Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

… Η έκδοση των Διπτύχων του 2020 συμπεριλαμβάνει τους νέους αρχιερείς Φθιώτιδος, Λήμνου και Καλαβρύτων….

Μπάχαλο η διοικούσα Εκκλησία. Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι. Αναγνωρίζει τον ψευδοαρχιεπίσκοπο του κακοκεφάλου της Ουκρανίας κ. Επιφάνιο. Καλά, τα είπαμε, δαιμονική απόφαση. Εκδίδονται τα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδας για το 2020, πουθενά ο ψευδοεπίσκοπος! Δεν αναφέρεται! Αναγράφεται κανονικά ως μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας ο κανονικός π. Ονούφριος! Από λάθος ή μπάχαλο πραγματικό; Ή πάλι μήπως ισχύει εδώ η παροιμία γλώσσα λανθάνουσα τα αληθή λέγει;

Διαβάσαμε στο oukraniko.blogspot.com:


Καμία αλλαγή στα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος για το 2020. Ο Ονούφριος παραμένει ο μόνος Μητροπολίτης Κιέβου

Φαίνεται ότι οι αντιδράσεις για την αναγνώριση της ψευδοαυτοκεφαλίας της Ουκρανίας από την Εκκλησία της Ελλάδος, έφεραν αποτελέσματα.
Στην έκδοση των επισήμων Διπτύχων δεν έγινε καμία αλλαγή και τυπώθηκαν ως είχαν μέχρι σήμερα. Εμφανίζουν τον κανονικό Μητροπολίτη Κιέβου τον κ. Ονούφριο, και δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στην ύπαρξη του σχισματικού Επιφανίου.
Η έκδοση των Διπτύχων του 2020 συμπεριλαμβάνει τους νέους αρχιερείς Φθιώτιδος, Λήμνου και Καλαβρύτων, οι οποίοι εξελέγησαν από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας κατά τη συνεδρίαση της 11ης Οκτωβρίου 2019. 
Την επομένη 12η Οκτωβρίου συνήλθε η Εκτακτη Ι.Σ.Ι., ασχολήθηκε με το ουκρανικό πρόβλημα και κατά τα λεγόμενα του Μητροποπολίτη Ναυπάκτου Ιεροθέου αποφάσισε την αναγνώριση της «Ουκρανικής Αυτοκεφαλίας».

Από το γεγονός δημιουργήθηκε θόρυβος και αναστάτωση μεταξύ των αρχιερέων κληρικών και λαϊκών πιστών και πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι αμφισβήτησαν ότι ελήφθη οποιαδήποτε συνοδική απόφαση.  
Οι τεκμηριωμένες αντιρρήσεις κατά της “απόφασης” αναγνώρισης της Ι.Σ.Ι. συνοδεύουν τον ογκώδη φάκελλο, ο οποίος έχει κατατεθεί ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης και πιο συγκεκριμένα του Συμβουλίου της Επικρατείας, από την «Πανελλήνια Ορθόδοξο Ένωση» για ακύρωση της συνοδικής “απόφασης”.
Τα εκδοθέντα Δίπτυχα της Εκκλησίας της Ελλάδος, για κάποιο λόγο που μένει να διευκρινιστεί, ενώ θα μπορούσαν να είχαν την προσθήκη των σχισματικών, αφού περιλαμβάνουν τις αλλαγές προγενέστερης απόφασης της Ιεραρχίας, όπως η εκλογή και χειροτονία των νέων Μητροπολιτών που προαναφέραμε, δεν περιλαμβάνουν την «Ψευδοαυτοκέφαλη Εκκλησία της Ουκρανίας». Αυτή “αναγνωρίστηκε” στις 12 Οκτωβρίου και αναφέρουν ορθά ως Μητροπολίτη Κιέβου και πάσης Ουκρανίας τον κ. Ονούφριο.

Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι ο Δημητριάδος Ιγνάτιος στην εισήγησή του κατά την έκτακτη Ιεραρχία της 12ης Οκτωβρίου, μεταφέροντας τις απόψεις του Φαναρίου για ότι έχει σχέση με το ουκρανικό μίλησε μεταξύ των άλλων και για την εκκλησιαστικά αποδεκτή θέση του Μητροπολίτη Κιέβου Ονούφριου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