Όταν η ηθική του Ευαγγελίου καταργείται την διαδέχεται η διαστροφή ακόμα και αν έχει εύηχα ονόματα όπως βιοηθική…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Στις 20/05/2021 πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα εκδήλωση με τίτλο «Εμβολιασμός: Ηθικά προβλήματα υπό το πρίσμα της ορθόδοξης διδασκαλίας», στην οποία συμμετείχαν μέλη της Διασυνοδικής Επιτροπής της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας, ειδικοί στον τομέα της ιατρικής και της βιολογίας και εκπρόσωποι της ορθόδοξης κοινής γνώμης. Οι συμμετέχοντες απέρριψαν τη συσχέτιση του εμβολίου του κορωνοϊού με τη «σφραγίδα του Αντίχριστου» και την άποψη περί ύπαρξης μικροτσίπ εντός αυτού. Επιπλέον, συμφώνησαν πως ο εμβολιασμός είναι προσωπική επιλογή του κάθε ανθρώπου, η οποία στηρίζεται σε προσωπικές εμπειρίες, γνώσεις και απόψεις ειδικών ιατρών.

Σύμφωνα με την Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία θεωρείται απαράδεκτη «η αφαίρεση και η χρήση ιστών και οργάνων ανθρώπινων εμβρύων, τα οποία έχουν ληφθεί ως αποτέλεσμα εκτρώσεων σε διάφορα στάδια εξέλιξής τους, ώστε να επιχειρηθεί η θεραπεία διαφόρων ασθενειών». Ωστόσο, οι συμμετέχοντες της εκδήλωσης θεωρούν πως οι εμβολιασμένοι δεν πράττουν κάποια αμαρτία καθώς δεν συμμετείχαν στην διαδικασία της έκτρωσης.

Γνωρίζοντας ότι τα εμβόλια χρησιμοποιούν κυτταρικές σειρές από εκτρωμένα έμβρυα (σε κάποια από τα στάδια παραγωγής τους), οι μετέχοντες της στρογγυλής τραπέζης προτρέπουν τις φαρμακευτικές εταιρείες να προχωρήσουν σε νέες τεχνολογικές διεργασίες στις οποίες δεν θα απαιτείται η χρήση βλαστοκυττάρων εκτρωμένων εμβρύων.

Όταν η ηθική του Ευαγγελίου καταργείται την διαδέχεται η διαστροφή ακόμα και αν έχει εύηχα ονόματα όπως βιοηθική. Οι εκκλησιαστικοί και οι λοιποί συμμετέχοντες στο συνέδριο βρήκαν τρόπο να αμνηστεύσουν εαυτούς και αλλήλους από κάθε αμάρτημα για την χρήση εκτρωμένων εμβρύων στα εμβόλια. Όταν έρθει ο καιρός θα βρουν τρόπο να αμνηστεύσουν και το χάραγμα.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Ειδική ομάδα Ρώσων ιερέων φορούν covid-στολές για την τέλεση μυστηρίων σε ασθενείς
– Απολυμαίνουν τους Ι. Ναούς και στη Ρωσία. Ποια όμως είναι η πρακτική των Αγίων…
– Ιλαρίων: Το κουτάλι θα απολυμαίνεται και οι πιστοί θα σκουπίζονται, μόλις κοινωνούν σε πετσέτες…
– Ο Ιλαρίων πρόθυμος εθελοντής στις έρευνες για το Ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού