Γράφει η Μαρία Κοσμίδου 
αρθρογραφεί για katanixi.gr

Θα περιμέναμε και θα αρκούσε, αν οι Ορθόδοξοι Ιεράρχες ομολογούσαν ότι η Ευρώπη και όλος ο κόσμος, μακριά από την Ορθοδοξία, δεν έχουν μέλλον…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr 

Σχολιαζόμενη είδηση: 

Την Τρίτη 5 Ιουλίου 2022 στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, έλαβε χώρα εκδήλωση με θέμα “Θρησκεία-Διάλογος-Ευρώπη” την οποία συνδιοργάνωσαν η Ι. Μητρόπολη Περιστερίου και το Υπουργείο Εξωτερικών. Κύριοι ομιλητές ήταν ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Μητροπολίτης Περιστερίου Γρηγόριος. Στην εκδήλωση επίσης ομίλησαν ακαδημαϊκοί από τη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ και του ΕΚΠΑ.

Τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, ενώ παρόντες ήταν και άλλοι Ορθόδοξοι Ιεράρχες αλλά και εκπρόσωποι ομολογιών όπως ο Χορέν Αρακελιάν, τοποτηρητής του μητροπολίτη των Αρμενίων στην Ελλάδα, ο  αρχιεπίσκοπος των εν Ελλάδι Καθολικών, Θεόδωρος Κοντίδης και ο ραββίνος Αθηνών, Γκαμπριέλ Νεγρίν. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης βουλευτές, ο δήμαρχος Χαϊδαρίου και δημοσιογράφοι.

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου μίλησε για τη χριστιανική οπτική  αλλά από μια… άλλη οπτική.
Είπε ότι “για τη χριστιανική οπτική, η παρουσία της θρησκευτικής πίστης στον δημόσιο χώρο δεν μπορεί να σημαίνει θεοκρατία, αλλά συμμετοχή στις διαβουλεύσεις του δημόσιου χώρου και της κοινωνίας”. Και προανήγγειλε την ίδρυση Ινστιτούτου Εκκλησιαστικού Κανονικού Δικαίου και Σχέσεων Εκκλησίας και Πολιτείας σε Ελλάδα και Ευρώπη στο πλαίσιο της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου.

Σε αυτές τις κρίσιμες ώρες για το μέλλον της Ελλάδας και της Ευρώπης, θα περιμέναμε και θα αρκούσε, αν οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας της Ελλάδος, μιλούσαν για την χριστιανική οπτική, ως νέοι διδάσκαλοι και διαφωτιστές της Ευρώπης. Θα περιμέναμε και θα αρκούσε, αν ομολογούσαν ότι η Ευρώπη και όλος ο κόσμος, μακριά από την Ορθοδοξία, δεν έχουν μέλλον!

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra