Ναι, υπάρχει και αυτή η θεολογία: του βόθρου.

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

«Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί, και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της» (Τσίπρας)

Ναι, υπάρχει και αυτή η θεολογία: του βόθρου. Προφανώς δεν τα έχουμε δει όλα ακόμα, αλλά να που έφτασε να θεολογεί ακόμα και ο άθεος κ. Τσίπρας. Μέσα σε όλα τα δεινά, αυτό που χρειαζόμασταν πραγματικά τις ημέρες που πέρασαν, ήταν το μήνυμα του κ. Τσίπρα για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Βέβαια, προηγουμένως έχει πάρει «το ελεύθερο» από τους εκκλησιαστικούς μας ταγούς, με τον Αρχιεπίσκοπο δε τα βρίσκουν μια χαρά. Κανένα πρόβλημα. Μας έκανε ακόμα και συστάσεις περί της Θείας Κοινωνίας ο άθεος κ. Τσίπρας. Αυτός, που τροποποίησε τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και πλέον ο καθένας ελεύθερα και ανεμπόδιστα μπορεί να βλασφημεί τον Χριστό  μας, την Παναγίας μας, τους Αγίους μας, τα ιερά μας, ναι, μπορεί και να θεολογεί. 

Το μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έχει ασφαλώς τον αέρα θεολογίας του βόθρου. Καθώς απουσιάζει ένας Αυγουστίνος Καντιώτης για να τον πάρει και να τον σηκώσει μπας και συνέλθει, φυσικά, θεολογεί ελεύθερα. Με την κοντή και πονηρή του σκέψη, με το βλάσφημο λογισμό του, τολμά και πιάνει το όνομα της Παναγίας, την Ανύμφευτη Νύμφη! Συντάσσει κατά κάποιο τρόπο το συγχωροχάρτι του μόνος του τονίζοντας ότι η Παναγία συγχωρεί και δεν τιμωρεί. Μάλλον λόγω του πάρε – δώσε με τον Πάπα, μπέρδεψε την αίρεση του τελευταίου με την Ορθοδοξία. Δεν του έχει πει κανένας από τους φίλους του τους Ιεράρχες ότι η βλασφημία δεν συγχωρείται. Δεν ξεχνά βέβαια να σχολιάσει ο κ. Τσίπρας ότι η πίστη του καθενός μπορεί να προσφέρει ελπίδα. Επόμενο είναι αφού με όποιον δάσκαλο καθίσει, τέτοια γράμματα θα μάθει και όπως αποδεικνύεται, παρέβλεψαν να του διδάξουν ότι σε καμία άλλη πίστη δεν υπάρχει δυνατότητα να σωθεί ο άνθρωπος, ότι οι άθεοι είναι χαμένοι και καμμένοι από χέρι.

Ευχόμαστε, αν πραγματικά θέλει να στηρίζει τις ελπίδες του στην Κυρία Θεοτόκο, να ζητήσει πρώτα το έλεος του Θεού, να μετανοήσει ειλικρινά για τον πόλεμο εναντίον της Εκκλησίας μας, και με τη συμμετοχή του στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, να λάβει τη βοήθεια που έχει μόνον ακουστά. Ειλικρινά του το ευχόμαστε. Έχει όμως πολεμήσει με κάθε τρόπο την Πίστη μας ως Πρωθυπουργός. Αυτά δεν συγχωρούνται από την Παναγία με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θυμίζει θεολογία του βόθρου η οποία λερώνει και βρομίζει όποιον την ακουμπά.

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra


Δείτε σχετικά:
Χριστιανός ή “άγιος πατέρας” είναι ο Τσίπρας και δίνει συστάσεις περί της Θείας Κοινωνίας;
Τσίπρας: Προτείναμε εξορθολογισμό και όχι ρήξη με την Εκκλησία
Τσίπρας σε Πάπα Φραγκίσκο: Αριστερά και Χριστιανισμός μοιράζονται κοινές αξίες
Με τον Πάπα Φραγκίσκο θα συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας το Σάββατο στη Ρώμη
«Η Παναγιά μαζί μας»: Ο Τσίπρας αποφάσισε να πιστέψει προεκλογικά
Τσίπρας για Athens Pride: Εμείς αυτό το δρόμο έχουμε επιλέξει
Καλαβρύτων Αμβρόσιος: Ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας δεν είναι μόνον άθεος! Είναι και άπατρις!
Απίστευτος Τσίπρας: Η δικιά μας ιδεολογία είναι πιο κοντά σε όσα είπε ο Χριστός…
Καλαβρύτων Αμβρόσιος, «Ο κ. Τσίπρας μισεί την Εκκλησία μας και με κάθε τρόπο την…