…Στη σεβάσμια ηλικία των 82 ετών, ο Μακαριώτατος επέλεξε να απομονωθεί ώστε να αποφύγει κάθε πιθανότητα μόλυνσης από τον ιό…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Ως “διάττων αστήρ”* αναγράφεται στις σελίδες της ορθοδόξου ιστορίας ο Αρχιεπίσκοπος πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος. Ο Μακαριώτατος έσπευσε να διαφύγει των καταστάσεων και να ξαποστάσει στην ακριτική Μονή Αγίων Θεοδώρων. Προσευχόμαστε, πίσω από αυτόν τον αυτοεξορισμό να εμφιλοχωρεί το ησυχαστικό πνεύμα του Αρχιεπισκόπου. Ειδάλλως, οι πιο τολμηροί, θα μπορούσαν να υποστηρίξουν πως ο κ.Ιερώνυμος λαμβάνει “προστατευτικά μέτρα ασφαλείας”.

Φοβούμαστε, μήπως το σεβάσμιο γήρας του σώματος συνοδεύεται από το ωμό γήρας της ψυχής. Μάλλον, είχαμε λαθεμένη αντίληψη ότι ο κ.Ιερώνυμος θα αντιληφθεί το Θεόσταλτο του ιού και θα επαναπροσδιορίσει το ιερό του αξιώματός του. Τελικά, νομιμοποίησε τις αποφάσεις της ΔΙΣ και τις επισφράγισε με την δική του προσωπική διαφυγή. Χρειάζεται κ.Ιερώνυμε, η θέληση των πιστών να συναντηθεί με τη δική σας ανάγκη να λειτουργήσετε το ποίμνιό σας. Η αγωνιστική διάθεση των Ορθόδοξων να συμπλεύσει με τον δικό σας ομολογιακό χαρακτήρα, ο οποίος δε θα γρηγορεί να τρέξει μακριά… απ’ τον Υιό (αναστήτω ο Θεος και διασκορπισθήτωσαν οι εχθροί αυτού). Να συγκροτήσετε ένα ακλόνητο ορθόδοξο φρόνιμα που δε θα υπεκφεύγει ούτε θα αναπαύεται, όταν το κοντέρ διπλασιάζει τα χιλιόμετρα των αποστάσεων. Στην αγάπη σας, μην ανεβάζετε ταχύτητα γιατί κινδυνεύετε με μετωπική, ολέθρια σύγκρουση. Προσγειωθείτε και κυρίως αντιληφθείτε την Αλήθεια του Υιού… τρέξτε να “κολλήσετε Υιό” και ίσως το γήρας βρει την νιότη της ψυχής. Σεβασμιώτατε, ορθώς πράττετε και ησυχάζετε, αλλά μη ξεχνάτε ότι η νήψη δεν ακυρώνει τον αγώνα της Ομολογίας!

* “διάττων αστήρ” είναι αστέρι που μεσουράνησε, έλαμψε και έσβησε γρήγορα, πρόσκαιρη δόξα.

Διαβάσαμε στο piraeuspress.gr:


ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ: Δείτε το μοναστήρι που επέλεξε για να προστατευθεί από τον κορωνοϊό

Καραντίνα Ιερώνυμος: Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος παραμένει στη μονή των Αγίων Θεοδώρων Ζάλτσας, εκεί όπου έγινε και η εγγραφή τού τηλεοπτικού μηνύματος το οποίο απηύθυνε προς τους Έλληνες και τις Ελληνίδες. 
Στη σεβάσμια ηλικία των 82 ετών, ο Μακαριώτατος επέλεξε να απομονωθεί ώστε να αποφύγει κάθε πιθανότητα μόλυνσης από τον ιό.

Η πρόθεση του έγινε γνωστή και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν στο facebook o δημοσιογράφος του Star Κεντρικής Ελλάδας Θανάσης Μερτζάνης και ο οπερατέρ Πάνος Πραγιάννης, μετά την μαγνητοσκόπηση του μηνύματος.

Το εντυπωσιακό ασκητήριο των Αγίων Θεοδώρων βρίσκεται κοντά στην ακρόπολη της αρχαίας Βούλιδος, κι είναι κτισμένο στην κορυφή ενός κατακόρυφου βράχου.
Σε αυτό το ησυχαστήριο, δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από την πλησιέστερη πόλη, είχε κάνει και στο παρελθόν τις διακοπές του ο Αρχιεπίσκοπος.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Δείτε σχετικά:
– Το μένος και το μίσος της κοσμικής εξουσίας ενάντια στην Εκκλησία του Χριστού
– Ποια είναι η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για το Πάσχα με φόντο τον Κορωνοϊό;
– Κανονικά η Θεία Κοινωνία λέει η Ορθόδοξη Εκκλησία στη Σερβία
– π.Θεόδωρος Ζήσης, Έργο του διαβόλου το κλείσιμο των Ναών από την Ιερά Σύνοδο
– Ο Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, συμφώνως με το πνεύμα των φίλων του Προτεσταντών, μας νουθετεί!
– Οι ιερείς της Γεωργίας μας δίνουν παράδειγμα!
– Θα ανασταίνεται ο Κύριός μας, κατά τις ανθρώπινες επιθυμίες και βουλές;
– Μας εξόργισε η επιστολή του Μητροπολίτου Μεσογαίας προς την Υπουργό Παιδείας
– Δημητριάδος: «Δε διώκεται ο Χριστιανισμός και η Εκκλησία»
– Σικάγο – Οικουμενιστική συμπροσευχή για τον Κορωνοϊό [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης συμφωνεί με τον Πρωθυπουργό
– Να γιατί η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στερείται Αγίου Πνεύματος
– Δεν άργησε και το Φανάρι να αποκαλυφθεί!
– Μοναχού Σεραφείμ (Ζήση), Ο κορωνοϊός διδάσκει το «πως» της Αποτειχίσεως (…μάλλον δε και το «δια τι»)
– Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε την Εκκλησία εκθέτοντάς την στην κοινή γνώμη ως ανεύθυνη. Ιδού το ΦΕΚ που «κλείνει» τις Εκκλησίες!
– Η εωσφορική απόφαση της Δ.Ι.Σ. και η παρέμβαση του Καίσαρα Μητσοτάκη για αναστολή της Θείας Λειτουργίας
– π.Νικόλαος Μανώλης, Η Θεία Κοινωνία και οι ασθένειες [ΒΙΝΤΕΟ 2020]
– Εμείς στους ιερούς Ναούς δυναμώνουμε, θεραπευόμαστε και δεν αρρωσταίνουμε… ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ – πράξη νομοθετικού περιεχομένου