Αν βλέπεις τι σου χάρισε ο Θεός, αν τώρα βλέπεις ότι έχεις θησαυρό σε γη και ουρανό, τότε να γιορτάζεις, να είσαι ευγνώμων, να μη τα παρατάς και να ελπίζεις…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Αναρωτιέσαι πως θα τιμούμε τώρα πια αυτή την ημέρα…
Μα, τι ρωτάς, ξέρεις καλά τι ήθελε από σένα ο Γέροντας και πως να τον τιμάς!

Αν την ευχή αναζητάς για αναπνοή σου, αν η χαρά του αδελφού είναι χαρά σου, αν ο πόνος του δεν σε αφήνει να κοιμάσαι ήσυχος, τότε ναι, κάτι έχει αλλάξει μέσα σου, αυτό είναι τιμή!
Αν κοιτάς στον καθρέφτη και βλέπεις τον άθλιο εαυτούλη σου, αν η ταυτότητά σου γράφει εγωιστής, αμαρτωλός, αχρείος, τότε ναι, κάτι έχει αλλάξει μέσα σου, αυτό είναι τιμή!
Αν κοιτάς γύρω σου και βλέπεις πρόσωπα αγαπημένα, δικούς σου ανθρώπους να σου χαμογελούν, τότε ναι, κάτι έχει αλλάξει στον χαρακτήρα σου, αυτό είναι τιμή!
Αν κοιτάς πίσω, χρόνια, στιγμές, χαρές και δάκρυα, αν βλέπεις ποιος ήταν εκεί να σηκώνει τον σταυρό σου για σένα, αν βλέπεις τις θυσίες του για σένα, αν βλέπεις τι θα ήσουν χωρίς την αγία του ευχή, αν βλέπεις ότι έμενε ξάγρυπνος ώρες και μέρες με το κομποσχοίνι στο χέρι, για σένα, χωρίς ποτέ να σου το πει, αυτό είναι τιμή!
Αν βλέπεις τι σου χάρισε ο Θεός, αν τώρα βλέπεις ότι έχεις θησαυρό σε γη και ουρανό, τότε να γιορτάζεις, να είσαι ευγνώμων, να μη τα παρατάς και να ελπίζεις…
Γιατί σε τίμησε ο Θεός και σου χάρισε απλανή πνευματικό οδηγό, γιατί κάθε καλό μέσα σου, γύρω σου, του το οφείλεις. Και του οφείλεις να ανταποδώσεις την τιμή ακολουθώντας τα βήματά του, φυλάγοντας την παρακαταθήκη του.
Σεμνά και ταπεινά.
Με αγάπη και υπομονή.
Μέχρι τέλους.

Αυτό θα είναι η μεγαλύτερη τιμή.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra