Σας θέτουμε υπόψη πως… ο πρώην Γενικός Γραμματέας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων… Κωστής Παπαϊωάννου, έγραψε τα ακόλουθα στο λογαριασμό του στο Facebook, με τα οποία συμφωνούμε… (Ελληνικό Παρατηρητήριο των συμφωνιών του Ελσίνκι)

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Παλαιότερα, η Ιστοσελίδα μας είχε αναδημοσιεύσει το αποκαλυπτικό άρθρο με τίτλο «Ο Σόρος χρηματοδοτεί ανθελληνικές ΜΚΟ εντός Ελλάδος» (έτος 2011), το οποίο περιέγραφε τον ρόλο των ανθελληνικών ΜΚΟ που δρουν εντός της Ελλάδος καθώς και τη σχέση που έχουν με τον George Soros. Αυτό το άρθρο αναδείκνυε και τη σχέση του Παναγιώτη Δημητρά με τον George Soros (και την ΜΚΟ «Ανοιχτή Κοινωνία»).

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι τον Νοέμβριο του 2019 κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά από τον Παναγιώτη Δημητρά – Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι κατά της Κατάνυξης (https://katanixi.gr/), για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων με ξενοφοβικό – ισλαμοφοβικό κίνητρο, η οποία βασίστηκε σε επίμαχο άρθρο που δημιουργήθηκε από τα Εllinika Hoaxes (σ.σ. περισσότερες πληροφορίες και αποκαλυπτικές διευκρινίσεις για την μηνυτήρια αναφορά μπορείτε να δείτε στη σχετική μας ανάρτηση). Τα Εllinika Hoaxes επίσης σχετίζονται με τον George Soros, καθώς όπως είχε περιγραφεί σε άρθρο που είχαμε αναδημοσιεύσει παλαιότερα: «Τα Ελληνικά Hoaxes, ΜΚΟ πλέον, είναι και μέλος του IFCN (International Fact-Checking Network), το οποίο χρηματοδοτείται… από τον Τζορτζ Σόρος!».

Στις 12 Μαρτίου 2020, ο Παναγιώτης Δημητράς ως εκπρόσωπος του ΕΠΣΕ (Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι) κατέθεσε μια νέα μηνυτήρια αναφορά με τίτλο «Μηνυτήρια αναφορά για θέση Εκκλησίας της Ελλάδος για δήθεν μη μετάδοση κοροναϊού», επειδή στις 2 Μαρτίου 2020 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοίνωσε σχετικά με το ζήτημα του κορωνοϊού ότι: «Για τα μέλη της Εκκλησίας, η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών, γιατί οι πιστοί όλων των εποχών, γνωρίζουν ότι η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνιστά αφ᾿ ενός μια έμπρακτη κατάφαση αυτοπαράδοσης στον Ζώντα Θεό, και αφ᾿ ετέρου τρανή φανέρωση αγάπης, η οποία κατανικά κάθε ανθρώπινο και ίσως δικαιολογημένο φόβο: «φόβος δεν υπάρχει στην αγάπη, αλλά η τέλεια αγάπη διώχνει τον φόβο» (Α΄ Ἰωάν. 4, 18)».

O Παναγιώτης Δημητράς στη μηνυτήρια αναφορά του σημείωσε ότι συμφωνεί με αυτά που έγραψε στην ανάρτησή του στο Facebook ο Κωστής Παπαϊωάννου και τα οποία ανέφεραν ότι: «Η εκκλησία επιδιώκει τον διαχωρισμό εκκλησίας κοινωνίας. Εμείς τι περιμένουμε; Να δω έναν εισαγγελέα να παραγγείλει μια κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την θέση της ότι «η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών». Ή μια ένωση πολιτών να προσφύγει στη Δικαιοσύνη και να την καλέσει να παρέμβει για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας».

Σχετικά με τον Κωστή Παπαϊωάννου, ο οποίος διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (από τον Μάρτιο 2015 ως τον Νοέμβριο 2016) επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παραθέτουμε κάποιες χαρακτηριστικές πληροφορίες:

α) Κατά τη διάρκεια που ήταν Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Μάρτιος 2015 – Νοέμβριο 2016), ο Κωστής Παπαϊωάννου και οι συνεργάτες του νομοθετήσανε την απαράδεκτη και μιαρή επέκταση του συμφώνου συμβίωσης ώστε να περιλαμβάνει και τα ομόφυλα ζευγάρια. Αυτός ο μιαρός νόμος ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή τον Δεκέμβριο του 2015

Σχετικά με την στάση που κράτησε η επίσημη Εκκλησία, ο Κωστής Παπαϊωάννου είχε δηλώσει στις 16 Νοεμβρίου 2016 ότι: «η επίσημη Εκκλησία επέλεξε κατά την ακρόαση φορέων στη Βουλή να τραβήξει μια διαχωριστική γραμμή, να διατυπώσει με σαφήνεια τη δική της θέση απέναντι στο γάμο και το Σύμφωνο αλλά και να διευκρινίσει ότι τα ζητήματα αυτά ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα της Πολιτείας».

β) Όταν παραιτήθηκε από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Νοέμβριος 2016) δήλωσε ότι “το νομοσχέδιο για την αναγνώριση ταυτότητας φύλου είναι σχεδόν έτοιμο για δημόσια διαβούλευση” καθώς και ότι “η προετοιμασία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, δηλαδή τη δυνατότητα διόρθωσης φύλου με απλούστερες διαδικασίες έχει ολοκληρωθεί». Ο απαράδεκτος αυτός νόμος ψηφίστηκε από την Ελληνική Βουλή τον Οκτώβριο του 2017.

γ) Τον Μάρτιο του 2018, δημοσίευσε το άρθρο με τίτλο «Αμβρόσιος, ένας εχθρός της εκκλησίας» στο οποίο ανέγραφε μεταξύ άλλων ότι: «Την χαμένη τιμή της εκκλησίας έσωσαν οι αντίπαλοι του Αμβρόσιου: οι εννέα ομοφυλόφιλοι πολίτες που τον μήνυσαν, η πολιτική αγωγή, ο μάρτυρας κατηγορίας Ν. Αλιβιζάτος. Μπορούν να νιώθουν διπλά περήφανοι: έσυραν τον κήρυκα του μίσους στο εδώλιο και εκπροσώπησαν τις αξίες ενός υγιούς τμήματος της εκκλησίας».

δ) Τον Οκτώβριο του 2019, δημοσίευσε το άρθρο με τίτλο «Οι αν-ορθοδοξίες του Συμβουλίου Επικρατείας στην απόφαση για το μάθημα των θρησκευτικών» με το οποίο καταφερόταν εναντίων της απόφασης του ΣτΕ που έκρινε ως αντισυνταγματικές τις ρυθμίσεις Γαβρόγλου για το μάθημα των θρησκευτικών σε δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο.

ε) Τον Ιανουάριο του 2019, υπέγραψε με άλλους 157 καλλιτέχνες ένα κείμενο υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, το οποίο ανέφερε ανάμεσα τα άλλα: «Ενώνουμε τη φωνή μας με τη φωνή των γειτόνων μας που απομονώνουν τους εθνικιστές και τη ρητορική μίσους και στέλνουν μηνύματα φιλίας και αλληλεγγύης στον Ελληνικό λαό γυρίζοντας την πλάτη στην πατριδοκαπηλία, το τσίρκο με τους Βουκεφάλες και την ακροδεξιά».

στ) Τον Νοέβριο του 2015 και ενώ ο Κωστής Παπαϊωάννου ήταν Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Μάρτιος 2015 – Νοέμβριο 2016), δήλωσε σχετικά με την αναθεώρηση του πλαισίου για τις υιοθεσίες που σχεδίαζε η κυβέρνηση: «Είναι εξαιρετικά σημαντικό κοινωνικά το γεγονός ότι υπάρχουν παιδιά που μεγαλώνουν σήμερα με ομόφυλα ζευγάρια. Αυτό είτε κάποιους τους σοκάρει είτε όχι είναι μια πραγματικότητα. Και θεωρώ ότι πάντα οι νόμοι πρέπει να προσπαθούν να ρυθμίζουν την υπάρχουσα πραγματικότητα και όχι απλώς να κρυβόμαστε πίσω από μια φαντασιακή πραγματικότητα». Αυτό το μιαρό νομοσχέδιο που επιτρέπει σε ομόφυλα ζευγάρια να γίνουν ανάδοχοι γονείς, ψηφίστηκε από την ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής στις 9 Μαΐου 2018.

Επίσης, ο Κωστής Παπαϊωάννου διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας (1997-2004) και συμμετείχε στα διεθνή όργανα στρατηγικής της οργάνωσης. Σχετικά με τη Διεθνή Αμνηστία, υπενθυμίζουμε ότι τον Φεβρουάριο του 2020 δημοσιεύθηκε μία αποκαλυπτική έκθεση στο περιοδικό Valeurs Actuelles, η οποία περιγράφει τις ισχυρές διασυνδέσεις του George Soros με Δικαστές του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ) καθώς και την σημαντική επιρροή του στις αποφάσεις του Δικαστηρίου. Σύμφωνα με την έκθεση, τουλάχιστον 22 από τους 100 δικαστές που είχαν υπηρετήσει στο ΕΔΔΑ μεταξύ Ιανουαρίου 2009 και Οκτωβρίου 2019 είχαν «ισχυρούς δεσμούς» με μία από τις επτά ΜΚΟ που συνδέονταν με τον George Soros πριν από το διορισμό τους στο δικαστήριο.

