Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Κύπρου

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Το εμβόλιο έφτασε σχεδόν στο κατώφλι της χώρας, με τον πληθυσμό να το υποδέχεται μουδιασμένος, με ανάμεικτα συναισθήματα. Το νέο επίτευγμα της επιστήμης θα απελευθερώσει τον άνθρωπο από τα δεσμά του κορωνοϊού ή θα τον φυλακίσει για πάντα σε μια νέα πραγματικότητα απόλυτου ελέγχου της ύπαρξής του;

Οι γνώμες είναι πολλές, οι πληροφορίες ακόμα περισσότερες και η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Το κράτος από τη μία διαβεβαιώνει για την αναγκαιότητα του εμβολίου και η Εκκλησία από την άλλη αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στην πολιτική εντολή και στην αμφιβολία των πιστών.

Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, χωρίς να ακυρώσει την επιστημονική ομάδα που συμβουλεύτηκε η Κυπριακή κυβέρνηση, ζήτησε τη συνδρομή μιας ακόμα ομάδας επιστημόνων προερχόμενων από το χώρο της Εκκλησίας που θα διασταύρωνε τις πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου και θα γνωμοδοτούσε στην Εκκλησία της Κύπρου. Όπερ και εγένετο!

Μια ομάδα ανεξάρτητων επιστημόνων που αποτελούνταν από τους: α) Δρα Πέτρο Καραγιάννη, Καθηγητή Μικροβιολογίας/Μοριακής ιολογίας, β) Δρα Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη, Αναπληρωτή Καθηγητή Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας, και γ) Δρα Γεώργιο Κρασιά, Επίκουρο Καθηγητή Μοριακής Ιατρικής, κλήθηκε να καταθέσει τις απόψεις της ενώπιον της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου υπό την προεδρία της Α.Μ, του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και το ποιόν του εμβολίου. 

Στη συνέχεια, μετά την ακρόαση της ομάδας, η Ιερά Σύνοδος έβγαλε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων τονίζει ότι:

«Ἡ Ἱερά Σύνοδος χωρίς νά παραβλέπει τίς ἐπιφυλάξεις κάποιων ὡς πρός τή σύσταση καί τή δράση ὁρισμένων ἐμβολίων τά ὁποῖα ἑτοιμάζουν μεγάλες φαρμακευτικές βιομηχανίες, ἀλλά καί χωρίς νά ἀσπάζεται τή συνωμοσιολογία πού ἀναπτύσσεται γύρω ἀπό τό θέμα καί ἀφοῦ ἄκουσε μέ προσοχή τούς εἰδικούς ἐπιστήμονες πού κάλεσε πρός τοῦτο, ἀποφάσισε νά συστήσει στούς πιστούς νά ἐμβολιασθοῦν ἐφόσον τό συγκεκριμένο ἐμβόλιο συστήσουν οἱ ἁρμόδιες Ὑπηρεσίες Ὑγείας τοῦ Κράτους. Δέν εἶναι δυνατόν νά ἀποδώσουμε κανενός εἴδους συμφέροντα στίς Ἰατρικές Ὑπηρεσίες Ὑγείας τοῦ Κράτους παρά μόνο τήν ἔγνοια τους γιά τήν ὑγεία τοῦ λαοῦ».

Σε διευκρινιστική ανακοίνωσή του ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, σπεύδει να επισημάνει ότι διαφωνεί με την παραίνεση της εκκλησίας της Κύπρου να προχωρήσουν οι πιστοί σε εμβολιασμό. Επιθυμεί να διαχωρίσει τη θέση του από την απόφαση της Εκκλησίας, που ήθελε ομοφωνία όλων των ιεραρχών στο θέμα της απόλυτης σύμπλευσης της Εκκλησίας με τις επιταγές της Κυβέρνησης, παρά την επιστημονική τοποθέτηση της ανεξάρτητης ομάδας λοιμωξιολόγων.

Προς τι, άραγε, οι τόσο βεβιασμένες αποφάσεις της Εκκλησίας να συμφωνήσουν με το κράτος τη στιγμή που ακόμα και οι ίδιες οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν εγγυώνται την ασφάλεια των εμβολίων που παράγουν;

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Το γενναίο «Όχι» του Μητροπολίτη Μόρφου για τις μάσκες στα σχολεία
– Ας πάει ο Δεσπότης σας φυλακή
Τι απαντά ο Μόρφου για τον κορωνοϊό και τη στάση της Εκκλησίας της Κύπρου;
Δόξα σοι ο Θεός! Χαράς Ευαγγέλια! Ο Μητροπολίτης Μόρφου, αποκαταστάθηκε μέσα μας εκ νέου…
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου υπερβαίνει στην εφαρμογή τα μέτρα της πολιτείας
Πνευματικός και ιατρικός μεσαίωνας
Μήνυση για το σκάνδαλο του κορονοϊού
Pasquale Mario Bacco: Η ομολογία ενός ιατροδικαστή
Επιπλοκές και ένας θάνατος εθελοντή του εμβολίου του Covid-19
– Την κεφαλή της Γιαμαρέλλου επί πίνακι ζητά ο Ρουβίκωνας…
– Ένας ακόμα επιστήμονας φιμώνεται…
– Το ήθος των “εμβολιαστών”, συνάδει με την Ιατρική επιστήμη;
– Και οι 12 ήταν υπέροχοι (12 γιατροί μιλούν για τα μέτρα κατά του Covid-19)