερους λόγους λιποθυμίας, που αντιμετωπίζεται ως σήμερα. Το παιδί πρέπει να πηγαίνει σχολείο αφού έχει φάει το πρωινό του και μαζί του να έχει φέρει απαραιτήτως και το κολατσιό του. Η πολιτεία θα έπρεπε να εξασφαλίσει την καθημερινή σίτιση περισσότερο από τη μάσκα και το παγουρίνο στο παιδί. Να είχε εξασφαλίσει πόρους για τη σωστή σίτιση των μαθητών σε συνεργασία με τους συλλόγους των γονέων και κηδεμόνων.

Αν δεν ευθύνεται η ασιτία τότε μπορεί να φταίει η υποχρεωτική χρήση της μάσκας; Ο συνδυασμός της μάσκας με τη ζέστη που επικρατεί ακόμη στις αρχές του Φθινοπώρου; Μήπως το παιδί έχει αγχωθεί από το φόβο των μέτρων και της γενικής μασκοφορίας; Δε χρειάζεται η ερώτηση αν είναι επικίνδυνη η μάσκα για ένα μικρό παιδί. Ήδη έχει απαντηθεί και από τους ειδικούς ότι θέλει συνεχή οπτική επίβλεψη και παρακολούθηση. Οπωσδήποτε ενέχει κινδύνους και σε ένα μεγάλο βαθμό μάλιστα, γιατί το παιδί δεν έχει την ωριμότητα να αντιληφθεί πότε θα πρέπει να τη βγάλει άμεσα, όταν δηλαδή επιβαρυνθεί η αναπνοή ή όταν αισθανθεί δυσφορία και αδιαθεσία. Όταν το παιδί παίζει ή τρέχει ή είναι στον ήλιο, κανονικά απαγορεύεται η χρήση της. Οπότε αν επιβληθεί μελλοντικά η μάσκα παντού, καταλαβαίνουμε ότι το παιδί θα πρέπει να πάψει να είναι παιδί, αλλά μάλλον φιμωμένο σκυλί με λουρί θα μας θυμίζει. Το παιδί το έπλασε ο Θεός ελεύθερο και υπερκινητικό και τώρα η μάσκα το περιορίζει και το κάνει νωθρό και υποτονικό. Είναι αλήθεια πως γίνονται πολλές δηλώσεις που δεν έχουν λογική συνάφεια με την ψυχολογία του παιδιού. Αυτό βέβαια συμβαίνει προκειμένου να δικαιολογηθεί η επιβολή μάσκας στο παιδί. 

Ποιος από τους ενήλικες που τη φοράει στο χώρο εργασίας δε δυσκολεύεται; Αλλά φυσικά, όλα συμβαίνουν για το καλό της υγείας μας. Είδαμε ότι τόσα χρόνια που φάσκιωναν τα βρέφη για το καλό τους, ήρθε η μέρα που αποδείχτηκε ότι ήταν εσφαλμένη μέθοδος, να εμποδίζεται η κινητικότητα στο βρέφος που μέσα στην κοιλίτσα της μαμάς του σκιρτάει και κολυμπάει από χαρά. Τώρα ερχόμαστε να “φασκιώσουμε” την αναπνοή των παιδιών και όλων μας, δια νόμου. Τι παράδοξα πράγματα που ζούμε. Ας έχουμε ως πρώτη προτεραιότητα την ψυχοσωματική υγεία των παιδιών μας.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Μια αξιοσημείωτη αντίδραση γονέων σε μια ασθενούσα Ελλάδα που αργοπεθαίνει
Όσο φοράς τη μάσκα… μάθε για το εμβόλιο!
Δημοσιεύτηκε η νέα ΚΥΑ – Λέει ο λαός: “Εκεί που ήσουν ήμουνα κι εκεί που είμαι θα’ρθεις”
ΕΟΔΥ για μαθητές και καθηγητές
Παιδεία: Το βαθύ γεγονός
Ο Κορωνοϊός κρατάει “βούρδουλα” και διώχνει από το μάθημα τους μαθητές που δε φορούν μάσκα!
Στοχοποιούνται τα παιδιά μας – Αντίδραση γονέων στην υποχρεωτική εφαρμογή της μάσκας στα σχολεία
Και οι 12 ήταν υπέροχοι (12 γιατροί μιλούν για τα μέτρα κατά του Covid-19)
Ο Αγιασμός του μασκαρά
Από τα 12 έτη το όριο προσαρμογής προς τους ενήλικες στη χρήση της μάσκας
Σοβαρότατος ο κίνδυνος τουλάχιστον για τα παιδιά, όταν φορούν τη μάσκα
Δεν πρέπει να φοράνε μάσκες οι υγιείς ενήλικες, ούτε τα υγιή παιδιά
Η παράνοια στην Ταϊλάνδη
Οι μάσκες προσώπου πόσο επικίνδυνες μπορεί να είναι;