Επιπλέον, 18 από τους 22 δικαστές λέγεται ότι έχουν εκδικάσει υποθέσεις στις οποίες συμμετείχαν οι ΜΚΟ των οποίων ήταν μέλη. Σύμφωνα με την έκθεση, μεταξύ αυτών των ΜΚΟ ήταν η Διεθνής Αμνηστία, η Επιτροπή Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και διάφορες άλλες διακλαδώσεις των ιδρυμάτων του Open Society Foundations. Το περιοδικό Valeurs Actuelles που δημοσίευσε την έκθεση, υποστήριξε ότι οι εν λόγω 22 δικαστές επέτρεψαν στον George Soros να «διεισδύσει» αποτελεσματικά στο δικαστήριο (ΕΔΔΑ) και να επηρεάσει τις αποφάσεις του και παρέθεσε τις αποφάσεις υπέρ της υιοθεσίας παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια στην Ελλάδα καθώς και την εφαρμογή του νόμου της σαρία στην Ελλάδα για την επίλυση διαφορών μεταξύ Μουσουλμάνων.

Επιπρόσθετα, ο Παναγιώτης Δημητράς στη μηνυτήρια αναφορά του αναδημοσίευσε και ένα κείμενο με την ανεπίσημη «απάντηση» του αρμόδιου επιστημονικού οργάνου της πολιτείας σχετικά με τη Θεία Κοινωνία. Αυτό το κείμενο σημειώνει ότι η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας ανεπίσημα πήρε θέση για το αν μεταδίδεται ο κοροναϊός μέσω της Θείας Κοινωνίας και σε δημοσιογράφους που ρωτούσαν επίμονα σχετικά με τη θέση της Ιεράς Συνόδου, η ξεκάθαρη απάντηση της επιτροπής ήταν ότι: «Ο ιός μεταδίδεται και με το σάλιο και μεταδίδεται και με το κουταλάκι». Το κείμενο αναγράφει πως «δεν θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση περί του θέματος, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν θέλουν να «θίξουν το θέμα πίστης»» αλλά αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι το κείμενο σημειώνει ότι στην εν λόγω επιτροπή «συμμετέχει -μεταξύ άλλων- και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας»

Εφόσον ο λοιμωξιολόγος καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ενστερνίζεται την βλάσφημη θέση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ότι «ο ιός μεταδίδεται και με το σάλιο και μεταδίδεται και με το κουταλάκι», μόνο θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί το δημοσίευμα που αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής έψαλε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ι.Ν. Αναστάσεως του Χριστού Σπάτων, χωρίς την παρουσία πιστών (λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού) και στην οποία χοροστάτησε ο μητρ. Μεσογαίας Νικόλαος.

Υπενθυμίζουμε ότι σε αντίθεση με τη βλάσφημη θέση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, η επιστημονικά διεθνώς καταξιωμένη λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου είχε το ομολογιακό θάρρος και την πίστη να δηλώσει δημόσια ότι «τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο» καθώς και ότι «η Θεία Κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού». Η Ιστοσελίδα μας στέκεται δίπλα στην κα. Ελένη Γιαμαρέλλου για ακόμα μία φορά και τη συγχαίρει ξανά για το ορθόδοξο φρόνιμά της, που εξωτερικεύθηκε μέσα από δηλώσεις ομολογιακού χαρακτήρα.

Διαβάσαμε στο greekhelsinki.wordpress.com:


Μηνυτήρια αναφορά για θέση Εκκλησίας της Ελλάδος για δήθεν μη μετάδοση κοροναϊού

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ (ΕΠΣΕ)

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών

12 Μαρτίου 2020

Μηνυτήρια αναφορά για θέση Εκκλησίας της Ελλάδος
για δήθεν μη μετάδοση κοροναϊού

Κύριοι/Κυρίες

Σας θέτουμε υπόψη πως, στις 9 Μαρτίου 2020, ο πρώην Γενικός Γραμματέας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και πρώην Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Κωστής Παπαϊωάννου έγραψε τα ακόλουθα στο λογαριασμό του στο Facebook, με τα οποία συμφωνούμε. Στη συνέχεια αναδημοσιεύουμε κείμενο με την «απάντηση» του αρμόδιου επιστημονικού οργάνου της πολιτείας, δυο κείμενα για ανάλογες θέσεις με εκείνες της Ιεράς Συνόδου των νυν ή πρώην Μητροπολιτών Σεραφείμ και Αμβρόσιου και, τέλος, την εντελώς αντίθετη θέση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου:


Η επιτροπή του υπουργείου Υγείας μάς επιστρέφει στον 21ο αιώνα –
«Μεταδίδεται ο κοροναϊός με τη Θεία Κοινωνία»
in.gr 9-3-2020

Χρειάστηκε να περάσουν αρκετές ημέρες και να ακουστούν διάφορες… παραφωνίες, όμως τελικά -έστω και ανεπίσημα- η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας πήρε θέση για το αν μεταδίδεται ο κοροναϊός μέσω της Θείας Κοινωνίας.

