του Ελευθέριου Ν. Κοσμίδη, Contributor Editor
αρθρογραφεί για katanixi.gr

“Για τον καπετάνιο μας μήτε τα αξιώματα μετράνε, μήτε τα πολυτελή σκαριά μετράνε, αυτός είναι τόσο ψημένος που και κολυμπώντας θα φτάσει”…

Επιμέλεια σύνταξης: katanixi.gr

Κάνε ἐγγραφή στό νέο κανάλι τῆς Κατάνυξης τοῦ Youtube πατώντας ἐδῶ: https://bit.ly/2WldGra

Αναδημοσιεύουμε από το Ιστολόγιο Κατάνυξη.


Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ

Κοσμίδης Ν. Ελευθέριος

Είναι κάποιες στιγμές που δεν ξέρεις αν κάνεις περισσότερη ζημιά με τη σιωπή ή με τα λόγια. Εμείς έχουμε προσδεθεί σε καράβι ορθόδοξο και αντιοικουμενιστικό. Με καπετάνιο που μιλάει ορθά κοφτά τη γλώσσα των πατέρων έξω από τα δόντια. Γνωρίζουμε πως πολεμιέται και θα πολεμηθεί ακόμη περισσότερο.

Για τον καπετάνιο μας μήτε τα αξιώματα μετράνε, μήτε τα πολυτελή σκαριά μετράνε, αυτός είναι τόσο ψημένος που και κολυμπώντας θα φτάσει. Για όλους εμάς όμως μετράει η λεύτερη παρουσία του, το να ακούμε τη φωνή του, πότε όρτσα τα πανιά, πότε πρόσω ολοταχώς, πότε βίρα τις άγκυρες. Στο πιο ψηλό σκαλί να μας τον ανεβάσουν, σε χρυσοποίκιλτο θρονί να τον καθίσουν, άμα τον φιμώσουνε, άμα τον δέσουν χειροπόδαρα, εμείς ελπίδα δεν έχουμε.
Όσο δεν έχει κηρυχτεί διωγμός της εκκλησίας, να χωριστούμε ποιοι είναι με το Χριστό και ποιοι με το διάβολο, εμείς τον καπετάνιο μας τον χρειαζόμαστε με φωνή, τον έχουμε ανάγκη λεύτερο, να κουμαντάρει το καράβι μας.
Είναι και κάποιες φορές που πρέπει ο καθένας μας να μετρήσει το μπόι του, και θα κριθεί αν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.
Όσο λοιπόν νιώθει το μπόι του ο καθένας, και όσο τον κόφτει να φωνάξει ή να σιωπήσει, τον καπετάνιο και τα μάτια μας.