«περάσαμε μια πρωτοφανή κρίση που… απείλησε να διαταράξει και τις σχέσεις της Εκκλησίας με το ποίμνιό της έως ένα σημείο»…(Σακελλαροπούλου)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στο Προεδρικό Μέγαρο, η κα.Σακελλαροπουλου τόνισε τη συμβολή της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και το γεγονός ότι έρχεται αρωγός της Πολιτείας, οσάκις η χώρα και οι πολίτες της το χρειάστηκαν. 

Στη συνάντηση αυτή ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε ότι, και για τους κανόνες της Εκκλησίας και για τους νόμους του Κράτους, υπέρτατος νόμος είναι ο άνθρωπος και πρόσθεσε ότι «τον άνθρωπο πρέπει να τον σεβαστούμε, πρέπει να τον υπηρετούμε. Και για την Εκκλησία ο άνθρωπος είναι ο σκοπός. Αν δεν υπάρχει ο άνθρωπος, δεν νομίζω ότι υπάρχει και η Εκκλησία. Έτσι κάναμε αυτό που μπορούσαμε με δυσκολίες, με μικρές αντιδράσεις, γιατί στο σύνολο η Εκκλησία προχώρησε».

Νομίζουν οι Αρχιερείς ότι με κάτι τέτοια μασονικού τύπου φληναφήματα απηχούν το πνεύμα του Ευαγγελίου, ότι “το σάββατον έγινε διά τον άνθρωπον, ουχί ο άνθρωπος διά το σάββατον”; Μήπως, όμως, ξεχνούν τη συνέχεια των λόγων του Κυρίου;Ώστε ο Υιός του ανθρώπου κύριος είναι και του σαββάτου.” 

Το Σάββατο μπορεί να φτιάχτηκε για τον άνθρωπο, αλλά δεν παύει Κύριος του Σαββάτου να είναι ο Χριστός. Αυτός ορίζει τα σύμπαντα, Αυτός είναι ο Κύριος του ανθρώπου, μωροί και τυφλοί και άπιστοι Αρχιερείς! Κύριος είναι ο Χριστός και όχι ο άνθρωπος! 

Δείτε σχετικά:
– Η σχέση με τα Θρησκευτικά της ΠτΔ Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και οι γκρίζες ζώνες στην καριέρα της
– Μητσοτάκης για Σακελλαροπούλου: «Είναι ένα σύμβολο της νέας εποχής, η οποία ξημερώνει» [ΒΙΝΤΕΟ & ΚΕΙΜΕΝΟ]
– Άγιος… εμφύλιος στο ΣτΕ