Η απάντηση ήταν η προφανής. «Ο ιός μεταδίδεται και με το σάλιο και μεταδίδεται και με το κουταλάκι» ήταν η ξεκάθαρη απάντηση της επιτροπής σε δημοσιογράφους που ρωτούσαν επίμονα σχετικά με τη θέση της Ιεράς Συνόδου, η οποία αψηφώντας προκλητικά την επιστήμη, ανακοίνωσε πως ο κοροναϊός δεν μεταδίδεται με τη θεία κοινωνία!

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί πως δεν θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση περί του θέματος, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν θέλουν να «θίξουν το θέμα πίστης».

Ωστόσο, το σημαντικό που θέλει να περάσει στην κοινωνία η εν λόγω επιτροπή, στην οποία συμμετέχει -μεταξύ άλλων- και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, είναι πως οι ευπαθείς ομάδες πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγουν χώρους με πολύ κόσμο, όπως είναι οι εκκλησίες.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ζήτησε από τις ευπαθείς ομάδες να μένουν στο σπίτι τους και να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους. Επιπλέον έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας πως οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι και γι΄ αυτό θα πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

Αυτός είναι και ο λόγος, που μιλώντας σε αυστηρό ύφος ο υπουργός Υγείας τόνισε πως είναι υποχρέωση και καθήκον όλων να προστατεύσουμε τις ευπαθείς ομάδες. Όπως είπε χαρακτηριστικά, δεν χωράει ανευθυνότητα, και ζήτησε όσοι έχουν συμπτώματα γρίπης να παραμείνουν στο σπίτι τους και υπευθυνότητα από όλους για τον περιορισμό της διασποράς, η οποία θα πλήξει περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες.

«Δε μεταδίδεται καμία ασθένεια μέσω της Θείας Κοινωνίας» λέει η Ιερά Σύνοδος

Αξίζει να σημειωθεί πως η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος συνεδρίασε σήμερα για τον κοροναϊό υποστηρίζοντας ότι δεν μεταδίδεται με τη Θεία Κοινωνία.

Με σημερινή της ανακοίνωση η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αφού καλεί όλους τους πιστούς καθώς και τους ιερείς να εντείνουν τις προσευχές τους υπέρ της αποτροπής εξάπλωσης του κοροναϊού και αφού κάνει συστάσεις προς ευπαθείς ομάδες να αποφύγουν προσωρινώς την έξοδο από την οικίας τους, εάν δεν είναι απολύτως απαραίτητο, ξεκαθαρίζει πως η Θεία Κοινωνία δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών.

«Για τα μέλη της Εκκλησίας, η προσέλευση στην Θεία Ευχαριστία και η κοινωνία από το Κοινό Ποτήριο της Ζωής, ασφαλώς και δεν μπορεί να γίνει αιτία μετάδοσης ασθενειών, γιατί οι πιστοί όλων των εποχών, γνωρίζουν ότι η προσέλευση στη Θεία Κοινωνία, ακόμη και εν μέσω πανδημίας, συνιστά αφ᾿ ενός μια έμπρακτη κατάφαση αυτοπαράδοσης στον Ζώντα Θεό, και αφ᾿ ετέρου τρανή φανέρωση αγάπης, η οποία κατανικά κάθε ανθρώπινο και ίσως δικαιολογημένο φόβο: «φόβος δεν υπάρχει στην αγάπη, αλλά η τέλεια αγάπη διώχνει τον φόβο» (Α΄ Ἰωάν. 4, 18). Τα μέλη της Εκκλησίας γνωρίζουν ότι η κοινωνία, δηλαδή η σχέση, είναι καρπός αγάπης και άθλημα ελευθερίας, ακριβώς γιατί αγνοεί την καχυποψία, τις επιφυλάξεις, τους φόβους» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
Ο κ.Σωτήρης Τσιόδρας πριν λίγες μέρες μας ξάφνιασε δυσάρεστα, υιοθετώντας μία αινιγματική και διφορούμενη στάση
Κύριε Πρωθυπουργέ και κύριοι Εισαγγελείς, τι θα γίνει με τον εθνικό μηνυτή;
– Ας μαζέψει αυτεπαγγέλτως κάποιος δικαστικός λειτουργός, το Παρατηρητήριο Ρατσιστικών Εγκλημάτων· μήνυσε τον ιερέα Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Λέσβο
– Η μήνυση του κ. Παναγιώτη Δημητρά κατά της Κατάνυξης και η απάντησή μας