Εντύπωση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Σέρβου Μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλόχιου ο οποίος εξέφρασε μεν δήλωσε την λύπη του για την πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ στο Παρίσι, αλλά παράλληλα σχολίασε τις κατεστραμμένες εκκλησίες στο Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια και την στάση των Γάλλων…

«Λυπάμαι, για όσα περνούν οι αδελφοί μας ο Γάλλοι λόγω της πυρκαγιάς στον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων. Ωστόσο, να θυμάστε ότι οι στρατιώτες της χώρας συμμετείχαν στην καταστροφή 150 εκκλησιών μας στο Κόσοβο και τα Μετόχια, συμπεριλαμβανομένης της Παναγίας Ljeviške η οποία ήταν επίσης όμορφη, όπως η Notre Dame» είπε ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος σε εκδήλωση στο Danilovgrad.

Στο μεταξύ στο Παρίσι οι ειδικοί είναι πλέον σε θέση να προσδιορίσουν τον ακριβή τόπο από τον οποίο ξεκίνησε η πυρκαγιά στον καθεδρικό ναό. Η αστυνομία επανεξέτασε πολλά βίντεο και φωτογραφίες της φωτιάς και τώρα πιστεύει ότι το κέντρο πυρκαγιάς ήταν στο κεντρικό τμήμα του καθεδρικού ναού.

Στο πλαίσιο της έρευνας, η αστυνομία, δίνει ιδιαίτερη προσοχή στο έργο του συστήματος συναγερμού πυρκαγιάς στην Notre Dame. Η αστυνομία πιστεύει ότι οι αισθητήρες συναγερμού πυρκαγιάς στον καθεδρικό ναό δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν σωστά.

ΠΗΓΗ